18. 4. 2012 Superliga (27) KOMENTÁŘŮ

Zich má novou masku. Angel Warrior se poprvé představí na Superfinále

 



Světlo světa spatřila nová práce airbrushera Romana Vítka. Novou masku představí na sobotním superfinále gólman střešovického Tatranu Martin Zich. Zatím však není jisté, zda v utkání, které rozhodne o titulu mistra České republiky, nastoupí. Úřadující mistr doposud v play off střídal Kafku a Zicha rovnoměrně.

V NHL naprosto běžná věc. Brankáři podle různých akcí, aktivit klubu nebo prostě kvůli stěhování z týmu do týmu mění designy svých masek. V zámoří se z toho stala již jakási soutěž. Podobný jev nyní „představil“ v českém florbale svou novou maskou gólman úřadujících mistrů Martin Zich.

Brankář Tatranu chce svým způsobem vyjádřit důležitost celého superfinále nějakým viditelným krokem, kterým nakonec byl právě nový design masky. „Popravdě jsem měl v hlavě mnoho různých nápadů. Chtěl jsem mít něco, co by nebylo jen takovým plácnutím do vody, ale mělo to i svůj smysl. Zároveň ale něco moderního a designového. Myslím, že se to povedlo dokonale,“ hodnotí nový výtvor Zich.

Na masce pak dominují andělská křídla, podle nichž je také nazvána Angel Warrior, v překladu Andělský bojovník. Pozorný divák si všimne i skrytějších, při bližším kontaktu ale jasně viditelných detailů. Jedná se o ďábelské motivy, které se vinou celým designem, nebo logo Tatranu Střešovice. „Za ty roky, co tu hraji, mi to tady přirostlo k srdci, neznám lepší místo pro florbal. Co se masky týče, jsem spokojený, jak se to povedlo,“ chválí práci tatranský gólman.

Maska je vytvořena vzhledem k důležitosti následujícího utkání, rozuměj Superfinále. „S Romanem Vítkem (brankář Pardubic – pozn. redakce) jsme se bavili, že by bylo pěkné ji prezentovat při této pro český florbal zlomové události. Ještě ale není jisté, zda nastoupím a budu ji moci ukázat všem fanouškům v O2 Aréně. Šance jsou zatím vyrovnané,“ nenabízí zatím Zich indicie v otázce, kdo zaklekne do brankoviště Tatranu v klíčovém duelu.

Angel Warrior - maska Martina Zicha

Nápad se přitom rodil v hlavě brankáře střešovických několik týdnů. „Jak jsem již říkal, přemýšlel jsem o tom dlouho. Ptal jsem se i různých lidí, co by se jim na masce líbilo. Nakonec to dopadlo takto a já jsem opravdu spokojený. Roman to celé zpracoval naprosto geniálně. V podstatě to dělá v domácích podmínkách, avšak s takovou pečlivostí a kreativitou, že by mu to mohl závidět leckterý profesionál v NHL,“ vysekává poklonu tvůrci své masky.

Jako brankář má pochopitelně mnoho oblíbených „kolegů“, jejichž masky obdivuje. „Vždy se mi líbila maska Petra Břízy s Hradčany. V NHL je pak k vidění několik skvělých kousků. Například Johan Hedberg má celou kariéru motiv soba (Moose) v prostředí podle klubu, kde hraje. V poslední době mě zaujaly masky pro akci Winter Classic, ze kterých jsem také trochu čerpal inspiraci,“ nabízí Zich bližší pohled do svých myšlenek před zpracováním svého díla.

Jaký vliv bude mít tato maska na výsledek celého Superfinále (a zda v něm Zich naskočí do utkání od první minuty) se dozvíme až v sobotu 21. dubna. Už nyní ale můžete obdivovat možná průlomovou práci na masce Zone Icon, která se podle nového majitele skutečně povedla. „Jako malý jsem o tom často přemýšlel. Teď je to tady a musím říct, že s výsledkem jsem moc spokojený,“ uzavírá.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • STEPANCERNY.COM napsal:

    Povedla se Ti Víťas 🙂

  • Max napsal:

    Koho to zajma takovy clanek kolik golmanu meni masky spatny clanek 3 dny pred finale;)

  • Petr Čuhel napsal:

    nechutná reklama 🙁

  • kámoš napsal:

    Já Víťase klidně podpořím taky 🙂

  • Sencor napsal:

    Já myslím, že v masce to není 🙂

  • STEPANCERNY.COM napsal:

    Je to zajímavost.. a docela dost slušný dílo! Nevím kolik z Vás by něco takovýho zmáklo… jako samouk..a jako koňíček! Já tohle obdivuju..

