13. 12. 2010 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Kafka možná opustí Tatran a sezonu dochytá ve Švédsku

 



Celé mistrovství světa to tajil, nechtěl znervózňovat národní tým v tažení za vysněnou medailí. Až po vítězném zápase o bronz přišel gólman Tomáš Kafka se šokující zvěstí: dost možná přeruší sezonu v Tatranu a poprvé v kariéře, až ve svých 32 letech, si vyzkouší zahraniční angažmá! A to hned ve švédské Superlize.
Jak to s tvým odchodem do Švédska tedy vypadá?
V tuhle chvíli jednám s několika švédskými kluby a bavíme se o zbytku sezony. Aktivně jsem oslovil Pixbo, Helsingborg a Falun. Jde o 10 zápasů a pak play off. Jestli to dopadne, je nejisté. Můžu nabídnout jen krátkodobou perspektivu kvůli svému zaměstnání. Na půl roku si můžu vzít neplacené volno, ale víc to asi v práci neskousnou.

S koncem roku vyprší termín pro přestupy, moc času tedy nezbývá…
Rozhodnout se musí opravdu rychle. Záleží na lidech z těch klubů, jestli chtějí jít do rizika. Musejí vědět, jestli mají nějaký krátkodobý cíl, nebo jedou na ten dlouhodobý. Chtěl jsem tým, který má ambice jít do play off a něco tam uhrát. Tým, který bude mít pocit, že mu můžu dát nějakou přidanou hodnotu. Oslovil jsem proto ty, o nichž si myslím, že nemají úplně nejsilnější gólmany a čekám na reakce. Zatím jsou takové, že jsem dostal do takové Sophiiny volby, jestli zariskovat se svými gólmany a rozhodit jejich psychiku a sebevědomí, tím, že by mě tam přivedli. Anebo jestli zkusit urvat úspěch v této sezoně, s nímž bych jim pomohl.

Co se najednou změnilo, že to chceš zkusit venku?
O mně se dlouhodobě ví, že kvůli práci, studiu a přítelkyni do ciziny neodejdu. V tuhle chvíli nastala možnost, tak jsem musel vyslat signál. Je to pro mně jedna z posledních příležitostí to udělat. V práci mám předběžný příslib, že když budu chtít, na pár měsíců můžu odejít pryč.

Na šampionátu jsi byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Udělal sis tu dobrou reklamu?
Myslím, že jo. Samozřejmě jsem chtěl chytat zápas o bronz, nakonec se trenéři rozhodli jinak a měli asi šťastnou ruku. Rypy (David Rytych) to odchytal suprově. Nicméně si myslím, že jsem předvedl dobrý výkon, po semifinále s Finy mi spousta lidí říkalo, že jsem chytal dobře.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Benny napsal:

    Bolku a ja myslel ze o ten prvni flek budem bojovat do konce sezony, ne ze mi tu nechas svych 89% .. 🙂

Napsat komentář

*