7. 4. 2011 Superliga (30) KOMENTÁŘŮ

Kafka: Jeden Jendrišák byl na nás málo

 



Tomáš Kafka byl po pátém semifinálovém utkání Střešovic s Chodovem spokojený. V letošním play off je v trochu jiné roli – dělá konzultanta hlavnímu trenérovi Janu Zahalkovi. A po postupu do finále prozradil, jak dokázal Tatran najít klíč k úspěchu.

„Po čtvrtém zápase už jsem věřil. Nejdůležitější bylo, že právě ve čtvrtém a pátém zápase se Chodovu nedařilo přehrávat nás při hře pět na pět,“ říká Tomáš Kafka.

Tatranu vyšla v sérii s Chodovem strategie s vytvořením jedné reprezentační superformace se Švédem Johanem von der Pahlenem. „Ano, ta lajna byla důležitá. Ale my jsme po druhém zápase udělali i změny v obranném systému a tam myslím byl další důvod úspěchu,“ vysvětluje Kafka.

Největší hrozbou pro Střešovice byl Matěj Jendrišák, který vlastně hrál proti svým bývalým spoluhráčům. A motivace pro něj byla obrovská, odchod z Tatranu si před dvěma lety vyžádal, nicméně triumfu nad svým bývalým klubem se nedočkal.

„Musím přiznat, že hrál opravdu ve slušné formě. Ale jeden Jendrišák byl málo. Zůstal tam v klíčových chvílích osamocený,“ všiml si Tomáš Kafka, který má v Tatranu má na starost i výběr nových hráčů a tvorbu týmu. A právě Jendrišáka před třemi lety dokázal přivést do Střešovic. Jenže ten hned za rok odešel dál.
„Je mi líto, že odešel po jedné sezoně na Chodov. Bylo to brzy. Věděli jsme, že je dobrý, ale ve svých osmnácti měl málo trpělivosti,“ dodává střešovická ikona.

Nyní čeká na Střešovické finálový duel s FBC Ostrava. Remedicum vyřadilo favorizované Vítkovice a do duelu s Tatranem půjde v pozici černého koně.
„Ostrava bude stejný soupeř, jako každý jiný. Nejde samozřejmě vyloučit nějaké podcenění a Vítkovice jsou možná brány prestižněji. Ale v tomhle už nám dal Chodov lekci,“ říká Tomáš Kafka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Kafka napsal:

    Kafka je sice super brankář, ale jeho namyšlenost je až nepříjemná.

    • kafka... napsal:

      A nechapu v cem byl Jendrisak netrpelivy?? Chtel hrat. Dobre udelal…

      • pochop ze napsal:

        Kdyby pockal mohl hrat za Tatran A a ne za jeho becko na Chodově. To ze mu to neuskodilo je ale urcite taky pravda.

        Mimochodem ve stredu bylo krasne videt, proc se hraci jako Stegl, Majer a dalsi vic neprosadili do zakladu v Tatranu. Jejich nespolehlivost a netymovost stale v dulezitych momentech prevysuje ostatni nesporne kvality a to pak rozhoduje, ci naopak potápí

        • Rito napsal:

          Tvrdit o Chodovu, že je to béčko Tatranu je opravdu odvážné a spíše zoufalé volání po zašlé slávě střešovického klubu 🙂

          • Finale napsal:

            Finale? Supr zasla slava, co by za ni Chodov dal, ze?

          • Kirk napsal:

            To si upřímně řečeno nemyslím. Střešovice jsou zkušenější a ještě na vrchol mají, ale budoucnost patří týmům jako Vítkovice, Future, Chodov 🙂

  • šéf napsal:

    Vůbec nechápu, co k tomu ma kafka vůbec mluvit…

    • sefe? napsal:

      no tak, kdyz nechapes, tak mlc. to je uplne zbytecnej komentar

    • Slunce napsal:

      a já zase nechápu, co ty máš co mluvit k tomu, do čeho má nebo nemá Bolek mluvit… 😉

      • šéf napsal:

        ja muzu mluvit uplne ke vsemu, uz od toho ty komentare jsou… a nejkej bolek mi je u prdele, zvlast kdyz za tatran nehraje, mnohem radsi bych si vyslechl nazory hracu a ne cloveka co je na lavicce za posledni ctyri mesice zhruba sest zapasu a buh vi s jakou oficialni funkci

