7. 4. 2011 Superliga (79) KOMENTÁŘŮ

EXTRALIGA SE DOČKÁ SUPERFINÁLE. UŽ ZA ROK!

 



Finálová série mezi střešovickým Tatranem a FBC Remedicum Ostrava bude poslední, která se odehraje na tři vítězná utkání. V příštím roce už budou mít české nejvyšší soutěže jedno superfinále! Oznámil to prezident ČFbU Filip Šuman na čtvrteční tiskové konferenci.

Češi tak budou následovat cestu kolébky florbalu – Švédska. Finálový zápas se odehraje 21. dubna 2012 s největší pravděpodobností v Praze. Třeba i na počest kulatých 20. narozenin florbalu v Čechách.

Česká florbalová unie v současné době řeší halu. Plány jsou jasné, vrátit opět florbal po čtyřech letech do nejmodernější haly v zemi – O2 areny. „Chceme vytipovat exkluzivní halu, do které by se florbal za normálních okolností nedostal. Máme v současné době vyblokované tři haly v České republice, chceme ale prioritně zůstat v Praze i z důvodu politického marketingu,“ říká prezident ČFbU Filip Šuman. Místo konání by mělo být jasné na začátku nové sezony.

„Florbal musí být zajímavý i pro jiné sportovní fanoušky, nejen pro florbal. Rozhodující zápasy vždycky dokážou natáhnout pozornost fanoušků. Sledovanost se pak zvyšuje až pětinásobně,“ dodává Šuman.

Systém nejvyšších soutěží dozná změn i ve čtvrtfinále a semifinále. Ty se budou hrát na čtyři vítězství.

Superfinále nebude akcí pouze České florbalové unie, ale zároveň všech extraligových klubů. „Nejdůležitější bylo, že jsme dostali jednoznačnou podporu České televize,“ vysvětluje Šuman.

„Tímto projektem můžeme zvýšit prestiž florbalu mezi ostatními sporty. Je to průlomové. Vím, že se o tom mluvilo i v jiných odvětvích. V jednom nejmenovaném kolektivním sportu k tomu údajně chyběla odvaha,“ dodal Filip Šuman.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • cena lístků... napsal:

    no uvidíme jestli je to dobře nebo špatně, důležité taky bude aby nebyli předražené lístky… ale O2 arena určitě velice dobrá volba!!!

    • XYZ napsal:

      …kdy už se (konečně) T. Rambousek doučí ten zeměpis základní školy….?? Naše republika se jmenuje Česká republika a zkráceně je to Česko ! P.S. Superfinále o jednom utkání je pěkná blbost. Už vidím, jak na superfinále pojedou zvláštní vlaky fanoušků z Moravy či Slezska….:)

      • Slunce napsal:

        no. ale všechny vlaky z východu by mohly stavět přímo v Libni, to by se dalo domluvit 😀

  • ... napsal:

    nevím jestli to bude ku prospěchu, přeci jenom florbal (finále) možná potřebuje být v televizi víckrát než jednou. Počet lidí, kteří florbal budou finále sledovat jenom „bokem“ se určitě zmenší…

    • Vajcka napsal:

      -> je důležité si uvědomit unikátního diváka a diváka opakujícího se (6000 lidí v součtu na 3 utkáních není totéž, co 6000 lidí na jednom utkání)
      -> když je ligové utkání, ale i utkání play-off v TV, je na něj připravována reklama v TV => není. Na takovéto utkání jistě reklama bude a lidí „bokem“ přitáhne jistě více

      • X napsal:

        základem ale jsou: opakující se diváci. Na nich stojí kluby. A těch ještě florbal nemá tolik, aby si mohl dovolit jimi plýtvat. Takoví brňáci třeba finále nikdy u sebe neuvidí…a to pomůže jejich rozvoji v regionu?

