16. 12. 2011 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Mika Packalen rezignoval, AIK Stockholm je bez trenéra

 



Nepříliš příznivý vývoj sezony a špatné výsledky donutily trenéra AIK Stockholm Miku Packalena k rezignaci. Klub se slavným jménem a tradičně velkými ambicemi se krčí na jedenáctém místě tabulky superligy…

„Myslím, že by pro AIK bylo dobré, aby přišel někdo s novými nápady a začal s prací co nejdříve. Já jsem opravdu udělal vše, co jsem mohl, ale výsledky hovoří samy za sebe,“ sdělil Packalén ve svém prohlášení. Poslední kapkou byla pro Packaléna středeční prohra 6:8 v Linköpingu.

Ve Švédsku je přitom považován za jednoho z nelepších odborníků a podílel se před lety i na kralování Balrogu Oilers v éře Miky Kohonena.

Vedení AIK se odstoupení trenéra nezamlouvá, musí se s ním ale smířit. „Mika je velmi emotivní člověk a v krátké době udělal v AIK dobrou práci. Byli jsme úzkém kontaktu delší dobu, jeho rozhodnutí ale musíme respektovat,“ sdělil sportovní ředitel klubu Erik Bjerlestam.

AIK hraje v nejbližších dnech dva velmi důležité zápasy s týmy ze středu tabulky. V sobotu hostí Mullsjö, které si ve čtvrtek nečekaně vyšláplo na Storvretu a 20. prosince čeká Gnaget stockholmské derby s nováčkem Tyresö Trollbäcken.

Náznak krize se ukázal u AIK už na letním turnaji Czech Open v Praze. Tým ale nevyhrával ani v průběhu sezony a nepomohly mu ani návraty dlouholetých opor Petera Fischerströma, Henrika Lorendahla nebo Gustafa Ericsona.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*