V minulém týdnu jsme informovali o změně na trenérském postu v týmu extraligových Pardubic. Novým koučem Východočechů bude pro následující sezónu Kamil Kastl. Hokejový mistr Evropy z roku 1991 si myslí, že by jeho tým nemusel hrát jen o záchranu.

28. 5. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kastl: Věřím že budeme úspěšní

 



Pardubice se v nejvyšší soutěži zabydlely. První sezóna 2005-2006 byla záchranářská. K udržení Fortuna Extraligy potřeboval Sokol dohromady 34 utkání! Místo v elitě potvrdil až v baráži s Kopřivnicí.

Ani uplynulá sezóna play-off nepřinesla, ale extraligovou příslušnost potvrdily Východočeši hned v prvním kole play-down. Deváté místo je nejlepším výsledkem v historii klubu. Po dvou úspěšných sezónách odchází od týmu Jaroslav Marks. Novic na střídačce Pardubic, Kamil Kastl, však věří, že může na úspěšnou práci svého předchůdce navázat.

Zdá se, že se Pardubice po dvou sezónách už na nejvyšší soutěž adaptovaly. Jak dlouho už jste ve spojení s týmem? Sledoval jste snažení týmu v loňském roce?

První oficiální kontakt proběhl koncem dubna. Protože se však o florbal zajímám delší dobu, tak jsem samozřejmě nemohl chybět minulou sezónu na žádném domácím zápase.

Tým tedy postupně poznáváte. Jaká by mohla být jeho hlavní devíza v příštím roce?

Po prvních kontaktech s týmem jsem poznal velice dobrou partu, která má chuť na sobě pracovat, ale hlavně bychom se chtěli zaměřit na nový hrací systém. Věřím, že kombinace těchto věcí nám v příští sezóně přinese úspěch.

Mají Pardubice na to, aby se pokusily prolomit příčky play-off?

Jsem naprosto přesvědčený, že pokud pro tento cíl uděláme všichni maximum, tak se v příští sezóně poprvé play-off v Pardubicích hrát bude.

Máte hokejovou minulost a také jeden výrazný úspěch z roku 1991. Kdy naposledy jste hrál hokej?

Samozřejmě, že takový úspěch jako je titul z juniorského mistrovství Evropy do 18 let na domácí půdě a zápasy před zaplněnými hledišti plné vlajek se vzpomíná velice dobře. Bohužel po zdravotních problémech jsem poslední zápas na takové úrovni odehrál v 19 letech.

Jaké zkušenosti z hokeje se dají použít na florbalovém hřišti?

Hráči, kteří se dříve věnovali hokeji, mají většinou velice dobrou poziční hru. Ale těch věcí je samozřejmě více, ať už je to rychlost, periferní vidění a hlavně dobrá střelba.

Na jak dlouhou dobu jste se dohodli na spolupráci?

Zatím jsme domluveni na nadcházející sezónu. Pokud však bude panovat spokojenost na obou stranách, tak spolupráce může pokračovat i v dalších sezónách.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*