      • ... napsal:

        s tím souhlasím, ale na druhou stranu někdo, u koho není florbal na prvním místě, třeba bude mít jiný program a měnit ho nebude. Mezi širší veřejnost rozšíří florbal spíš 5 utkání než jedno (leda když by se naplnila plná aréna, možná by i ten jeden zápas probudil zájem)

  • Jirka Bareš napsal:

    ať jdou se superfinále do pr*ele, finálová série je finálová série, podle mě je to blbost… Možná se tim něco zviditelní, možná se vydělá i nějaký peníz ale pro mě jako diváka to ten náboj mít nebude…

    • W napsal:

      a možná taky to skončí úplným propadákem….nejvtipnější je, že měla být zpracována marketingová studie, jestli se to vyplatí…jelikož vyšla negativně, že to výhodné není, tak byla zrušena a neprezentuje se.

      • Jirka Bareš napsal:

        kéž by to propadákem skončilo aby to zase zrušili, nemůžu si pomoct, ale série, která může trvat 5 zápasů a diváci vidí svoje týmy ve svojí vyprodaný hale je podle mě divácky mnohem zajímavější, taky i pro týmy – nerozhodne nějaká jedna blbá chyba nebo něco takovýho, tohle mě celkem znechutilo… Hrát na 4 vítězný zápasy to je super nápad, ale tohle superfinále to je hrůza… Nehledě na to, že by se tam třeba sešly ostravský týmy a hrálo by se to někde v Praze, co to má za smysl?

  • W napsal:

    Naprostá kravina…ale když chce florbal do průseru, tak ať si tam jde.

  • floyd66 napsal:

    Drazí pánové na svazu. Tak jste nám tu extraligu zase posunuli směrem dolů. Superfinále v Praze ? V O2 aréně ? Pro cca 1000 diváků. No úžasné!!!! . Ještě že se pořád mluví o tom, že je třeba dostat florbal na ČT 4 co nejčastěji a tak jste právě ubrali minimálně dva, možná i čtyři zápasy. Huráááá!! Kdyby bylo superfinále tak objevitelné, tak v naší extralize hokeje nebo dokonce v NHL jsou na rozdíl od vás úplní diletanti, kteří ještě nepochopili že ubrat fanouškům zápasy je vlastně k jejich prospěchu. Čest vaší práci.

    • Vajcka napsal:

      Pořád nerozumím tomu, o jakém ubírání zápasů tu čtenáři hovoří? Pokud se čtvrfinále a semifinále hraje na 4 vítězná utkání, pak může celkový vítěz odehrát DOMA 8 utkání již za 1/4 a 1/2finále. Jednoduchá matematika!

  • Inkio napsal:

    Nebuďte hned tak naštvaní,
    sice se uberou 2-4 zápasy ve finále, ale mohou přibýt 2-4 zápasy v semifinále. Nic není tak jednobarevné.

    • X napsal:

      správně říkáš, že mohou..a taky nemusí…Letos například tři ze čtyř sérií čtvrtfinále skončily 3:0, v předchozích letech zhruba taktéž…moc si nemyslím, že příští rok bude nějaká změna.

      • X napsal:

        a naopak finále se poslední roky vždy hrálo na 4 až 5 zápasů…

        • Inkio napsal:

          Dobře, ale tady se jedná o semifinále, a ta se letos hrají obě na 5. A v semifinále jsou dvě série, tudíž je větší šance než ve finále.

          • X napsal:

            taky by mohla mít liga 44 a né 22 kol…nejde o kvantitu, ale kvalitu! Nebo snad někdo chce, aby vrcholem ligy byly semifinálové bitvy a finále show pro čumily s nulovou hodnotou.

          • Inkio napsal:

            To je na druhou stranu pravda-sportovní stránka tím rozhodně utrpí

          • někdo napsal:

            ale nezapomen ze tito hraci sou AMATERI a na profesionalove chapes?

  • X napsal:

    Chybí mi v tom vyjádření jedna podstatná věc…když ani takový velký turnaj, jako je Czech Open se svým obřím rozpočtem není schopen utáhnout tak velkou halu, z čeho bude ta hala zaplacena na jeden zápas? Vycházím tedy z toho, že jí nebude platit domácí tým, protože tam žádný domácí nebude. Kdo tedy tu halu zaplatí…a pakliže ČFBU, tak jak to bude řešit? Resp. pro příští rok se opět zvedají poplatky a individuální licence pro celou florbalovou obec, aby si pánové z ČFBU užili dvě, tři hodiny slávy?

