9. 4. 2011 Superliga (21) KOMENTÁŘŮ

OSTRAVA ZVLÁDLA PRVNÍ ZÁPAS. Daniš rozhodl v prodloužení

 



/FOTOGALERIE/ Florbalisté FBC Remedicum Ostrava dokázali vyhrát první duel letošního finále Fortuna extraligy nad Tatranem Střešovice 3:2 po prodloužení. Hosté byli po dvě třetiny lepším týmem a Střešovice dokázaly srovnat až 42 sekund před koncem v power play. Rozhodující gól dal v 87 vteřině nastavení Jan Daniš.

Do prvního finále vletěl Tatran jako vítr, už po 27 sekundách otvíral skóre kapitán Fridrich poté, co hosté propadli v útoku. Gól ale paradoxně nabudil Ostravu, která převzala iniciativu a začala Střešovické přehrávat. Na konci první části hosté i zaslouženě otočili skóre po zakončeních Dominika Hanice a Jakuba Robenka.

Vypadalo to, že Tatran si vůbec neuvědomoval, že už se hraje finále. Ve druhé třetině skoro neohrozil branku a naopak Zicha dvakrát zachránila branková konstrukce. První formace Střešovic, která řádila v semifinále, nebyla v podstatě na míčku. Do třetího dějství se tak šlo pro Tatran přijatelného stavu 1:2.

Teprve v posední třetině Střešovice přepnuly na maximum a dostaly Ostravu pod tlak. Ožilo i nepříliš početné publikum. Hosty dlouho držel gólman Schulmeister a protože se Tatran nemohl prosadit, zkusil power play. FBC první atak ubránilo, ale při druhém pokusu Střešovic se ocitl před brankovištěm volný Fridrich, uklidil do brány nepovedený Garčarův pokus a poslal zápas do prodloužení.

Nakonec se ale přece jen radovala Ostrava. Jan Daniš, který v průběhu druhé třetiny vystřídal zraněného Šmídu v první formaci, se nejrychleji orientoval před Zichem po Krzyžankově střele a poslal hosty do vedení 1:0 na zápasy.

Fortuna extraliga, finále – 1. zápas:

Tatran Střešovice – FBC Remedicum Ostrava 2:3 pp (1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky: 1. Fridrich (Richter), 60. Fridrich (Garčar) – 18. D. Hanic (Dziurdzik), 19. Robenek (Skácel), 61:27 Daniš (Krzyžánek).
Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Bez vyloučení. Diváci: 303.

Sestavy:
Tatran: Zich – Podhráský, Deutsch, Klimeš, Ullmann, Hlavička – Richter, Fridrich, Von der Pahlen – Olšiak, Hokkanen, Garčar – Ondrušek, Vávra, Přívara. Trenér: Jan Zahalka.
Ostrava: Schulmeister – Krzyžánek, Dziurdzik, Machala, Žydel – Šmída (30. Daniš), D. Hanic, Curney – Robenek, Žák, Skácel. Trenér Martin Smeták.

FOTOGALERIE:

foto Martin Flousek – www.xflorbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Super D napsal:

    Schulmeister je borec, paradni styl, super fyzicka a flexibilita, narozdil od zapasu s libercem si perfektne vyjizdel sem tam si moc rychle leha ale ty jeho skoky pro balony mi pripominaji tohle:
    http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/37369-kot-zjada-ptaka.gif

    Ostrava ma konecne golmana a doufam ze to vyhrajou, a kdyz vidim Schulmeistera tak se mi chce zvednout se ze zadku a hned vyrazit do posilovny.

  • petr napsal:

    nejhorší finálový zápas co si pamatuju, nuda,co to mělo Remedicum za dresy,vždyť tam neměli žádné reklamy ani povinnou fortunu
    300 diváků? co to je?

    • Ondra napsal:

      Remedicum mělo tyhle dresy,protože si Tatran vybral bílou barvu svých dresů. Jinak nevím, proč se nehrálo na Tatranu, tam by těch 300 fanoušků zas tak nevadilo, protože je to malá hala.

