16. 4. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Teď se jen ukáže, kdo chce titul víc, říká Petr Krzyžanek

 



Ještě v polovině sezony hrál Petr Krzyžánek druhou ligu v Třinci, neodchodil totiž poctivě letní přípravu. A do dresu ostravského FBC se dostal jen díky tomu, že skončil Martin Both a trenér Martin Smeták zamhouřil obě oči. Vysoký obránce ale nyní děkuje za návrat tím nejlepším způsobem, ve třetím finále byl jedním z klíčových hráčů FBC a dal navíc i vítězný gól.

To, že si na konci sezony zahraje finálovou sérii, ho vůbec nenapadlo. „O tom jsem vůbec nepřemýšlel. Ale to, že teď hraju finále, za to jsem samozřejmě hodně rád,“ říká skromně.
Ostrava dokázala ze tří dopoledních zápasů finále dva vyhrát. Má snad více fyzických sil? Nebo se lépe dokáže na ranní zápasy připravit?

„Já myslím, že fyzicky jsou na tom teď oba týmy asi stejně. A čas, kdy se hraje, nerozhoduje. Každý na to nadává, ale musíme se s tím vypořádat. Dnes jsme vstávali v sedm. Teď už se jen ukáže, kdo chce ten titul víc,“ myslí si Krzyžánek.

Na sobotním vítězství se podílel dvěma povdenými střelami z dálky. To první po tyčce dorážel do Zichovy brány Dominik Hanic, druhý projektil skončil přímo ve střešovické šibenici.
„Snažíme se hrát za jejich bránou a kluci to dobře shazujou do obrany. My máme za úkol střílet. Někdy to tam padne, někdy ne,“ vysvětluje Krzyžánek.

Ostrava má mečbol a ten může proměnit v neděli. Hala na Sareze bude praskat ve švech. „Diváci se vejít musí. A my zkusíme zase vyhrát,“ říká.

A kdyby se nedělní zápas Ostravě nepovedl? „Když to tak dopadne, tak tam prostě budeme muset jet. Ale chceme se tomu vyvarovat. Víme, že Tatran páté zápasy umí. Takže máme jasno…“ vysvětluje Petr Krzyžánek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*