8. 4. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Možná to má současné FBC lehčí, myslí si krajánci Sikora s Jakůbkem

 



Na finálové série mezi ostravským FBC a Tatranu zavzpomínali bývalí hráči. Aleš Jakubek a Radek Sikora se ze Švýcarska podělili se serverem florbal.cz o své zážitky a finalistům popřáli dobrou formu. Postup jejich bývalých týmů do finále je rozhodně potěšil.

„Paráda, jsou to borci. Teď už to jen dotáhnout do konce,“ usmívá se ze Švýcarska Radek Sikora, kterému se s Ostravou nikdy nepodařilo nadvládu Tatranu prolomit.

„Trochu jsem to před začátkem semifinále tipoval, i když trošku s jiným průběhem. Po třetích zápasech jsem věřil stále Tatranu, ale víc jsem už věřil Vítkovicím,“ říká kapitán Grasshpper Curych Aleš Jakůbek.

Aleš Jakůbek

„Ostrava prokázala bojovného ducha a kluci tam šlapou celou dobu. Je to opravdu příjemné překvapení a proměna týmu oproti loňské sezoně. Myslím si, že je finále spravedlivě obsazené a bude to určitě neméně zajímavá série, než ty před pěti a více lety,“ dodává bývalý střešovický obránce, který nad FBC vyhrál finále čtyřikrát. Ale může současné Remedicum bez hráčů s reprezentačními zkušenostmi přepsat historii? „Byl by to docela gól, pokud by se to povedlo současnému týmu a ne tomu hvězdnému „Pepinu“. Myslím, že budou hodně rozhodovat gólmani,“ myslí si Jakůbek.

A skeptický není ani Sikora: „Určitě, oni jsou v jiné pozici než my. S nimi se nepočítalo a pořád jsou jako outsideři. To pak je lehčí něco vyhrát, než když musíš.“

Radek Sikora

Radek Sikora prožil finále mezi Tatranem a FBC jen dvakrát v letech 1999 a 2003. Pak odešel do zahraničí. „V roce 2003 prý bylo Pepino nejblíž. Vím, že jsme tehdy měli perfektní tým, doslova soupeře válcovali a málokdo od nás nedostal desítku. Ve finále nás čekal Tatran, který měl tým plný reprezentantů a hlavně výborného Bolka Tomáše Kafku. Najednou jsme ve finále potřebovali na naše góly spoustu šancí, zatímco Tatran dal gól skoro ze všeho,“ vzpomíná český útočník.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • klidně Ostrava napsal:

    Ostrava muze klidne titul udelat i proti Tatranu s reprezentanty. Florbal nema logiku.

Napsat komentář

*