Nejlepší švýcarská hráčka posledních let Petra Kundert opouští domácí soutěž a odchází do Švédska. V kolébce florbalu ji zlákal dvojnásobný mistr tamní ligy a evropský šampión- IKSU.

7. 6. 2006 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Švýcarská hvězda posílí IKSU

 



Petra Kundert by v týmu trenéra Curta Söderstroma měla nahradit hrdinku IKSU z posledních dvou ročníků – Madelen Jonsson, která odchází do Pixbo Wallenstam.

IKSU se svou nabídkou u švýcarské opory uspělo v konkurenci dalších tří týmů, které o ni projevily zájem. Ve svém středu si nejužitečnější hráčku MS 2005 v Singapuru přaly ještě kluby Dalen, Boden a Rönnby. Nakonec se ale může radovat obhájce švédského i evropského titulu.

S ním si Petra Kundert zahraje i další ročník Poháru mistrů evropských zemí. Narozdíl od svých dnes už bývalých spoluhráček z Red Ants, se kterými v domácí soutěži neuspěla a díky prohře ve finále se do pohárové Evropy na jejich úkor podívá UHC Dietlikon, Kundert zažije atmosféru PMEZ 2007, které se uskuteční právě ve Švédsku.

Doposud ale není jasné, které město bude vrcholnou klubovou akci hostit, protože o pořadatelství zažádali všichni tři švédští účastníci lednového turnaje. Města Varberg, Stockholm i Umea by chtěla představit své mistry v domácím prostředí, nakonec však se svou kandidaturou uspěje pouze jeden. Dle informací z IFF by pořadatel měl být znám v příštím týdnu, a tak je zatím jedinou jistotou, že české mistryně z Liberce potkají v základní skupině PMEZ těžkého protivníka s novou zbraní – Petrou Kundert.

Ilustrační foto: Vít Zemčík a internet


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*