      • Honza napsal:

        Na Tatranu se může hrát jen čtvrtfinále. Spíš to měli hrát na Letný. Tam by přišlo víc diváků. Jinak zápas nic moc na finále.

  • Mirek napsal:

    Tohle má být reklama na florbal? Říkal jsem si, že je lepší ať to radši v TV nedávají vůbec než v tomhle debilním čase, pro hráče i pro diváky o ničem, většinou pěkná nuda. Po pátých semifinále a Ostrava navíc po cestování… je to škoda, měli to dneska nechat na 19 a v TV ať dávají hokej.

  • wtf? napsal:

    300 divaku??? to pocitali i ty co prosli kolem haly ne?

  • divaci napsal:

    Asi se bude muset zacit divakum platit, jinak chodit nezacnou. Bohuzel to vypadalo opravdu uboze. Na co uz by meli prijit nez na finale. Dobre,ze se pristi sezonu bude hrat na jeden zapas. To by melo divaky pritahnout…snad.

    • Kirk napsal:

      Tak ono v tomhle čase se není co divit. Navíc fanoušci Tatranu nejsou příliš dobří a z Ostravy je to štreka 🙂

  • wtf? napsal:

    a dobre ze divaci neprisli, protoze to bylo nejodpornejsi finale snad v historii..

  • Ondra napsal:

    Tato malá účast je určitě zaviněná tou hodinou… Myslím si, že v Ostravě se už bude hrát v rozumnou hodinu, a přijde jako minulý zápas v Ostravě přes 1000diváků.

    • pepa napsal:

      v Ostravě se bude hrát ještě dřív 😀 jinak trošku tréninkový zápas po těch obou duelech v semifinále

    • Kirk napsal:

      I v Praze jsou lidi schopný přijít. Ve středu na pátý semifinále byla návštěva přes tisíc lidí. Ale v tuhle hodinu v sobotu, navíc v tak krásnym počasí…

  • Raxx napsal:

    gj FBC, jinak diváci podle očekávání…už se tešim na propadák z toho superfinále 😀

  • Quido napsal:

    ja jsem z toho nejak zmateny… Unie chce superfinale, budou to „sponzorovat“ kluby nucenym dodanim divaku za “ zvyhodnene “ vstupne, planuji se seminare treneru a rozhodcich na finalovy den ( ne nepodobne tomu, co dela Unie spolu s Vaculiky behem Czech Open ).

    Takze fajn, ale bude termin v nejakou sobotu a nebude se treba tlouct s fotbalem a hokejem jako je to dneska? Diky fotbalu a hokeji a basketu se dnes hralo dopoledne a zitra chvili po obede… Fotbal a hokej, mozna i basket , maji podepsane s CT smlouvy, takze maji prednost…A jeste dlouho ji mit budou… Jsou proste silnejsi…Takze pochybuji , ze by byl prenos i z finale junioru nebo zen… byli by jen muzi a kdovi jestli by i ti muzi za tehle situace sli ZIVE… ? Je tohle nekde zajistene smlouvou? Muze to marketingova agentura zavazne slibit? Protoze ranni zapas ( jinak se to nazvat neda ), jako ulitba primemu prenosu na CT4, nemel nic – ani stavu, ani divackou kulisu. Tatran dve tretiny skoro spal, protoze od 12 hod se hraje tak na Czech Open v lete a v juniorech, v chlapech uz vetsinou ne :-)) Jedine, co bylo celkem v pohode , byli sudi…

  • oto napsal:

    cesky florbal pro fanousky!! demence hrat dopoledne

  • Kirk napsal:

    Souhlasím s většinou diskutérů, že tohle má s finále opravdu málo co společného. Úroveň obou semifinálích byla daleko vyšší. Ostrava hrála značně podprůměrně, o Tatranu snad netřeba mluvit. Doufám, že se úroveň zvedne v Ostravě díky lepší divácké kulise. Jinak neskutečná nuda, která měla alespoň dobrý konec. Snad jediné pozitivní byl výkon Schulmeistera.

Napsat komentář

*