    • Vajcka napsal:

      Finále je záležitost extraligových klubů 🙂

    • Kerim napsal:

      Správně se ptáš.
      Podmínkou účasti ve FE bude „příspěvek na finále“ (nevím, jak přesně se to bude jmenovat) ve výši 60.000Kč, za což oddíl „dostane zdarma“ 300 lístků na finále. Kromě toho každý oddíl musí nominovat jednoho člověka, který se bude jednou měsíčně účastnit schůzí na ČFbU. Na finálový den dále musí poslat 3 pořadatele-dobrovolníky. Vše na náklady klubu.
      Co se týká žen, tak údajně budou platit 10.000 navíc a dostanou za to 50 lístků.

      • Kuba napsal:

        no tak, jestli je to jak říkáš, a taky už jsem o tom něco takovýho slyšel, tak to budou mít spíš za trest 😀 …už vidím tři dobrovolníky jak jedou pořádat z Ostravy do Prahy …asi předpokládám, že pod pokutou, to je hodně kamarádský…

        • Kerim napsal:

          Samozřejmě Vítky a Remedicum byly proti tomuto návrhu. A ještě tuším Pardubice.
          Taky nechápu, proč byly pro tento návrh a co atraktivního z toho budou mít týmy jako Liberec, Bohemians, Sparta apod., kteří se v nejbližší době do finále určitě nepodívají. 300 lístků po dvou stovkách? Jsem zvědavý, kolik bude lístek stát ve volném prodeji a kolik „náhodných“ fanoušků si jej koupí.

          • Slunce napsal:

            taky nechápu, co od toho v Liberci kdo očekává. V životě bych pro to nezvedl ruku, i kdyby to „jakože“ mělo být pro klub výhodné. Jakože není.

      • Slunce napsal:

        no, když jsem psal, že je mi špatně z toho, jak ČFbU bude tlačit na oddíly…, ani jsem nevěděl, jakou to bude mít podobu.
        Předpokládám, že si z nás neděláš prču, když píšeš takhle konkrétně. To je mi tedy blivno.

  • Ondra napsal:

    Doufám, že tam těm trotlům přijde 600 lidí a že ČT bude dávat volejbal!!!

    • Vajcka napsal:

      Odpověď standardního Čecha 🙂

      • Ondra napsal:

        Možná, ale fakt bych si přál, aby si na tom natloukli tlamu. Sice nepopírám, že to může mít své klady a že se to v budoucnu třeba může ukázat jako krok správným směrem (i když pochybuju), ale ten způsob, jakým to hodlají dělat-vnutit každému 300 lístků po dvou kilech (nic jiného to není, ať se to jmenuje jak chce)- mě skoro až uráží a chce se mi z toho zvracet. Když už do toho jdou, ať si to zafinancujou sami a nenutí do toho kluby, nebo aspoň ty kluby, které hlasovaly proti. Nevím, jaké jsou stanovy ale z logiky věci by tady měla existovat nějaká ochrana menšiny proti zvůli většiny. A další věc: myslím, že první dva roky má to supermegagigafinále být v Praze. To je taky krok směrem k divákovi, když posledních snad 9 let je pražsko-severomoravské finále.. Jdu blejt velebnosti! Kdybych nebyl líný, tak snad zorganizuju nějaký divácký bojkot..

        • Kerim napsal:

          Něco málo pro osvětlení:
          Na úplném počátku se prý uvažovalo o možném prostřídání Praha-Ostrava. V současné době už prý Ostrava v plánu není, protože to údajně nechce.
          Ano, je pravda, že ani jeden z ostravských týmů (a předpokládám, že ani čerstvě postoupivší Havířov) nechtěl superfinále jako takové. ČFbU si to ale vysvětlila tak, že když Ostrava superfinále nechce hrát, tak ho nechce ani pořádat, což je samozřejmě nesmysl.
          Takže odpor Ostravy se nakonec obrátil proti ní. Nepřeju si nic jiného, než aby superfinále zhořklo unii účastí dvou mimopražských týmů, a pokud možno, tak co nejvzdálenějších od Prahy. To by se teprve dělala „politika“ v hledišti.

