18. 4. 2011 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Ostrava málem byla bez gólmanské jedničky

 



Ostravské FBC řešilo den před rozhodujícím finálovým zápasem důležitý úkol. Pro úterní zápas byl ohrožený start gólmanské jedničky Víta Schulmeistera. Hrozilo, že bude muset být místo na brankovišti svého týmu k dispozici svému zaměstnavateli.

O úterním termínu zápasu se definitivně rozhodlo díky stanovenému termínu televizního vysílání až v pátek. A některé hráče, pro které není florbal zdrojem obživy, změna zaskočila. Původní termín pátého finále byla totiž středa.

„Někteří kluci mají pracovní povinnosti. Ten termín není vůbec dořešený. S tím ale nic nenaděláme, popereme se s tím,“ řekl trenér Martin Smeták pro klubový web. Jedním z členů týmu, který se v neděli po utkání z cesty do Prahy omluvil, byl i gólman Vít Schulmeister.

Do brány by pak musela tradiční dvojka Jan Ogrocki, anebo matador Jan Maceček. „Možná se to může stát, ale podle mě si to Víťa nějak zařídí,“ říkal ještě v pondělí dopoledne Maceček, který dokonce v průběhu čtvrtého finále naskočil na trestné střílení proti Milanovi Fridrichovi a minisouboj vyhrál.

Jan Maceček v souboji s Milanem Fridrichem

„Tušil jsem, že půjde do bekhendu na blafák. Dělá to pořád a v takový vypjatý moment člověk sahá k osvědčené zbrani. Milan to měl to na dlouhou hůl, a pak to byla už jen otázka, jestli mě přehodí, nebo trefí. Ale přehodil i mantinel. Každopádně si to pak vynahradil,“ říká nejzkušenější hráč ostravského týmu, který se do branky vrátil po dvouleté pauze.

Nakonec ale Remedicum přijede v plné síle. I za pomoci intervence klubového vedení budou všichni hráči připraveni. „Ne, nikdo chybět nebude. Jsme připraveni, chceme v Praze vyhrát,“ ujistil šéf klubu Rolf Franke.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • robert napsal:

    Ano vyhrát!!! Remedicum jede pro vítězství!!! Tak ať se to v Praze dneska podaří, hodně štěstí 🙂 🙂 🙂

  • quest napsal:

    macecku ty lofasi, prej ze trefi nebo prehodi:-D ses tam mrsknul jak ryba na suchu a frida nepochopitelne netrefil uplne prazdnou branu!

    • :Dsouhlas napsal:

      Souhlasím, bylo to jen o nemohoucnosti Fridricha že to netrefil, měl čas si to dát na forhend ještě 😀 ….Maceček měl veeeeelkou hlauz

      • ... napsal:

        Trapný tyhle řeči o nemohoucnosti…při nájezdech se tak prostě někdy stane….Jestli jste si nevšimli…jinak dal 4 góly v utkání…

  • alois napsal:

    Věříme Vám Ostravo!!!!!

  • Macek napsal:

    historie se nepta vy vandraci…dal? .. neee nedal zebrak

    • Jirka Bareš napsal:

      Jestli je pro Tebe kapitán reprezentace, několikanásobný mistr ligy a v daném utkání čtyřbrankový střelec žebrák, pak Ty musíš být žebrákem duševním, netřeba dodávat že s prázdným kloboukem… Jinak Ostravě titul přeju, bylo by to zpestření ligy, Tatran už má triumfů dost 🙂

  • Florbalbazar.cz napsal:

    Přeju Ostravě!Je čas na změnu!

  • Matejm napsal:

    Přesně, Tatran je zase ve finále. Proti Chodovu byl hodně blízko prohry, ale stejně je zase ve finále. To, že Tatran nikdy nechybí ve finále, částečně brání kvalitě ligy. Fandím týmu, který hraje proti Tatranu. OSTRAVÁÁÁÁÁ!!!

    • Slunce napsal:

      a prosím tě čím brání Tatran kvalitě ligy??? ha! to jako tím, že ho jen tak někdo nedokáže porazit???????? Týýýý voe 😀

      • Day napsal:

        Více méně. Liga je mnohem atraktivnější pro širší veřejnost, když jí každý rok nevyhrává jeden tým. Dříve se nedalo nic dělat, Tatran byl prostě nejlepší. To už ale v letošním ročníku neplatí, je škoda, pokud zase vyhraje.

        • Drive? napsal:

          To jsou zas komentarovy moudra ?! „Dříve se nedalo nic dělat, Tatran byl prostě nejlepší“ to mluvis o kterych sezonach, ty pametniku? Napr. 2004 kdy rozhodl finale patej zapas, 2003 prodlouzeni patyho zapasu, 1997 az 2000 se hral ve finale vzdy az rozhodujici zapas a dvakrat ho Tatran prohral s Vitkovicema, nebo petizapasove bitvy vloni ci predloni?

      • Matejm napsal:

        Možná ti to nepříde, ale pro mladé hráče je asi docela zkušenost být ve finále.

Napsat komentář

*