26. 9. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

TV PREMIÉRA: Přestávkové rozhovory zvládneme, hlásí hráčky

 



Historická událost pro tuzemský florbal je tu! Dnes večer se proti sobě postaví týmy Chodova a Bohemians a vůbec poprvé bude možné utkání základní části extraligy žen sledovat v přímém přenosu v televizi. Jak se jeho aktérky vypořádají s nástrahami živého vysílání? O své dojmy se podělily chodovská Dominika Steinbachová s Andreou Satýnkovou z Bohemians.

Duel ve všední den vyžaduje určité ústupky z normálního rytmu. „Dnešek si určitě přizpůsobím tak, abych se mohla koncentrovat co nejvíc na zápas a byla jsem odpočatá,“ říká chodovská útočnice Dominika Steinbachová.

To bývalá kapitánka juniorek Bohemians Andrea Satýnková úplně udělat nemůže – dnes totiž musí do práce. „Naštěstí mám v době zápasu už po práci, takže stíhám,“ hlásí forvardka, která si ve 2 utkáních nové sezony připsala 3 branky.

Na přítomnost televizního štábu se snaží před utkáním nemyslet. „Beru to jako každý normální zápas, takže klasická zápasová nervozita bude na místě,“ očekává. Steinbachová přeci jen výjimečnost duelu vnímá. „Nervózní z toho už jsem, ale až začneme hrát, myslím, že to ze mě spadne,“ věří.

Obě hráčky už mají na kontě přes 90 extraligových startů, tento však bude unikátní. I tím, že si jej díky přenosu v televizi mohou uchovat navždy. Je to také jedinečná příležitost podívat se ve vysoké kvalitě a v nesestříhané verzi na svou vlastní hru. „Zápas nahrávat nebudu, ale babička určitě ano,“ směje se Satýnková. Chodovská protivnice chce mít památku. „Ano, určitě se na to pak budu chtít podívat,“ plánuje.

Chodovské hráčky jsou na televizní kamery nachystané. Svou image vychytávaly i při týmovém focení s Otou Práškem. 🙂
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQDyDWzAios[/youtube]

Aktérky pražského derby by uvítaly, kdyby navzdory přenosu dorazili přímo do hlediště přátelé a známí, proto se snaží jich co nejvíc přilákat. Ovšem ne kvůli tomu, aby jejich snažení neviděli na obrazovce. „Samozřejmě, že jim dovolím se dívat! Ba naopak se snažím všechny známé na utkání upozornit,“ reaguje Satýnková na otázku, jestli náhodou nenařídila doma vypnout televizi z proudu.

Budou na opačných stranách barikády, ale v tomhle se shodnou. „Budu ráda, když se známí budou koukat,“ prohodí Steinbachová.

Ještě jedno unikum přinese hráčkám televizní duel: bezprostředně po skončení třetiny či utkání mohou být vybrány pro živý rozhovor na kameru. „Kdyby to nastalo, budu určitě nervózní, ale zvládnu to,“ věří si Satýnková. „Pokud budu muset, tak ano, ale asi bych se bála,“ netají Steinbachová.

Utkání začíná ve sportovní hale Jižní Město dnes v 19 hodin.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*