  • ;D napsal:

    Parada, uz bookuju dovoloenou na pristi rok, super napad!
    A zenske a juniorske finale bude ve stejne hale ve stejny den spravne?

    Skvela raklama pro florbal a skvela moznost videt finale pro zahranicni fandy 😉

  • rexx napsal:

    no kéžby volejbal voe, vždyť už teď dávaj na CT4 3x častěji ping pong Karviná vs Rychnov nad Kněžnou…za posledních 5 let co jsem odešel z extraligy(a to že jsem jí dost sezon hrál i playoff) se to ani trochu nepohlo,v roce 2007 když jsem hrál aktivně dáavali 2x týdně zápas extraligy,normalní logivý kolo nikoli playoff, to dávali i 3x-4x….Pan Šuman by měl přestat komentovat a radši řesit ,že nedávaj v tv pomalu playoff, hlavně že jsme třetí na světě….
    zajímalo kolik máme medajlistů v ping pongu lol.logika ct4 mě docela udivuje

  • rexx napsal:

    a to že to dávaj o víkendu dopol nebo kolem 12,když se nic jinýho pomalu nehraje to moc neberu jako argument.Sme třetí na světě, tak třeba až porazíme švédy tak to začnou dávat

  • floyd66 napsal:

    Inkio, ty jsi k…t

    • Inkio napsal:

      Díky,
      je to jen můj názor.

      • robert napsal:

        Možná se budeš divit i můj 🙂
        Floyd66 má pravdu a to řekl ještě slušně! Je zajímavé, že hokej se hraje na 4.vítěžství, že bychom dali jen 1.superzápas a ještě v Praze! To by myslím hokejoví fanoušci asi nerozdýchali co? Tak proč to dělat fanouškům florbalu? Přemýšlejte pánové!!!

        • Tomáš napsal:

          že by proto, že se na tom někdo nabalí?

        • Inkio napsal:

          Takže jenom proto, že mám jiný názor (který nijak neprosazuji-jen si myslím, že to úplná blbost není) tak jsem to co o mě napsal floyd66?

        • Inkio napsal:

          A mimochodem, já osobně jsem pro zachování současného formátu finále, jen jsem chtěl napsat, že to nemá jen negativa.

          • robert napsal:

            no to jsi měl napsat hned 🙂 to víš my z ostravy máme 1.superzápas málo 🙂 🙂 🙂

  • Ondra napsal:

    Navíc pokud vím, mají od ČT akorát ústní slib, že to budou vysílat, takže kdyby ČT chtěla vysílat něco jiného (a já bych jim to přál), tak s tím nejspíš nic neudělají. A pětihodinovému supermegagigapřenosu, který by zahrnoval i finále žen se vysmáli rovnou…

    • Tomáš napsal:

      hlavně ho mají od člověka, který už dávno v ČT být nemusí..zejména po všech těch aférách s přenosy fotbalu a hokeje.

  • Slunce napsal:

    samozřejmě je možné, že se za rok (za dva, za tři…) ukáže, že my kritici tohoto kroku jsme se mýlili.
    Ale nemůžu si pomoci – toto je podle mě jeden z nejchybnějších kroků, co kdy florbal za 16 let, co v něm působím, udělal.
    Je mi úplně špatně z toho, jak teď bude unie tlačit na kluby (byť jen třeba „výhodnými“ nabídkami) , aby se této akce zúčastnily.
    V hale pak bude (i kdyby se jí podařilo slušně naplnit) slyšet v lepším případě „huuu“ při nějaké šanci a „lepší“ potlesk, když padne gól.

    • Tomáš napsal:

      hlavně už teď je plánováno: že rozhodčí z celé republiky se povinně zúčastní semináře v rámci finále(ti mimopražští budou asi hodně nadšení) + to samé doškolovací semináře všech trenérských licencí…prostě umělá tlačenka tam narvat lidi jak se dá.

