21. 7. 2011 Superliga (15) KOMENTÁŘŮ

TOMAŠÍK MÍŘÍ NA SEVER. BUDE HRÁT ZA IBK DALEN

 



Ve švédské nejvyšší soutěži bude i v následující sezoně hrát český florbalista. Do dalekého Dalenu, téměř až k severnímu polárnímu kruhu, míří Milan Tomašík. Českému reprezentantovi se tak plní sen, severská soutěž byla jeho cílem.

„Viděl jsem ho na univerzitním mistrovství světa v roce 2010 v Umea. Chtěli jsme, aby u nás hrál už loni, ale kvůli studiu to nešlo,“ říká trenér týmu Urban Karlsson pro server innebandymagazinet.

A proč Dalen ve snaze získat vycházející českou hvězdu neustával?
„Na Europeancupu byl Milan v All Stars týmu a v české extralize nasbíral 65 bodů a vyhrál kanadské bodování. A co z něj dělá skvělého hráče? Umí hrát i napravo i nalevo, vpředu nebo na centru, zkrátka skoro všude,“ pochvaluje si Karlsson.

V Dalenu se pro Tomašíka chystá dvouletá smlouva „Ladíme už jen drobné detaily, aby bylo vše připraveno, než k nám dorazí. Jsme v Dalenu nadšení, je to pro nás dobré i pro vztahy s českým národním týmem,“ dodává kouč týmu, který dorazí i do Prahy na srpnový Czech Open.

Milan Tomašík odletí do Umea v prvních srpnových dnech, za necelých čtrnáct dnů se do Čech vrátí a představí se v dresu svého nového týmu. Dalen se s Vítkovicemi potká už v základní skupině.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • napsal:

    Konečně další Čech v SSL… 🙂

  • xxx napsal:

    Zaslouží si to, je to asi teďka nejvíc talentový a nejlepší mladý hráč v extralize snad se tam chytí hraje dobře!! 🙂 good luck

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Tento hráč je schopný být časem jednou z hvězd v celé SSL

  • Čmelák napsal:

    Škoda, že do Dalenu.. jejich herní projev si moje srdce nezískal, ale i tak Good luck! 😉

  • Pražan napsal:

    Škoda že chachar…

  • jarouš napsal:

    nevim no, myslím, že kdyby chtěli tak k nim šel už loni, to mi od toho jejich kouče přijde jako bulšit. Každopádně doufám, že se mu tam bude dařit

  • Matthew napsal:

    Dalen je na rozjezd dobrý. Rytych taky začínal jinde a kde je teď. Teď je jen důležité, aby se chytl. Česká ligy tím trošku utrpí, ale aspoň příští sezónu bude mít šanci někdo jiný vyhrát kanadu. :o)))))
    good luck … i když je to spíše o dřině a nasazení.

  • Dobrá volba napsal:

    Tak ať se daří….myslím, že švédská liga mu bude sedět na míru, a když na sobě bude tvrdě pracovat, může se v této lize vypracovat mezi nejlepší. asi nebude, ale i tak věřím, že ve

  • Siki napsal:

    Džegr Good Luck.. 😉 Jsi největší.. 😉

  • rexx napsal:

    škoda, že když byl Milan na ms junioru tak nás trenoval ten tragéd Škubal a Milan seděl nebo hrál v obraně 😀 podle toho to dopadlo viď Rudo 🙂 jiank dobrě Milan GL

Napsat komentář

*