10. 4. 2013 1. liga (13) KOMENTÁŘŮ

Trenérská výměna na Vinohradech. Pazderu střídá Pazdera

 



Vinohrady mají za sebou další prvoligovou sezonu, ve které omlazené družstvo skončilo v semifinále play off. Vinohradští chtěli mířit výš, ale přesto nevěší hlavy. Z pozice hlavního kouče odchází Michal Pazdera, který tým před dvěma lety v první lize zachránil a pak ho dvakrát dovedl přes favorizované týmy až do semifinále. Je však čas předat žezlo dál. Štafetu v ambiciózním klubu přebírá jeho bratr Jan, bývalý trenér Future, který bude chtít na Michalovy úspěchy navázat.Jak jste dospěli k tomuto rozhodnutí udělat trenérskou výměnu?
Nejedná se o výměnu jako takovou. Já končím. Po mě přebírá tým nový trenér. To, že se jedná o bratra, je jistě zajímavé, ale nehledejme v tom nic víc. Samozřejmě se mi s hráči loučilo snáz, když jsem věděl, že tým přebírá Honza, kterého považuji za jednoho z největších odborníků ve florbalu u nás.

Museli jste bratra více přemlouvat? Neměl nějaké lákavější nabídky třeba z extraligových klubů nebo ho opravdu lákalo navazovat na tvojí práci?
Komunikaci s Honzou vedl prezident SKV Luděk Pokorný. Vím, že Honza jiné nabídky měl, ale bližší podrobnosti nevím.

Jak bys ve zkratce zhodnotil uplynulou sezonu?
Základní část nebyla povedená. Těch důvodů bylo hodně a v rámci týmu a klubu jsme si je rozebrali a nerad bych je tady prezentoval. Play off lze brát z více úhlů pohledu, například tak, že jsme společně s Kladnem jediný tým, který v posledních dvou sezonách hrál semifinále. Ale také existuje úhel pohledu, který naše umístění může považovat jako neúspěšné. Osobně nejsem se sezonou příliš spokojen.

Michal Pazdera

Michal Pazdera

Můžeš se rovněž poohlédnout za svou dosavadní prací v SKV?
Je spousta věcí, kterou bych udělal jinak. Chyb bylo hodně. Ale zastávám názor, že kdo nedělá chyby, kdo neriskuje, ten nemůže vyhrát. Je však důležité si ty chyby uvědomit a poučit se z nich. Věřím, že jsem pro klub odvedl dobrou práci. Také věřím, že hráči si z naší vzájemné spolupráce něco odnesli. Pokud ne po florbalové stránce, tak alespoň po té lidské. To je věc, kterou není možné opomíjet.

Dokážeš nějak přesněji specifikovat či vymezit tvou nastávající funkci ve Vinohradech?
Přímo u týmu působit nebudu. Budu teď mít na starosti vylepšení stávajících podmínek v celém klubu – sportovní vybavení, oblečení, obuv, regenerace, výživa, alternativní možnosti pro trénink, apod. Jsme si vědomi, že v této oblasti máme možnost posunout se dál a chceme pro to udělat maximum.

Nebude ti trénování chybět?
Rozhodně bude. Ale dokud se nezlepší mé časové možnosti, nemá význam něco dělat na půl. Jakmile se mé časové vytížení zlepší, začnu o tom opět uvažovat. Pak samozřejmě bude záležet, zda o mé služby bude někde zájem.

Dají se očekávat velké změny ve Vinohradech, ať už co se týče složení týmu nebo co se týče samotného zázemí?
V oblasti zázemí si troufnu říci, že těch změn bude dost. Změny v týmu, jakožto bývalému trenérovi, mi nepřísluší komentovat.

Jan Pazdera, nový trenér Vinohrad.

Jan Pazdera, nový trenér Vinohrad.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • cep napsal:

    Ježíši Kriste, ta výměna je musela napadnout jen když byli v rauši, to si chlapci v SKV užijou, když nebudou hrát tak, jak to Jeník namaloval, tak budou sedět.

  • :-D napsal:

    To půjde polovina pryč po přípravě a další v průběhu sezony :-D. Nemůžeš na trénink? Tak nechoď už vůbec :-D. Jooo to tam asi bude padat často 😉 😀

    • HonzaZ napsal:

      V Praze se florbal hraje na 8 různých ligových úrovních, každý si může vybrat kolik tomu chce a může dát. Tenhle sport, i přes počet registrovaných hráčů a současnou popularitu, stále schytává dost úšklebků jako studentský sport. Pojďme se chvíli zkusit tvářit, že vrcholovost tohohle sportu nespočívá v „TV coverage“, ale v úrovni a přístupu hráčů. Netrestejte trenéra za to že trénuje, a že chce aby hráči dodržovali jeho pokyny, i když je to očividně troufalost! :-/