    • Vajcka napsal:

      Ruku na srdce, kolik každý klub má pravých fanoušků? 100? Ostatní, když už tedy do haly přijdou, jsou pouze diváci 😉
      A finále na jedno utkání je prostě věc, kde jsou emoce. Však se podívejte na počet komentářů. Ruku do ohně, že to jedno finále bude zajímat všechny 😉
      „jak se hráči vyspali?“/ „udělali rozhodčí chybu?“ / „hrdina a smolař toho jednoho jediného utkání?“

      • Tomáš napsal:

        mluvíš správně o umělých emocích….typu estrádní show TV NOVA. Né o fanouškovských a sportovních emocích…kdyby to totiž bylo tak jak říkáš, dávno by to zavedly všechny tradiční sporty. Jenže v tradičních sportech fanoušci a lidi mají rozum a chtějí vidět sportovní a divácké emoce. Né emoce typu: looser na konec, upískl se rozhodčí a rozhodl sezonu a podobně.

  • mauro napsal:

    Superfinále má smysl, ale zavést ho od příští sezóny je příliš brzy. Umístění v Praze je sice z několika důvodů pochopitelné, ale v Ostravě nebo Brně zajímá florbal mnohem více fanoušků. Teď ještě není doba, kdy by takové finále důstojně zaplnilo O2 Arenu nebo podobnou halu – ani při větší marketingové masáži.

    Je vidět, že vedení ČFbU z tohoto a dalších kroků pracuje v euforii z růstu členské základny, ten ale brzy může skončit a existuje pro to dost argumetnů. Nedělejme z florbalu něco, co zatím ještě není. Jsou mnohem lepší nástroje jak jej ještě více rozšířit:

    1) Rozšiřme florbal do regionů – máme spoustu soutěží, kde týmy zbytečně dojíždí a stojí je to velké náklady. Podívejte se na ženskou extraligu, která má minimální prestiž a kvalitou je daleko za svým potenciálem. Rok co rok do ní nepostupují týmy ne ty nejlepší, ale buď vůbec žádné a nebo ty, které to ufinancují. Proč by i extraliga nemohla mít moravskou a českou divizi a jen play-off by se hrálo celostátně? Kvalitě by to paradoxně pomohlo. Spoustu měst a vesnic trápí nedostatek nebo úplná absence tělocvičen s hrací plochou 40×20. Proč by se regionální soutěže (nejen mládežnické) nemohly hrát 3+1 nebo 4+1 na menší hrací ploše? Funguje to tak ve Švýcarsku, částečně i ve Finsku.

    2) Zaveďme výchovné – všichni obdivujeme skvělé výkony Chodova – kolik odchovanců v jeho sestavě odehrálo semifinále extraligy. Je to v pořádku, že hráči přestupují (zvlášť, když jsou to často VŠ studenti), ale neměly by z toho těžit kluby, které je vychovaly? Podívejte se jaké sportovní problémy měl Havířov, víte kolik extraligových hvězd a hvězdiček vychoval havířovský trenér Ivo Jochman? Kolik výborných odchovanců Vítkovic hraje mimo svůj mateřský klub?

    Tohle jsou opravdové nástroje, jak florbalu pomoci, superfinále je proti tomu zcela nepodstatná věc.

  • Sponzorství napsal:

    Pokud dojde k této změně, pak nevidím jediný důvod dál pokračovat ve sponzorování florbalu. Je to krok jiným směrem, než na jaký jsem ochoten přispívat.

    Za WooW Martin Čépe

    • X napsal:

      smůla..k tomuto již došlo a bude!

