27. 4. 2011 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Kladno po sestupu mění trenéry a těší se na nové domácí prostředí

 



Extraligový nováček z Kladna vydržel v nejvyšší soutěži jen jednu sezonu. Po sympatických výkonech v průběhu ročníku se nakonec musel rozloučit díky prohře ve druhém kole play down. Po sestupu skončil u týmu trenér Tomáš Janeček. Kladenští ale pro novou sezonu neplánují jen pokus o návrat mezi elitu, ale i stěhování do nového domácího prostředí.

„Naše výkonnost bohužel kulminovala hned z počátku sezony, což je při tomto systému soutěže tragédie. Po vánocích jsme zaznamenali sérii porážek a na tým padla psychická deka, přestal si věřit a nebyla v něm dobrá pohoda,“ říká předseda kladenského klubu Zdeněk Jirák.

„Mrzí nás to i z toho důvodu, že jsme byli považováni za nový vítr, měli jsme zajímavý tým. Ale nepodařilo se to, co jsme chtěli. Trochu se bojím, že jsme prováhali příležitost, jaká byla,“ dodává.

I proto na Kladně skončil trenér Tomáš Janeček, který před dvěma lety dovedl Středočechy k historickému postupu mezi elitu. „První sezóna byla rozhodně úspěšná. Tomáš přinesl nové prvky do tréninku i hry, přivedl posily, které pomohly k postupu a v neposlední řadě byl sám pro tým výraznou hráčskou osobností. V druhé sezóně bohužel na předchozí úspěchy nedokázal navázat. Cítíme, že družstvo nyní potřebuje změnu, a proto jsme se rozhodli s Tomášem Janečkem trenérskou spolupráci ukončit. Přesto Tomášovi děkuji za jeho působení u nás. Jak nám tak i jemu zajisté přineslo spoustu zkušeností, které zužitkujeme v budoucnu,“ říká Jirák.

Plány nového domácího prostředí kladenských florbalistů

Nejen florbalem na hřišti se ale v nové sezoně bude žít na Kladně. Doposud A tým pendloval mezi kladenskou sportovní halou, kde se dělil o čas se všemi sporty, zejména s volejbalem, a nepříliš reprezentativní nafukovačkou. Klub však chystá stěhování do nového domácího prostředí, zrekonstruované haly BIOS.

„Ta hala stojí u zimního stadionu už několik let, ale po požáru potřebovala rekonstrukci. Moc se na ni těšíme, kapacita hlediště by měla být 500 míst a bude splňovat plánovaná extraligová kritéria od sezony 2015-16. Získáme skutečné domácí prostředí uvnitř haly. Moc si vážíme podpory města,“ říká Jirák. A netají se tím, že by rád středočeské město opět dovedl na extraligovou mapu. A možná dřív než za pět let.

Modrobílá kladenská hala

„Jsem přesvědčen, že se vrátíme. Chtěli bychom už příští rok. Jsme organizačně i finančně dobře zajištění. Chod klubu sestupem nebude poznamenán. Našim partnerům chceme dát svými výkony příští sezonu jasný vzkaz, že sestup z extraligy pro nás byl jen krůčkem zpátky na cestě vzhůru,“ dodal Zdeněk Jirák.

A udrží Kladno stávající tým? „My máme všechny hráče pod smlouvou a do přípravy bychom chtěli jít s co největším počtem florbalistů,“ říká předseda kladenského klubu, který také naznačuje, kdo by mohl v následující sezoně stanout namísto Tomáše Janečka na střídačce A týmu. „V současné době probíhají jednání. Nemáme kandidáty ale jen ve florbalovém prostředí. Trochu nás inspiroval model Ostravy,“ dodal Jirák. Je tedy možné, že Kladenské povede další z osobností hokejového prostředí. Koneckonců proč ne, Kladno je tradiční hokejová bašta.
————-
S využitím kladenského webu www.fbckladno.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*