Liberecký tým nedokázal naplnit předpoklady Radima Cepka z páteční tipovačky a nevyužil svých zkušeností z první ligy ani záchranářských bojů z předchozích let. Neohrožení Pardubičtí v sobotu ukázali, že i pro ně je jasným cílem setrvání ve FORTUNA EXTRALIZE a dotáhli hektické utkání do vítězného konce.

20. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec utekl hrobníkovi z lopaty

 



„Dostali tři zbytečné góly a místo soustředění se na hru jsme se nechali zatáhnout do oplácení a byli za to trestáni z přesilovek,“ zlobil se po prohraném sobotním duelu trenér domácích Tomáš Erben. Jeho tým sice otevřel skóre už v osmé minutě zásluhou Havrdy, ale pak se taktovky chytili hosté a třemi góly otočili vývoj utkání.


Svou skvělou víkendovou formu prokázali především Zozulák s Drašarem, kteří byli u třech gólů svého týmu.
Severočeši dokázali vykřesat jiskřičku naděje osm minut před koncem, když Urbánek snížil na 5:6, ale tím gólový příděl skončil na obou stranách. Přestože měl Liberec v závěru zápasu výhodu přesilové hry, už nic nezměnil na nepříznivém výsledku!„Bohužel se od nás v závěru odklonilo potřebné štěstíčko, trefili jsme dvě tyčky,“ litoval promarněné možnost na zvrat zápasu Tomáš Erben.

Jeho tým tak do odvety nastupoval s nožem na krku, prohra by znamenala další sérii zápasů o záchranu. „Dnes jsme klukum nacpali do hlavy, že už si Pardubky myslí, že je po serii, jenže víme, že nejtěžší je udělat poslední krok..“ prozradil úspěšnou taktiku liberecký trenér Tomáš Erben.

A jeho slova se začala brzy naplňovat. V šestnácté minutě už jeho svěřenci počtvrté skórovali do branky bezmocného gólmana Paukrta.

Jenže ani nepříznivý vývoj zápasu neotupil střelecké schopnosti Pardubických, kteří stihli do konce první dvacetiminutovky stáhnout rozdíl ve skóre na 3:5 a ve 24. minutě srovnal Martin Zozulák na 5:5.

Začátek „od nuly“ zvládli lépe domácí, kteří znovu odskočili, ale Pardubice bojovaly do poslední chvíle. Jenže o lepší výsledek se připravily svou nedisciplinovaností, když umožnily Liberci skórovat ve třech přesilových hrách. Kuriózní situace nastala několik desítek vteřin před koncem, když jeden z hráčů Pardubic chtěl využít střídání domácích, rozehrál trestný úder na hranici velkého brankoviště a skóroval. V tu chvíli ale bylo na hřištii snad osm jeho spoluhráčů, kteří střídali také. Místo důležité branky následovalo vyloučení za špatné střídání.

„Ani dnes jsme se nevyhnuli výpadkům v obrané fázi, naštěstí kluci bojovali a myslím, že zaslouženě vyhráli!“

Rozhodnutí tedy přinese až středa 22.3., kdy se v Chlumci Pardubice a Liberec střetnou naposledy. Který z týmů bude tím šťastnějším?„Domácí prostředí je na straně Pardubek, zkušenost s boji o záchranu na naší…,“ uvedl před klíčovým soubojem liberecký Tomáš Erben.

Ilustrační foto: MUDr. Martin Neužil
Fotogalerie z utkání zde.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*