      • Vajcka napsal:

        Myslím , chlape, že za situace z příští sezóny by Tvoje „jméno“ bylo vidět více – více 1/4 a více 1/2finálových utkání. Když není postup do finále, je jedno na kolik utkání se hraje 😉

    • konečně... napsal:

      super, aspoń ten tlouštík nebude v televizi nikoho zalehávat na trestný a pak se upoceně vymlouvat jako malý dítě namísto toho, aby se opravdu choval důstojně jako sponzor a šel příkladem ostatním…

  • Sencor napsal:

    Padlo tady, že florbal ze sebe dělá něco, co ještě není. Ale uvědomte si všichni, že právě díky tomuhle se florbal dostal tam kde je. Tak se všichni uklidněte, nebo kandidujte do regionálních a celostátních složek ČFBU a můžete měnit co chcete a ne jenom o tom nekompetentně žvanit (z větší části blbosti)!

  • Dok napsal:

    superfinale ma teoreticky jednu jedinou vyhodu… Muze na to jednorazove prijit hodne lidi. Dejme tomu ze 10000 max… Preci jen , neni to reprezentace CR. Bude se opakovat situace jako pred MS, kdy byly kluby „zadany“, aby dodaly divaky?

    Ma mraky nevyhod…

    Je to dost o nahode… Kdyby superfinale hrali Remedicum s Vitkovicemi , tak by podle prvniho zapasu uz nebylo po prvni tretine na co koukat, pritom serie byla velmi vyrovnana a celkove v peti zapasech rozhodly malickosti…

    Sportovni prinos? Prosim vas, kde? Ja ho nevidim.
    Mnohe kroky vedeni Unie nechapu, ale oni jsou ve vedeni, oni maji tu moc a nikde neni napsano, ze to, co ja dnes nechapu, nebude v budoucnu mit prinos. Nechapu vic veci – nominaci bratri Bartosku jako mezinarodnich sudich ( jako priklad ) , ale tohle bych chtel fakt nejak zduvodnit… Ne dojmy, ale pojmy 🙂 a cisly …

    Jestli existuji zavery marketingove studie, kde je napsano, ze se to nevyplati, tak bych si rad tu studii precetl. Ze by nam to chteli ututlat? Proc to nebylo doporuceno? Nebo naopak bylo ? Jake jsou marketingove argumenty pro a proti -podepreno cisly !!!

    V profesionalnim sportu vim, ze se to hraje bud na play-off – jeden zapas ( MS ve fotbale, MS v hokeji, tenis -.to jsou turnaje , ne celorocni souteze !! Vyjimkou je snad NFL ) nebo na serie- hokej, basktebal, volejbal a ja nevim co jeste ( Opravte mne, prosim, pokud vite o necem jinem, krome florbalu ve Svedsku?

    Je to sakra zmena a bylo by dobre ji VELMI PODROBNE ZDUVODNIT a sve argumenty podeprit cisly. On nam pan Suman nejaka prednesl? Nevsiml jsem si, zato jsem si precetl neco o „politickem marketingu“….

    • ... napsal:

      čísla nejsou, studie nejsou a ty co byly jsou schovány, podepsány dohody také žádné nejsou….To vše se bude teprve řešit…otázka je, jestli takhle závažná změna systému soutěží má být jen politický pokusný králík a nebo by měla být nějak zajištěna. ..já tvrdím, že by být zajištěna měla. Ale od Šumana nic nečekejte, není domluveno absolutně nic…kromě toho, že každý klub má povinnost dodat 200 platících diváků…čímž doufají, že pokryjí příjem ze vstupného.

  • Bombastic napsal:

    No letos se na žádné finále nechystám, ale na superfinále bych se asi vydal. Záleží kolik lidí se na tohle naláká. Kapacita O2 areny je tusim kolem 17 tis lidí. Když přijde 3 tis lidí, ten očekávaný efekt to asi mít nebude.

  • Mirek napsal:

    1. K superfinale, taky bych rad videl onu studii, pokud existuje. Nemyslim, ze je to dobry napad, ale nechal bych se presvedcit, pokud jsou solidni argumenty pro. Kazdopadne bude velice zalezet na podpore medii. Pokud aspon tyden dopredu bude kazdy den dostavat florbal hodne prostoru v novinach, v TV a na netu, tak by to mohlo navstevu nakopnout, jinak ale nevim nevim.