      • cep napsal:

        ale vůbec ne, jde jen o to, jak trénuje a jaký má přístup,že Pazdera se svým přístupem žádné velké výsledky nemá (a asi ani mít nebude, pokud se i on nezmění). Jako příklad je Future, najednou to se stejnými hráči šlo a hráli (skoro) jako z partesu, ale je tam jiný trenér s diametrálně rozdílným přístupem, hráče to bavilo a na hře to bylo vidět ( jen pro zajímavost mnoho hráčů, kteří odešli z Future řeklo, že dokud tam bude Pazdera tak nikdy nepůjdou zpět…)
        nakonec i ta fotografie co je u článku je typická, Pazdera, tužka, papír
        nejvíc mě je líto těch prima kluků z SKV, ti si to nezaslouží…

        • petr napsal:

          Výborný teoretik, ale nešťastný praktik. Místo aby přizpůsoboval styl hry mentalitě a schopnostem jednotlivců a podle toho skládal tým, tak se trvale snaží přizpůsobovat jednotlivce své ordinované taktice, často bez ohledu na stav utkání. Jeho velkou slabinou je psychologie a dostatečná míra empatie. U juniorů Future byl výborný, protože ti kluci jako nevýděleční studenti měli na tréninky a zápasy čas, u dospělých už se naráželo na zaměstnání a dovolenou a tam vznikaly konfllikty a vznikat budou, kdekoliv bude trénovat, protože on ze své povahy své postoje, názory a požadavky měnit nebude. To je bohužel realita, která bude omezovat jeho trenérské schopnosti a v konečném důsledku a výsledky jeho týmu.

  • Romo napsal:

    cisteni uz zacalo..

  • Sidney napsal:

    Ale prosím Vás! A za koho máte Mrázu z Vítkovic, kterému tady pějete ódy… On je asi usmívající se strýček Fido, že? 🙂 Honza to dělá správně… Věnuje tomu maximum a stejnou minci požaduje i ze strany hráčů… Je typ člověka, který nedělá nic na půl plynu, což je správné… A pokud s tím má někdo problém, ať si jde začutat 2. – 3. ligu, kde je poloviční nasazení běžné… 🙂 Navíc zajímavým je fakt, že nejvíce řvou „slavné hvězdičky“, které mají problém se chytnout za nos a pořádně makat… Honzo, jen tak dál, jsi na správné cestě! 🙂 Budiž tomu obraz hry Future na konci sezony – Tvá práce… B)

    • cep napsal:

      docela jsi to trefil, že Jan tomu věnuje maximum, co taky jiného, když nic jiného nedělá, ale plno hráčů z Future mělo a má i jiné povinnosti ať již studijní nebo pracovní a někdy to prostě nejde skloubit, jó, až budou extraligové kluby fungovat na profesionální bázi, tak to bude jiná píseň
      rozhodně si ale nemyslím, že Future hrál dobře a že je to jen a jen Janova zásluha, naopak si myslím, že jediná Janova zásluha tkví v tom, že „konečně“ odešel

  • ... napsal:

    cep: prima kluci z SKV ti urcite podekujou za starost, ale vzhledem k tomu, ze fungovali 3 roky pod Honzovym brachou, nemyslis, ze uz jsou na nejakou disciplinu a naroky docela zvykli? 🙂

  • Svatá napsal:

    Jan Pazdera ? Je to prach sprostý příživník. Nikdy nepracoval, nechává se vyživovat bratrem a skládali se na něj, jak ve Future, tak v Bohemce, rodiče dětí napříč všema kategoriema. A jeho týmový duch: vždy nadřazoval svoje ego nad výsledky týmu. Kluci celou sezónu dřeli, pak přišel školní výlet, maturitní písemnky, ročníková práce, … a Honzík nechal v Play-off sedět TOP hráče protože si plnili školní povinnosti a dovolili si jednou nepřijít na tréning. Tím zkazil sezónu všem hráčům i jejich rodičům. Hráče jenom šikanoval, ponižoval a jediné co dokázal tak na ně řvát. A vztah k rodičům – jeho sponzorům a chlebodárcům – škoda mluvit. Pokud neuděláte to co já nařizuji, tak váš kluk v týmu dohrál. Poslední kapitola A – tým: kdo měl svůj názor nehrál, nebo klub opustil. Pokud by zůstal ještě chvíli, tak by hráli jenom vybraní juníci. Jan Pazdera nepatří do slušné společnosti a už vůbec ne do kolektivních sportů jakým florbal bezesporu je. U takto krásné a ryze amatérské hry by měl fungovat týmový duch, vzájemná úcta a spolupráce a hlavně pohoda ze hry. Vlastně je dobře, že jde do Vinohrad, protože 5 týmů v elitní soutěži je na Prahu až dost a tudíž Vinohrady nebudou stahovat sponzory a kvalitní hráče ostatním klubům. Honzíku díky, otrávil jsi celé řadě lidí florbal na několik let resp. po dobu co jsi fungoval u Bohemky a Future. Přeji Vinohradům rychlé otevření očí a tvůj brzký odchod z florbalu vůbec.

Napsat komentář

*