Poslední účastník příštího ročníku Fortuna extraligy je znám. Pražská Sparta zvítězila v sérii nad Pardubicemi 3:1. Poslední výhra 6:1 se zrodila v průběhu první poloviny utkání, kdy si Sparta vytvořila rozhodující náskok.
21. 4. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraligu si zahraje Sparta!

 



Rozhodnutí o složení Fortuna extraligy 2008/2009 přineslo čtvrté utkání série mezi Spartou a Pardubicemi. Sparta ve druhém utkání na vlastním hřišti začala aktivněji, ale z náskoku se nakonec radovali hosté. Chovanec zužitkoval Vacíkovu nahrávku v brejkové situaci. Domácí, hnáni věrnými fanoušky, však stihli ještě do přestávky vyrovnat, když se trefili Žďárský a Rössler.
„Když už jsme vedli 2:0 na zápasy bylo nejtěžší udělat ten poslední krok. Pardubice jsme podcenili v poslední třetině druhého zápasu a z toho pak vyplynula i sobotní prohra,“ podělil se o pocity Pavel Žďárský.

Svůj náskok pak Sparta pojistila ve druhé třetině, když nejdříve skóroval těsně po vypršení přesilové hry tvrdou ranou z půlky Culka a další branky zaznamenali Doležal a Skalička. „Celý tým hrál výborně. Dobrým tahem trenéra byla i osobní obrana na Martina Zozuláka, který i díky tomu nezaznamenal v zápase ani bod,“ doplnil Žďárský, autor vyrovnávacího gólu Sparty.


Za poslední dvacetiminutovku zaslouží největší pochvalu nejlepší muž zápasu gólman Sparty Vladan Dřízhal. Svými někdy až neuvěřitelnými zákroky proti šancím hostů držel domácím vysoké vedení, které ještě znovu navýšil Rössler. Dřízhal si připsal 31 zákroků a byl hlavním strůjcem úspěchu Sparty.
Deset minut před koncem si Pardubice vybraly oddechový čas, ale žádnou účinnou zbraň už se jim vymyslet nepodařilo. Jejich hráči navíc nedokázali udržet na uzdě emoce, a Pardubice tak dohrávaly v oslabení. „Byli jsme pořád psychicky nahoře. To třeba mně osobně hrozně pomohlo. Už od čtvrtfinále jsme si věřili a dokázali jsme to,“ uzavřel Žďárský.

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*