Martin Flousek (vlevo) slaví titul s Marianem Jelínkem. Foto: Florbalchodov.cz. Martin Flousek (vlevo) slaví titul s Marianem Jelínkem. Foto: Florbalchodov.cz.
26. 6. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov přichází o svého srdcaře, Flousek ukončil kariéru

 



Už bez Martina Flouska se připravují superligoví mistři z Chodova na novou sezonu. Služebně nejstarší hráč Pražanů se po zisku vysněného titulu rozhodl ukončit florbalovou kariéru.

I když nikdy nepatřil k těm, kteří by vládli statistikám produktivity, byl Flousek pro Chodov veledůležitou postavou. Na Jižním Městě odehrál florbalový univerzál 12 sezon v kuse a zažil i záchranářské boje v play down. O to sladší odměnou pro něj byl letošní premiérový titul v klubové historii.

„Jsem rád, že končím v době, kdy je Chodov na vrcholu, jinak bych asi musel čekat věčně,“ glosoval s humorem pro klubový web. „Rád bych poděkoval všem spoluhráčům, trenérům, fanouškům a dalším lidem spojených s klubem. Jsem hrdý na to, že jsem mohl na Chodově strávit tolik let,“ dodal. Na florbal nicméně úřadující mistr republiky určitě občas zavítá minimálně díky své profesi sportovního fotografa.

V začátcích své kariéry se Flousek na hřišti potkal dokonce i s prezidentem Chodova Michalem Bauerem. „Ač je to neuvěřitelné, hrál ještě se mnou! Přišel k nám z Vrchlabí, skvěle fyzicky připravený orientační běžec, původně do B týmu mužů.  Normální kluk, kterého vždycky měli všichni rádi, naprosto nekonfliktní, pohodový, totální týmový hráč. Věřím, že Martin v klubu zůstane v jakékoli roli trenérské nebo manažerské i nadále,“ doufá otec chodovského florbalu.

Důležitou roli hrál odcházející florbalista i v kariéře současného trenéra Chodova Davida Podhráského. „Když jsem přišel na Chodov, tak se mě právě Floyd s Barim ujali. Byť to znamenalo, že jsem se na výjezdech nevyspal, tak mi to strašně ulehčilo adaptaci,“ zavzpomínal. „Víc asi není potřeba říkat, kdo Floyda zná, tak ví. Jsem strašně rád, že jsme mohli společně zvednout ten vysněný pohár nad hlavu,“ ocenil kouč svého teď už bývalého spoluhráče i svěřence.

Odchod populárního „Floyda“ do florbalového důchodu by měl být jednou z nemnoha letních změn v chodovském kádru. Hned po Superfinále oznámil svůj odchod do Warbergu Tom Ondrušek, z Tatranu naopak přišel mladý kanonýr Marek Vávra.

O představách a očekáváních Davida Podhráského jsme psali ZDE!


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*