19. 1. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Derby Future – Tatran: Natov proti svým a další souboj trenérů

 



Další pražské derby se hraje ve čtvrtek večer na Podvinném mlýnu. Zápas Future a Tatranu bude opět zajímavým duelem několika hráčů, kteří v minulosti hájili barvy rivala. Největší pozornost bude upřena k Janu Natovovi, který je posledním, kdo mezi pražskými kluby putoval.

Natov se v průběhu prosince dočkal vytouženého odchodu z Future a i díky intervenci trenéra Jana Zahalky se přesunul do Střešovic. Na první start v červeném dresu si počkal až do ledna a proti Bohemians při premiéře hned skóroval.

Druhé vystoupení za Tatran ho čeká právě proti bývalým spoluhráčům z Future a pomalu poznává, že v novém prostředí je úplně jiné očekávání. „Tady se to bere tak, že nejde zaváhat, vítězství je povinnost,“ přiznává Natov. „Potřebujeme udržet kontakt s Chodovem a s Vítkovicemi, každý z této trojice chce končit základní část na 1. místě. Je to i náš cíl,“ dodává jasnou motivaci Tatranu v zápase s Future.

Natov není ale jediným hráčem Future, který skončil ve Střešovicích. Oporou obranných řad mistrovského týmu je už několik sezon Michal Podhráský, v létě přišel do Tatranu, s mezizastávkou ve Spartě, Michal Vrtiška. Bývalí spoluhráči z Future také skončili v jedné útočné formaci.

Jan Zahalka ještě na střídačce SSK Future (rok 2008)

Zapomenout nelze ani na trenéra Jana Zahalku. Ten společně se současným koučem žlutočerných Jiřím Novákem v roce 2008 dovedl Future až do semifinále extraligy. S Tatranem ale Zahalka nyní už dvakrát získal mistrovský titul. „V lize se vídáme, ale zase abychom si volali a hecovali se, to vůbec. Zůstal ale mezi námi pořád velmi dobrý vztah,“ říká k souboji s bývalým trenérským kolegou Jiří Novák.

Jiří Novák na střídačce SSK Future

Žlutočerný dres vzal za svůj Jan Freund, který ve Střešovicích vyrostl a čtyřikrát si užíval pocity mistra. Freund je dnes jedním z lídrů konkurenta. Bývalým „tatraňákem“ je i gólman Martin Novotný, který letošní sezonu ve Future hostuje. „Každý zápas s Tatranem je speciální. Je to derby a tam se nedá rozlišovat, zda někdo někdy hrál za druhý tým,“ říká Jiří Novák.

Jasno zatím není to, jestli proti svým bývalým spoluhráčům bude chytat Martin Novotný. „Tohle je záležitost předzápasového mítinku,“ nechtěl prozrazovat trenér Future. Otázku gólmanů ale vyřeší Novákův asistent Jan Pazdera.

Tradiční derby SSK Future - Tatran Střešovice

Derby Future – Tatran, které zkompletuje 16. kolo Fortuna extraligy, začne v hale na Podvinném mlýnu ve 20 hodin. Pokud by domácí vyhráli a získali tři body, dotáhnou se na hranici play off už na jeden bod. Tatran dohání ztrátu na Chodov a Vítkovice. Když uspěje, udrží tříbodovou ztrátu a naději pro vzájemná utkání se svými rivaly.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*