3. 4. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V neděli přijdeme s čistou hlavou. Známe to, říká Marek Deutsch

 



Střešovický Tatran na sobotní semifinále na pražském Jižním Městě nebude vzpomínat rád. Mistrovský celek promarnil tříbrankový náskok a nakonec podlehl na nájezdy. Marek Deutsch ale recept na odvrácené semifinálové mečboly zná. S Tatranem už dokázal v roce 2008 otočit podobně se vyvíjející sérii s Future.

Tlaku Chodova v sobotu nakonec neodolala ani elitní formace vytvořená pro třetí semifinále z nejzkušenějších hráčů. Švéda Von der Pahlena doplnili reprezentanti Fridrich a Richter, ze zadních řad je podporovali Garčar a Deutsch. „Já jsem vlastně s Garym nikdy pořádně nehrál, oba jsme leváci a vždycky se ta sestava stavěla tak, aby oba beci mohli střílet z první. Ale po pár nahrávkách jsme si zvykli a hlavně bylo znát, že jsme byli na balónu a měli tlak, bylo to dobré,“ říká reprezentační zadák Marek Deutsch.

Díky ofenzivnímu pojetí hry Milana Garčara bylo ale na něm, aby často řešil útočné výpady Chodova. Zvlášť ve zblokovaných střelách by byla střešovická desítka jistě lídrem statistik. Stop od míčků měl po zápase Deutsch nespočet. „Blokovat střely se snaží celý tým. Je fakt, že já jsem to asi schytal trochu víc a jednou jsem tam náhodou čepelí asi zachránil gól. To k tomu ale patří,“ podotýká obránce Tatranu.

Střešovice výborně rozehrané utkání promarnily. Tříbrankové vedení jim na vítězství nestačilo. „Nemyslím, že bychom přestali hrát, ale hodně nás srážely neproměněné šance. Za stavu 3:0 jsme měli pár možností na navýšení, ale góly jsme nedali. To nás dostává do kolen,“ myslí si Deutsch.

Před Střešovicemi je před nedělním televizním semifinále těžký úkol. Tatran ještě nikdy ve finále nechyběl, nyní ale bude muset odvracet chodovský mebčbol. V podobné situaci byli Střešovičtí v roce 2008, tam ale dokázali vývoj série zvrátit. „Zrovna jsme si to v šatně po zápase říkali. Známe to. Už jednou jsme to zvládli. Zítra prostě přijdeme s čistou hlavou a nic než vítězství pro nás nebude existovat,“ říká odhodlaně Marek Deutsch.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*