  • Max napsal:

    A co jako koho to zajma nerikam ze neni dobry vtom co dela v delani masek ale zase tatran tatran tatran ja bych se mu na tu masku vysral nejlip;):)

  • jjjjj napsal:

    Panebože!!!! hlouposti, hlouposti a hlouposti!!! Co takhle třeba něco napsat o finále juniorů??? Proberte se už konečně!

  • xxx napsal:

    Blbost, mám v pi_i nějakého Zicha i jeho masku.

  • fyzička napsal:

    možná by bylo dobré se v redakci zamyslet a věnovat se něčemu aktuálnějšímu – máme za sebou finále juniorů a nepadlo o tom ani slovo, máme před sebou superfinále – první v historii – a nejsou žádné aktuality z jednoho či druhého tábora… buďto to napravte nebo to přenechte schopnějším

  • Max napsal:

    Presne hrali dorostenci juniori a nic otom za 3 dny finale taky se nic nedeje co je mi po nejake masce 😉 jsou to sra**y;)

    • bflm napsal:

      to víš, dorostenecký titul v Ostravě, juniorský taky…teď doufám po sobotě i mužský a florbal.cz nebude mít o čem psát

  • johny napsal:

    ajaj, tady se zas sesla banda borcu… ze si sami neudelate web, kde budete informovat o florbalu?

    • Renáta napsal:

      udělám web kde budu informovat o nových maskách chceš???

      • johny napsal:

        informuj si o cem chces, kdyz to bude zajimave, tak to budu cist. Kdyz ne, tak nebudu, ale rozhodne ti nebudu nadavat, sproste te urazet a podobne veci proto, ze nepises o tom, co ja chci cist.

  • Renáta napsal:

    Marcel Suchánek ma novou masku od ledna..a není to tady..proč??

    • johny napsal:

      Mozna proto, ze o tom nikdo nenapsal. A taky mozna, ze se Marcel Suchanek mockrat od ledna v brance neobjevil.
      A neni to nakonec jedno? Proste napsali clanek o tom, ze extraligovy golman ma nastrikanou masku – jev, ktery tady teprve zacina. A parta omezencu ma problem, ze to je golman Tatranu, kdyz by nebyl z Tatranu, tak by vadilo, ze je z Prahy atd atd atd. Boze tak to nectete, kdyz vas to nezajima.

  • Jirka Bareš napsal:

    Jirka Bareš má zbrusu nové trencle vpředu s mapou a vzadu se škrtátkem(originál vlastní výroby), které poprvé slavnostně použije na pátečním tréninku králodvorských florbalistů. „Přemýšlel jsem o tom dlouho. Ptal jsem se i různých lidí, co by se jim na trenkách líbilo. Nakonec to dopadlo takto a já jsem opravdu spokojený“ . Jaký vliv budou mít tyto trenýrky na výsledek play up o postup do první ligy(ve kterém ovšem zcela jistě nenastoupí) se dozvíme možná až 29.dubna. Už nyní ale můžete obdivovat možná průlomovou práci na trenkách značky EU z vietnamské tržnice v kladenském sídlišti Kročehlavy, která se podle nového majitele skutečně povedla. „Jako malý jsem o tom často přemýšlel a podobné pokusy uskutečňoval. Teď je to tady a musím říct, že s výsledkem jsem moc spokojený“

    • Jirka Bareš napsal:

      odpusťte mi tuto malou parodii, maska je pěkná, ale jak už tu padlo, radši bych si možná přečetl o play-off juniorů, než že má jeden brankář nově pomalovanou masku Zone:-)

  • Tomas Veverka napsal:

    Jirka Bares na hrad!!! A jeho trenky misto vlajky. Na sobotu kvuli tomu svolavam do Prahy demonstraci, tak snad snad to par lidi prijde podporit…

  • antisuperfinále napsal:

    Vzhledem k tomu, že bude chytat Kafka, tak je to skvělá helma na rozcvičku. Doufám, že celé SF skončí propadákem a v nejbližším možném čase si i mimopražští příznivci florbalu budou moci vychutnat finále živě. Stane-li se Tatran opět mistrem, jak má být připraven na Pohár mistrů, když až do finále došel takřka bez námahy? Náročné zápasy chybí..

Napsat komentář

*