16. 7. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Robin Žydel už patří Vítkovicím. Upsal se na tři sezony

 



Potvrzeno: Robin Žydel přestupuje z FBC Ostrava do Vítkovic. O trejdu mezi městskými rivaly se spekulovalo delší dobu, v pátek se ale všechny 3 strany dohodly na podmínkách. Rychlonohý zadák bude ve Vítkovicích působit až do sezony 2014/15.

Robin Žydel odehrál v FBC 6 extraligových sezon a stal se jednou z hlavních opor defenzivy tradičního ostravského klubu. V sezoně 2010/11 dokonce s týmem získal stříbro. Vítkovice vědí, že získaly výraznou posilu. „Spokojenost je velká, protože jsme se dohodli. S FBC jsme se střetli na podmínkách přestupu a nemuseli jsme k arbitráži,“ pochvaluje si trenér Vítkovic Radomír Mrázek.

Kluby se domluvily na tom, že výši odstupného nebudou zveřejňovat. „S Robinem jsme byli dohodnuti a podepsali jsme smlouvu na 3 roky, tedy na maximum, co lze podle platné florbalové legislativy uskutečnit,“ dodává Mrázek. Žydel by tak měl ve vítkovických barvách působit až do konce sezony 2014/15.

Ve Vítkovicích trénoval už od začátku letní přípravy a pomalu si zvykal na nové spoluhráče. „Odešel nám kapitán, takže jsme potřebovali doplnit tým, a to nejen formou kus za kus. Robin byl jasnou volbou. Znám ho. Nemůžeme ho samozřejmě srovnávat s Honzou Jelínkem, ale on je jediný hráč na českém trhu, který má odpovídající kvality,“ myslí si Mrázek.

Vítkovice s FBC uskutečnily ještě jeden transfer. Společně se Žydelem se v rámci města stěhuje i junior Jan Kubečka. „Dostane šanci i v mužském týmu,“ slibuje trenér Vítkovic.

Robin Žydel je v poslední době už třetím hráčem, který vyzkouší prostředí v obou ostravských týmech. Prvním velkým trejdem mezi rivaly byl odchod Radima Poláška v létě 2010 z FBC do Vítkovic. Následoval Zdeněk Žák, který však působil v FBC jen na hostování a do Vítkovic se vrátil. Právě on ale v předloňském play off rozhodl semifinálovou sérii a vyřadil svůj mateřský klub. Žydel je třetí velkou změnou v řadě.

V minulosti nebyly přestupy mezi ostravskými týmy příliš časté, nejznámějším je snad jen transfer Jana Vavrečky. Ten začal kariéru v tehdejším Dream teamu Ostrava (dnešní FBC), následně přešel do Vítkovic a v průběhu kariéry ještě 2x převlékl dres. Svou poslední sezonu (2006/2007) odehrál ve Vítkovicích a dnes je tam asistentem trenéra.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*