21. 4. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tereza Urbánková: Mentální trénink nebyl, ale florbal před takovým publikem je úplně jiný

 



Právě její práce zlomila do té doby vyrovnané ženské Superfinále mezi Herbadentem a Bohemians. Za stavu 2:2 nejdřív předložila ideální přihrávku Anet Jarolímové, poté se trefila sama k tyčce. A Tereza Urbánková zároveň ukázala, že i v kulise více než 5000 fanoušků, kterou nikdy předtím nezažila, si umí radost vychutnat tak, jako kdyby před podobnými masami nastupovala týden co týden.

Samotné utkání rozdělila na dvě části. „Zdálo se mi, že Bohemka byla od 2. třetiny nějaká slabší a umožnila nám, abychom ji zamkly a hrály svou hru. V 1. části jsme byly celkově nervózní a nestíhaly jsme pokrývat rychlé protiútoky,“ hodnotila Urbánková zápas.

Co se návštěvy týká, zabodovalo Superfinále ženské extraligy nebývale. Vždyť ve vysočanské aréně sledoval vrchol sezony dav čítající 5097 diváků. Není divu, že i autorka dvou branek staronových šampionek, označila Superfinále za úplně jiný florbal.

Ovšem také z toho pohledu, že se na hráčkách Herbadentu projevila po prvním inkasovaném gólu nervozita. Ztráta titulu je v modelu na jeden zápas blízko… „Do utkání musíme jít tak, jako by bylo to úplně poslední a zatím se nám to vždycky podařilo,“ odhalila Urbánková recept na úspěch.

Po utkání zářila, vždyť zažila parádní zápas v elektrizující atmosféře. „Pocity jsou jen ty nejlepší, vždyť komu se poštěstí odehrát zápas před tolika lidmi?“ usmála se.

Jaký rozdíl oproti návštěvám v domácí hale Herbadentu, kde se počítají diváci na desítky… „Mentální trénink jsme určitě neměly, ale je pravda, že je to před takovým davem o něčem úplně jiném než normálně,“ porovnávala Urbánková.

Ve své kariéře už zažila 3 vrcholná utkání o všechno: vedle Superfinále také boje o bronz s oběma reprezentacemi. A vždy byla na vítězné straně. „Každý zápas je jiný a jsem ráda, že jsme všechny zvládly. Dneska to bylo o 4 branky, takže to bylo trochu jednodušší,“ dodala.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*