Kim Nilsson, největší hvězda švýcarské ligy, dovedl Grasshoppers po 4 letech do boje o titul. Foto: Severin Binkert Kim Nilsson, největší hvězda švýcarské ligy, dovedl Grasshoppers po 4 letech do boje o titul. Foto: Severin Binkert
30. 4. 2016 Švédsko (4) KOMENTÁŘŮ

Nejdražší přestup v historii! Kim Nilsson míří do Kalmarsundu za 4 miliony korun

 



Hvězda GC Curych Kim Nilsson je nově nejdražším florbalistou na světě. Švédský reprezentant v létě změní dres a ze Švýcarska se přesune do Kalmarsundu, týmu ze druhé nejvyšší švédské ligy. Kalmarsund za kanonýra zaplatí stockholmskému AIK, kterému Nilsson patří, pro florbal neuvěřitelnou částku 1,4 milionu švédských korun, v přepočtu více jak 4 miliony českých korun.

Celý příběh se začíná pomalu uzavírat. V lednu jsme psali o tom, že se švédská superhvězda chystá po sezoně změnit dres. Po dvou letech strávených v Grasshopper to Nilssona táhne domů. Paradoxně se však nejedná o AIK Stockholm, ze kterého do Švýcarska putoval.

Švédský reprezentant by rád zakotvil na rodném ostrově Öland. Místní klub Kalmarsund hraje jižní divizi druhé nejvyšší soutěže a Nilsson už v minulosti projevil zájem sem přestoupit. Do celé hry ale vstoupilo právě AIK, které uvedlo, že má s Nilssonem uzavřenou smlouvu na neurčito. Vedení stockholmského klubu tak bylo ochotno svou hvězdu uvolnit pouze za vysokou sumu.

Zdá se, že Kalmarsund tuto podmínku splní. Na stůl položí 1,4 švédských korun, což by byla největší přestupní částka v historii florbalu a překonala by i dosud rekordní přestup Rasmuse Sundstedta. Storvreta za tohoto kanonýra v minulosti zaplatila Caperiu 500 tisíc švédských korun.

Nilssona ještě čeká superfinále švýcarské ligy, do kterého se probojoval s GC Curych. V boji o titul on a jeho spoluhráči vyzvou Köniz. I letos má Nilsson na výsledcích svého klubu lví podíl. V základní části posbíral 53 bodů a byl třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. Také v play off se mu náramně daří. V Kalmarsundu si tak mnou ruce.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Zajímalo by mě, jak je možné, že i týmy z druhé švédské ligy jsou tak dobře finančně zajištěné a mohou lákat ty největší hvězdy. Jasně, pravděpodobně to nebude víc než 2-3 týmy, ale stejně. V Čechách se mluví o asi 4-5 těch nejlepších týmech z extraligy, pro zbytek je to utopie…

  • Martin napsal:

    Já to nechápu. Nilsson patří AIKu, zároveň patří Curychu, ale AIKu patří více a na neurčito. To znamená 0 přínos pro AIK. Po sezóně chce přestoupit do Kalmarsundu, ale zároveň pořád bude patři AIKu. To mi řekněte, že klub z 2. švédské ligy zaplatí 4 mega za hráče, který ani nebude jejich. Podepíše třeba na 2 roky, a po tom si AIK postaví hlavu, že chce třeba 10 miliónů?

  • Dany napsal:

    Martin je dobře mimo.

Napsat komentář

*