7. 3. 2013 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Konečně jsem chtěla skončit první, ale svět se nezhroutí. Ještě si to můžeme vynahradit, říká Denisa Ferenčíková

 



Vítkovice byly hodně blízko prvenství v základní části extraligy. V posledním kole jim k tomu stačila jakákoliv výhra na Chodově, avšak z Prahy si Ostravanky nakonec odvezly po nevydařených samostatných nájezdech jen jeden bod. Jejich tahounka Denisa Ferenčíková se zamýšlí nad důvody pražského nezdaru a také vysvětluje, proč si její tým vybral v play off Olomouc.

Utkání na Chodově nabídlo napínavou podívanou, ale také množství chyb na obou stranách. Sama Ferenčíková nezvládla na konci prodloužení rozehru a asi byla hodně ráda, že se nehrálo ještě o nějakých 5 sekund déle. „Řekla bych, že to asi bylo tím, že oba týmy chtěly vyhrát a při přílišné snaze se objevovaly chyby. Věřím, že se tohoto nedostatku v play off vyvarujeme,“ doufá Ferenčíková.

Závěrečná akce se nepovedla, parádní byl ovšem její drzý pas přes půl hřiště na zapomenutou Andreu Pastuškovou, po kterém padla první branka Vítkovic. „Neříkala bych drzá, spíš jsem využila nepozornosti hráček Chodova. Nevím, jestli se to povede ještě někdy, ale když se taková šance naskytne, zkusím ji využít,“ varuje soupeřky.

Dovednostní soutěž Vítkovicím nevyšla a připravila je tak o vítězství v základní části. „Těžko se to hodnotí, osobně jsem svůj nájezd moc dobře neprovedla, proto se mi nepodařilo skórovat a zdramatizovat nájezdy,“ hodnotí.  Mrzí Ostravanky 2. místo? „Mě osobně ano, chtěla jsem konečně alespoň jednou skončit po základní části první, ale tak svět se nezhroutí. Ještě si to můžeme vynahradit,“ přidává s lišáckým úsměvem na startu play off.

Po konzultaci v kabině nahlásily Vítkovice za soupeře pro play off Olomouc. „Olomouc jsme si vybraly z důvodu vzdálenosti a také proto, že si na ni věříme. Uvědomujeme si však její sílu a důkladně se na ni připravíme,“ tuší Ferenčíková, že Vítkovice nečeká procházka růžovým sadem.

Tým může čerpat z loňských zkušeností, série proti FBC Ostrava totiž byla až nečekaně vyrovnaná a FBC získalo jeden skalp. „Zápasy s FBC byly vždy těžké, ale je nová sezona, máme nový tým, který odvedl kus dobré práce, abychom ve čtvrfinále uspěly. Musíme se vyrovnat s obranným valem soupeře a také s jeho rychlými protiútoky,“ nabízí Ferenčíková recept, jak bezpečně projít do semifinále.

Diskuze se vedou také o hale, ve které bude Olomouc hrát svá domácí utkání. Bezprostředně po skončení základní části svítila na webu ČFbU sportovní hala Univerzity Palackého, v zákulisí se mluvilo o nové Čajkaréně. Nakonec by se mělo hrát na tradiční palubovce v Rooseveltově.

S halou kalkulují také ve Vítkovicích. „Těžko říct, kde se vlastně bude hrát, protože každý den slyším jinou verzi. Ale pokud by se hrálo ve větší hale, bylo by to určitě lepší: lépe by se kombinovalo a hráčky Olomouce by vše neměly tak blízko,“ zamyslela se na závěr vítkovická útočnice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Konečně jsem chtěla skončit první, ale svět se nezhroutí..
    Jistě, že neskončí, když po sobotním výsledku Liberec X Bohemians jste jeli do Prahy pro prohru. Doufám, že vám to chodovské lvice ve čtvrtfinále vrátí a tenhle kalkul vyjde naprázdno.

  • Diťous napsal:

    Odkud máš tuhle super spekulaci? Není to spíš tak, že se ti to hodí do krámu?
    Nevím, já, kdybych chtěla prohrát, tak si radši zlomím hokejku, než v čase 49:49 vyrovnávat na 3:3. Nebo si v prodloužení dám vlastňáka…Nechceš třeba ještě říct, že ty nájezdy holky nedávaly schválně?

    A vůbec, víš co, radši mi pověz tu pohádku o Červené Karkulce..

  • Tamča napsal:

    Už jsem se lekla, že je to na Vítky! Ale naštěstí hrajem 1/4finále s Olomoucí, tak ta nám snad nic nevrátí 😛

  • Elle napsal:

    Víš co, Hancek?
    Slez z té pece, sbal ranec a vyraž do světa! Radši než psát takové mimózní komentáře 😀

Napsat komentář

*