        • Chapes, nebo ne? napsal:

          sam si psal ze „nechapes“ tak co tu ted plkas, mluv si do ceho chces, ale nedelej radsi zadny velky zavery, kdyz nechapes a sam ses k tomu priznal 🙂

          • bucelak napsal:

            Ne, porad nechapu, co k tomu ma co mluvit kafka… kdyz vyhraje ve fotbale titul plzen, tak vetsinou prvni rozhovor bude s horvathem a ne s nedvedem

          • heh napsal:

            a on v Plzni dela Nedved sportovni manažera???

    • Kirk napsal:

      Tak on měl často tendence se vyjadřovat úplně ke všemu 🙂 Nic proti Tatranu jako týmu, ale panu Kafkovi by slušnější chování na střídačce rozhodně prospělo, mohl by se inspirovat ostatními.

  • skoda napsal:

    skoda postoupil horsi tym

  • Mitch napsal:

    skoda ? Měl jsi se přijít podívat na Spartu … a nepsal bys takovou hloupost. Vlastně je i jedno kdo je nebo není lepší. Rozhodující zápas zvládl Tatran skvělě a nebýt vlastních chyb tak to skončilo i s nulou. Chodov byl po většinu zápasu bezradný a vlastní flustrací se připravil i o tu malou šanci se zápasem něco udělat. ( Pro méně chápavé – zkrat a zbytečné vyloučení Mikeše za vražení do Hokkanena, který tím zahodil i svůj jinak výtečný výkon, který převyšoval většinu chodovských hráčů).

    • Paní Pápová napsal:

      Pane chytry, co to je flustrace? Dekuji za odpoved

      • konny20 napsal:

        Flustrace označuje situaci, kdy je hráč tak frustrován, až na svého protihráče flusne.

    • Rito napsal:

      Také bych se rád dozvěděl, co je to flustrace. Pak bych rád na Váš komentář zareagoval, takhle bohužel nevím, co jste chtěl říct 😀

    • skoda napsal:

      ano posledni paty zapas se chodovu nepovedl ale v predchozich ctyrech hral daleko lip nez tatran

      • Kirk napsal:

        Minimálně v prvních třech byl Chodov výrazně lepší, čtvrté utkání bylo vyrovnané, v pátém Chodov propadl. Škoda, fandil jsem mu. Ale už se aspoň ukazuje, že v Česku se opravdu výrazně zvýšil počet týmů, které mohou myslet na titul.

        • K2: skoda a Kirk napsal:

          Tak to je fakt ale velka smula! Hrat 4x „daleko lip“ a bejt 3x „vyrazne lepsi“ a z toho trikrat prohrat a nepostoupit to nasere. Kde je spravedlnost?
          Ale za rok bude finale na jeden zapas, za dva mozna i cely play-off, takze potom by to snad mohlo konecne vyjit i tem opravdu nejlepsim tymum,ne?

          • Grow napsal:

            Ona to ale skutečně byla jen smůla 🙂 A tvůj ironický komentář k vývoji systému play-off jen ukazuje tvé naprosté nepochopení, o co jde 🙂

  • postoupil lepší tým napsal:

    Kafka je ten poslední, kdo by byl namyšlenej, znám ho a je naprosto v pohodě. Jendrišáka neznám, to že chtěl hrát je normální, ale odejít po jednom roce je opravdu brzo. Měl si uvědomit, že je v týmu, kde může florbalově růst mnohem rychleji. Například závěrečná hra na dvě na tréninku Tatranu měla vždycky větší úroveň než většina ,,ostrých“ zápasů extraligy.

    • Sapao napsal:

      Možná měla, ale to je minulost. Dnes máte v extralize pět týmů, které v pohodě mohou myslet na titul. Je nesmysl někde sedět, když máte možnost v některém z těchto týmů hrát.

    • bucelak napsal:

      kafka je ten prvni, kdo je namyslenej..:-)

  • Mitch napsal:

    pro všechny neznalce, kteří tuto diskusi obohatili jen zbytečným komentářem nad mým překlepem.

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Frustrace

    P.S.: díky za upozornění

Napsat komentář

*