11. 4. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Čtyři zápasy – a pokaždé hráčky Bohemians prováhaly začátek. Jak to bude dnes?

 



Je s podivem, že Bohemians zatím v semifinále s Vítkovicemi prohráli jediný zápas. Ve všech 4 dílech série totiž nechytili začátek, v 1. třetině ještě nedali gól, naopak sami pokaždé inkasovali a pak museli zápas pracně otáčet. Minule se jim to už nepovedlo, proto oba soupeři dnes v 19.45 nastoupí v Praze na Děkance k 5. zápasu série.

0:3, 0:2, 0:2, takhle se z pohledu favorizovaného FbŠ vyvíjely předchozí duely. „V těch posledních třech zápasech to byla z naší strany nesoustředěnost. Jdeme na hřiště vlažně, mluvili jsme o tom. Uvidíme, jak to bude dnes,“ uvedl trenér Bohemians Jakub Doubrava.

Jeho protějšek Jiří Velecký po posledním zápase prohlásil, že v sérii nevyhrává zápasy tým, který je v něm lepší. „Nemyslím si to. Ale v posledním zápase to tak bylo,“ řekl k vítkovickému úspěchu Doubrava. „Nebyly jsme schopni dát góly a Vítkovice naše chyby musely potrestat, i kdyby nechtěly,“ poznamenal.

A to ony chtěly, jinak by si život v semifinále nezachránily. Teď musejí hráčky v bílomodrém uspět v Praze. Klíčem k tomu bude chytit nástup soupeřek. „Řekla bych, že v této sérii začíná Bohemka hrát až od 2. třetiny a my na to neumíme dostatečně dobře zareagovat,“ posteskla si kapitánka Vítkovic Andrea Pastušková. „Určitě bychom neměly polevit a hrát 60 minut koncentrovaně,“ přemítala.

Vedle skvělého florbalu má také tato tradiční série výbornou diváckou podporu. „V Praze pár fanoušků máme a už se na tě těšíme,“ usmála se Pastušková při zmínce o podpoře z tribun. Vítkovice musejí absolvovat čtyři hodiny ve vlaku, svůj cíl však mají jasně daný. „Jedeme vyhrát a cestování nám v tom nezabrání!“ vyhlásila odhodlaně ostravská tvůrkyně hry.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*