31. 3. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Citron, cukr a úprava vousů. Vítkovice se chystají na Chodov

 



Chodov ani Vítkovice se asi nemají čím překvapit. Trenéři Radomír Mrázek a Lukáš Procházka proti sobě vedou týmy už několikátou sezonu, a tak se navzájem moc dobře znají. Poslední střetnutí dopadla dobře pro Ostravany, kteří jsou podle slov kapitána Jana Jelínka už perfektně naladěni na play off.

Vítkovice přešly ve čtvrtfinále přes brněnské Buldoky a alespoň ve dvou případech si musel Mrázkův tým sáhnout až na dno sil. „Brno se nám snažilo hru co nejvíc znepříjemňovat a je třeba říct, že se mu to většinou dařilo. Naštěstí ale rozhodla naše kvalita,“ říká kapitán Vítkovic Jan Jelínek v rozhovoru pro internetové stránky klubu.

Ani proti Chodovu to nebudou mít Vítkovičtí jednoduché, i když z posledních 3 utkání proti nim získali 7 bodů a při minulém setkání v play off vyhráli jednoznačně 3:0 na zápasy. Příprava se tak nedá podcenit. „Před zápasem nechybějí citrony s cukrem,“ prozrazuje tahoun týmu recept na svěží výkon.

A zajímavý prý bude i pohled na samotné hráče. „Je play off, rituály se musí ctít. Takže úprava našich vousů je trochu jiná než obvykle. Bohužel však vzhledem k průměrnému věku našeho týmu jsme na to zatím nejvíc dojeli asi Hečis (Filip Heczko – pozn. aut.) a já, ale snad půjdeme až do finále a i těm mladším něco vyraší,“ směje se Jelínek.

Chodov dorazil do Ostravy s odhodláním. Ve čtvrtfinále si poradil s nováčkem z Otrokovic 4:0 a stihl i malé soustředění. „Na Dubinu jedeme s jasným cílem: vyhrát oba zápasy. Cílem je Superfinále, tudíž nemůžeme myslet v Ostravě na nic jiného,“ prohlašuje obránce Jan Svoboda v rozhovoru pro klubový web.

Vítkovice svého soupeře zaskočily v pohárovém finále celoplošným presinkem a napadáním rozehrávky. Chodov, který hrál pod tlakem, v prosinci nestačil. Pražané ale už jsou varováni a musejí najít protizbraň. „Mně osobně hra Vítkovic sedí a baví. Sice jsou momenty, kdy je zápas nudný a čeká se na to, co se stane, ale v jiných chvílích zase divák vidí dostatek osobních soubojů, přečíslení a pohledných akcí, jako třeba v posledním vzájemném zápase,“ připomíná Jan Svoboda.

V semifinále už by se ale diváci moc nudit neměli. Úvodní zápas série začne v hale na Dubině v sobotu v 17 hodin.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*