26. 1. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Na play off chci být zpátky, říká vítkovický objev Souček

 



Měl být novou vítkovickou jedničkou. Lukáš Souček během letního Czech Open předvedl, že na severu Moravy vyrostl vynikající gólman. I trenér Radomír Mrázek o novicovi prohlásil, že v nové sezoně bude jedničkou. Jenže Souček stihl odchytat v extralize všehovšudy 8 zápasů…

Na loňském Czech Open se stal objevem. Skromný, soustředěný, neznámý… Když s ním v brance Vítkovice postoupily až do finále, fanoušci pochopili, že je v brance nový talent. Trenér Mrázek si ho stáhl z hostování v Paskově a 21letý mladík se šance pevně chytil.

Jenže v první extraligové sezoně ho provázejí zdravotní trable. „V semifinále poháru v Otrokovicích jsem si natrhl zadní stehenní sval na pravé noze a celkem se to vleče. Chodím na rehabilitace, které mi končí začátkem února. Pak se uvidí, jak na tom budu, ale rozhodně to nechci uspěchat,“ vysvětluje. V brance tak nebyl už skoro 2 měsíce.

O předčasném konci sezony však rozhodně neuvažuje. „Chci být stoprocentně zdravý a připravený na play off,“ dodává.

Na začátku sezony jedničkou byl a doteď má na svém kontě z vítkovických brankářů nejvíc odchytaných minut. V extraligové konkurenci hodnocení gólmanů mu patří 3. příčka. Otázkou ale je, jestli půjde automaticky do branky, když se vrátí po dlouhé pauze do hry. „Statistiky nerozhodují o tom, kdo bude chytat play off a kdo ne. Na číslech mají podíl spoluhráči, kteří mi výrazně pomáhají. Navíc mám odchytáno výrazně méně zápasů než ostatní gólmani,“ přiznává.

Zpět do vítkovické branky se ovšem těší. „Situace se moc nezměnila, trenéři se mnou stále počítají. Bohužel mi však v návratu stále brání zranění. Pokud navážu na formu, jakou jsem měl, myslím, že šanci chytat play off ještě mám,“ myslí si.

Vítkovice skončí mezi první trojkou, a tak si soupeře pro play off budou vybírat. O jménu čtvrtfinálového rivala ale zatím nespekulují. „Mám dojem, že se to zatím nijak zvlášť neřeší. Aktuálním tématem to začne být až během února. Rozhodně nebudeme chtít moc cestovat,“ přemítá Souček.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*