    2. Vic me pali to, co nas ceka uz o vikendu, finalove zapasy v poledne, to je o nicem. Pro hrace je podle meho daleko lepsi hrat vecer a stejne tak pro lidi, pokud nejsem velkej fanousek florbalu, ale zajima me to, tak spis prijdu vecer nez misto obeda. Zajimala by me taky sledovanost v tomhle case, pokud bude pekne pocasi…

  • PAPALÁŠSKÉ FINÁLE napsal:

    Podíva-li se člověk na veřejné ankety(drtivě proti), vyjadřuje-li se k tomu jakýkoli extraligový trenér nebo hráč, tak taky drtivě proti(naposledy Milan Fridrich na právě zmíněné tiskové konferenci ze které se cituje Šuman). Tzn. veřejnost to nechce, hráči a hráčky to nechcou, trenéři to nechcou…takže tu asi máme: PAPALÁŠSKÉ FINÁLE. Napadá mě jedno přirovnání z pohádky Šíleně smutná princezna: chtěli válku, tak ať mají válku…Šumanovi a spol. by asi nejvíce opravdu prospělo, aby si to mezi sebou rozdali s dalšími papaláši v bahně…evidentně už jsou opilí svou mocí.

  • Jura napsal:

    Šumane ! Ty jsi se úplně zbláznil. Ještě si kup sněžný skútr.
    Žádám prezídium ČFBU.
    Když to většina platících členů nechce, zveřejněte prosím, kdo to tedy chce. Myslím že bude stačit jen pár řádků jmen. Pokud to však chtějí sázkové kanceláře, je to samozřejmě o něčem jiném (prachy,prachy, prachy) a florbal jako takový se veze tobogánem do propadliště zkorumpovaných sportů.

  • TOTÁLNÍ KRAVINA!!! napsal:

    Nevím, co od toho mnozí čekají, ale bude to obrovský propadák, jestli si myslí, že naplní halu alespoň 5 tisíci, tak nevěřím a když se k tomu přidá ještě finálová účast týmů, které budou úplně mimo dané město, bude hala totálně prázdná….to byla teda kravina vám řeknu…tenhle tah se vymstí a za pár let se to stejně bude rušit, protože normálně uvažující člověk ví, že to florbalu téměř nic nedá, spíše naopak….pro mě osobně totální fiasko!!!!

  • Super D napsal:

    Takova reakce byla asi ocekavana. Vzdycky kdyz je revoluce tak se bezni lide brani.
    Pro me jako ted uz vicemene nestraneho fandy florbalu (A mistra skotska 2010/2011 mimochodem ;D) je to vazne super, termin bude znad pul roku do predu a reklamni kampan muze bezet stejnou dobu, a pro me to bude paradni vylet. A na lidi jako ja co by jinak neprisli se ocovidne myslelo. Dejte tomu sanci, kdyz to bude fiasko tak se da vzdycky vratit ke staremu modelu.

    • Super D napsal:

      a na cfbu je prohlaseni marketingove agentury ktera ten tah podporuje, a je tam taky podpora CT a spoluprace s parnery. Ze se to panu WOOW nelybi je jasne, protoze se bude hrat v praze, ale to se da lehce osetrit rotaci cechy-morava obrok

      • Kerim napsal:

        Podpora ČT? Svatá prostoto! Celá „podpora“ je zatím ústní dohoda a všichni víme, jak „pevnou“ pozici v ČT florbal má. Jen se podívej, jak ČT „podporuje“ hokejové play-off. Když si náhodou na den florbalového superfinále přeloží svůj zápas s plánovaným TV přenosem Slavoj Houslice, tak věř tomu, že na superfinále budeš koukat od půl druhé do půl čtvrté v noci z pondělka na úterý.

    • Slunce napsal:

      Dašane, ty vole, ty mistře Skotska… 😀
      To budeš muset přitáhnout hodně skotu ale… :-p

      • Super D napsal:

        Ja doufam ze ne, pivo sice porad potece ale zase si odkaslat v hale a byt slyset na druhem konci bych nechtel 😛

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Asi nejhloupější tah pánů z unie! Zkrátit nejkvalitnější souboj v celé lize z případných 5 zápasů na jeden v předem daném ěmstě je naprostá hovadina. Proč musíem přebírat z ciziny největší pitomosti. S několika násobnou návštěvou pochybuji, ledatak v Ostravě, ale v Praze rozhodně ne!

