Denisa Kotzurová (č. 88) a Pavla Nguyenová v zápase s Chodovem. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz. Denisa Kotzurová (č. 88) a Pavla Nguyenová v zápase s Chodovem. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz.
12. 1. 2016 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Ženy FBC posílila mladá Denisa Kotzurová

 



Zajímavou posilu získaly těsně před uzávěrkou přestupů ženy Ostravy. Z Vítkovic přišla juniorská reprezentanta Denisa Kotzurová. Ta pomůže vyztužit obranu FBC v závěrečných bojích o play-off.

Před sezonou se Kotzurová vešla do výběru nejnadějnějších extraligových debutantek našeho serveru. V seniorském týmu Vítkovic ale šanci nedostala, a tak v samém závěru prosince posílila městského rivala.

„Nabídka přišla někdy na začátku listopadu od trenéra FBC,“ přibližuje. „Popravdě, ze začátku jsem to nebrala nějak vážně. Ale postupně jsem si začala uvědomovat, že se nabízí možnost získávat nové zkušenosti v extralize. Přeci jen, juniorky jsou herně úplně jinde než ženská extraliga,“ dodává.

V FBC přitom bude svěřenkyní a nově i spoluhráčkou Karin Vavrečkové, která působí jako asistentka u reprezentace juniorek. Že by přestupovala kvůli snazšímu prosazení se do národního týmu ale mladá florbalistka odmítá. „Kvůli reprezentaci jsem sem rozhodně nešla. Chci nabrat nové zkušenosti z ženské extraligy, zlepšovat se a vyzkoušet si florbal také v jiném týmu,“ říká.

Kotzurová i další hráčka ročníku 1998, útočnice Eva Pištěková, přišly přitom do už tak velmi mladého kádru. V extraligových zápasech obsazují pravidelně velkou část soupisky FBC juniorky. Prakticky jedinými zkušenějšími hráčkami jsou Radana Kahánková a kapitánka Pavla Kajfoszová Nguyenová, k nimž se nyní po obnovení své hráčské kariéry přidala zmíněná Karin Vavrečková.

Ve Vítkovicích se přitom mohla učit od takových florbalových osobností jako jsou Andrea Pastušková, Denisa Ferenčíková nebo Anna Niemcová. „Určitě je lepší, když se můžete učit od zkušenějších hráček,“ přiznává nová posila Ostravy. „Ale nevidím problém v tom, že FBC sází na mladé hráčky, protože v budoucnosti na tom můžou jen získat. Navíc holky jsou super a většinu z nich jsem se znala už z dřívějška takže myslím, že se začleněním do týmu nebyl problém,“ pochvaluje si.

Důrazná obránkyně ale nevylučuje, že by se jednou mohla do svého mateřského klubu vrátit. „Dveře si nechávám otevřené. Momentálně jsem hráčkou Ostravy a mým cílem je co nejvíce jim pomoci,“ hlásí.

K prvnímu utkání v novém dresu nastoupila Kotzurová den před Silvestrem, v semifinále Poháru proti Chodovu. A hned si připsala jednu asistenci. Teď se bude snažit pomoci Ostravě do vysněného play-off. Zatím to s šancemi mladého týmu nevypadá vůbec špatně, na 9. místo má slušný náskok 9 bodů.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Emirates napsal:

    Jednoduchá poučka. Chceš letět na juniorské MS do Kanady, tak musíš hrát extraligu. No a kdo ti to umožní, no přece klub, kde manažerem ženské složky je manažer juniorské ženské reprezentace. Tyhle střety zájmů v malém českém florbalovém rybníku začínají být hodně nebezpečné a již se aktivně praktikují. Někdo by s tím měl začít něco dělat a tím někdo je samozřejmě ČFbU!

    • moc dobrý napsal:

      Vypadá to, jako bys měl v repre junek nějakou kočičku, která by mohla posunem Denisy do repre vypadnout… ale neboj, slečna Denisa při vší úctě zatím na repre nemá, byla jen protěžována předchozím rádobytrenérem. Denisa je zatím jeden z nejpomalejších beků, které jsem v posledních letech viděl a její fyzička byla tragická. Nicméně ať na sobě dělá a třeba nás oba překvapí v dobrém… Já bych za tím hledal opravdu jen logický krok v touze hrát extraligu, to bys jí měl opravdu přát!

  • Kamil napsal:

    Přijde mi zarážející tuto hráčku označit za posilu. Nemyslím si, že je na úrovni hráčky extraligy, ikdyž jak můžeme vidět, extraligu hraje mnohem více mladých hráček, které na to nemaji. Přestup slečny Kotzurové nevidím jako obrovskou posilu pro extraligový tým Ostravy, ale spíš jako oslabení konkurenta v boji o „královny Ostravy“ v juniorských zápasech.

  • Fanda napsal:

    Posila by byla patakyova

  • moc dobrý napsal:

    Myslím si, že už byste mohli skončit s těmi infantilními poznámkami na Patakyovou, jen to dokládá vaši ubohost z druhé strany… Spíše bych rád viděl vyjádření redakce k tomu, jak bude řešit neustálé příšernosti, kterých se redaktoři dopouštějí – neaktuálnost fotografií, bulvárnost, příšerná čeština, neodbornost, nevědomost atd. Často mi připadá, že i absolutní sportovní laik by zvládl napsat článek lépe…

Napsat komentář

*