17. 4. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Na Tomašíkův Dalen jde ve švédském superfinále Kohonenova parta. Storvreta přejela Falun 8 góly v řadě

 



Po necelé polovině rozhodujícího 5. zápasu semifinále play off švédské superligy prohrávali 0:3. Jenže pak se rozjelo soukolí nejobávanější pětky světa. A hráči Falunu jen počítali góly Storvrety ve své síti. Finále proti Tomašíkovu Dalenu si zahrají Kohonen a spol., obhájce titulu bude usilovat o zlato potřetí za sebou.

Přitom Falun začal zápas parádně adrtivá většina fanoušků v hale (2563) ve Fyrishovu byla jako opařená. Hosté vedli ve 23. minutě 3:0, ale víc už mladý tým proti zkušeným mazákům nesvedl. I když měl po prvním inkasovaném gólu výhodu přesilovky. Ovšem místo, aby skóroval sám, nachytal jej Jesper Berggren. „To byl zlomový moment zápasu. Co se stalo pak, nechápu,“ citoval server innebandymagazinet.se zklamaného kapitána Falunu Erika Björka.

Se svými spoluhráči nedokázal zastavit červenou lavinu, od Storvrety dostali 8 gólů v řadě, skóre poslední třetiny- 0:5. Vítězové byli v sedmém nebi. „Cítím se kouzelně. V semifinále jsme nikdy nehráli na maximum, ale dnes se nám druhá polovina zápasu povedla,“ jásal Fredrik Holtz, který zařídil dvě přesilovkové branky.

Storvretu nyní čeká v superfinále v Malmö překvapení play off jménem Dalen, v jehož sestavě je i český reprezentační forvard Milan Tomašík. „Pozor, když nás někdo naštve, vydáme ze sebe to nejlepší!“ varoval soupeře Holtz. Falunu se to už nevyplatilo… „I proto věřím, že zvítězí Stovreta,“ nadhodil Björk.

Superliga, semifinále – 5. utkání:

Storvreta – Falun 8:3 (0:2, 3:1, 5:0)
Branky: 27., 39. a 43. Öhman, 42. a 49. Holtz, 37. Berggren, 55. Stenberg, 59. Oredsson  – 15. Adriansson, 18. Galante Carlström, 23. Lundmark. Diváci: 2563. Konečný stav série: 3:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*