  • 2-D napsal:

    špatně špatně špatně ! Jen mírně ovlivněný zápas byt jediným špatným vyloučením či golem bude mít nedozírnou dohru! Je to aby na jeden poseldní zápas přišlo co nejvíce lidí a pro zatraktivnění..ne pro florbalovost.

  • Slunce napsal:

    Jinak, docela by mě zajímalo zjistit nějak od úplně všech aktivních členů ČFbU (tj těch, kteří mají na sezonu zaplacený členský poplatek + samostatně lidi v kategoriích trenéři, management, pouze extraligoví hráči…) názor na škále:
    1. jsem pro
    2. nevím, ale jsem spíš pro
    3. nevím
    4. nevím, ale jsem spíš proti
    5. jsem proti

    Samozřejmě vím, že je téměř vyloučeno, že by se podařilo sehnat odpovědi od všech (leda že by třeba jako u sčítání lidu sama Unie pohrozila pokutou 10 kolíků za neodpovězení 😀 ), ale chvilku si pohrávám s myšlenkou, jak sehnat kontakty na „všechny“ členy a zkusit udělat tuto anketu. Mně by to tedy ohromně zajímalo.

    • co protest pres Facebook? napsal:

      udelej skupinu, anketu, nebo hlasovani na Facebooku, mozna to bude mit podporu par tisic lidi, mozna to zorganizuje nejaky dalsi protesty, mozna to proste da dohromady hodne lidi, kterych nazory ty papalase z CFbU vubec nezajmaj

  • Jirka napsal:

    Mě by jen zajímalo, jestli se při téhle megalomanské akci někdy zamyslel někdo nad tím, jaký to bude mít vliv na návštěvnost celé ligy a její atraktivitu. Docela silně pochybuji, že se kluby budou nadále starat o fanoušky….není k tomu důvod. Příjem je minimální a tím, že přijdou o případné vrcholy, kde poprvé mohou díky vstupnému vydělat, tak jakou budou mít pak snahu celý rok lákat diváky? Tím se z toho stává zbytečná práce….nehledě na pocit diváka a jeho odcizení, který si taky může říct, na co budu celý rok chodit, když pak finále stejně neuvidím. Skoro bych se vsadil, že celková sledovanost florbalu díky tomu výrazně klesne!

  • Vituf napsal:

    Zdravím, upřímně doufám, že někoho z vedení ČFbU to napadne co nejdříve zrušit (a prosadí to), protože toto rozhodně není cesta, která by dle mého názoru florbalu pomohla. Jednak tězko se pořadatelům podaří slušně zaplnit tak velkou arénu a také pro týmy, které se do finále dostanou to nebude asi nic přínosného když o úspěchu ve finále bude rozhodovat jen jedno utkání, vzhledem k tomu, že si mnozí ztěžují na to, že opravdu kvalitních zápasů za sezónu mnoho není a tímto se ještě uberou a v neposlední řadě to pro mnoho lidí bude problematické dostat se zrovna v jednom termínu do Prahy ( i když naše republika zase tak velká není), ale podstatná část fanoušků má blíže Ostravu než Prahu.

  • enki napsal:

    A teď si čtu nadpis na florbal.cz, že „Na Podvinný mlýn na finále ZADARMO“ 🙂
    Takže na první 2 finálové zápasy extraligy v Praze není možno dostat lidi jinak, než je prosit ať přijdou aspoň zadarmo. Kolik by jich přišlo např na superfinále Remedicum – Vítkovice?
    Kolik lidí by v Ostravě přišlo na superfinále Tatran-Chodov?
    Kolik lidí bylo na finále extraligy žen teď naposledy v Praze (napovídám téměř nikdo) a to byla pražská záležitost?
    Nic než megalomanství. Žádný klub nemá peněz nazbyt a teď svorně zaplatí nemalou částku za finále bůhvíkde 🙂

Napsat komentář

*