Karolína Suchá v utkání proti Panthers Foto: Florbal Chodov Karolína Suchá v utkání proti Panthers Foto: Florbal Chodov
20. 3. 2019 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Rozhodovat může každá chyba nebo nevyužitá šance, říká před semifinále Karolína Suchá

 



Karolína Suchá patří možná k nenápadnějším, ale velmi podstatným článkům chodovských lvic, které čeká semifinále s FBC Ostrava. Podle útočnice pražského týmu Chodov ale primárně nejde Ostravě oplatit porážku z finálového pohárového zápasu, ale největší motivací je pro něj postup do Superfinále.

Karolíno, Chodov zatím získal druhé místo v základní části a stříbrné medaile v Poháru České pojišťovny. Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony?
„V extralize se nám výsledkově poměrně dařilo, ale s předváděnou hrou jsme nebyly úplně vždy spokojeny. Druhé místo v Poháru pro nás bylo velké zklamání, ale prioritou pro nás je extraliga a ta zatím ještě neskončila.“

Bodově a herně jste byla oporou Chodova ve čtvrtfinále, kde jste si proti Panthers připsala jedenáct kanadských bodů. Jak jste s dosavadním průběhem sezony spokojena z osobního pohledu?
„Na začátku sezony to bylo výkonnostně z mé strany slabší, ale teď jsme si v lajně sedly a to se i odrazilo na produktivitě.“

Oproti minulým sezonám se neuskuteční v semifinále derby mezi pražskými a ostravskými týmy, ale Chodov čeká souboj s Ostravou. Jaká byla vaše reakce?
„Tak trochu jsme čekaly, že si Vítkovice vyberou Tigers, takže nejsem překvapená. Jsem ráda, že po několika sezónách pojedeme na semifinále mimo Prahu.“

Berete to jako možnost vrátit soupeři pohárovou porážku?
„Může to tak působit, ale pro nás je největší motivací samotný postup do Superfinále na který se budeme soustředit.“

Oba týmy mají ve svém středu několik silných individualit, nicméně základem každého kolektivního sportu je právě tým. Co bude rozhodovat v semifinálové sérii s Ostravou?
„Série bude hodně náročná a bude se bojovat o každý metr na hřišti a rozhodovat může každá chyba nebo nevyužitá šance.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Ostrava múže Chodov zatím jen porazit,ne porážet.
    Hlavně zdraví,nenechte se vyprovokovat.
    Múj tip 4-1 Chodov olee

    • Quido napsal:

      Ostrava to bude zkoušet všemi možnými prostředky. Chodov bude mít problém, jejicg trenéři na to neumí reagovat, viz. finále poháru a kolaps ve třetí třetině.

Napsat komentář

*