8. 7. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tatran bude hledat nové talenty v draftu

 



11. srpna se ve Střešovicích uskuteční první DRAFT talentovaných hráčů a hráček. Program, který bude zaměřen na testování herních a kondičních stránek výkonu mladých florbalistů, je určen pro všechny mládežnické kategorie, od elévů a elévek po juniory a juniorky.

„Každý rok se napříč všemi kategoriemi doslýcháme o hráčích a hráčkách, kteří mají zájem trénovat a hrát za některý z našich týmů, ale buď se stydí zeptat, nebo zkrátka nevědí jak na to. Většinou jde o hráče, kteří na sobě chtějí tvrdě pracovat, trénovat co nejlépe a s těmi nejlepšími.“ uvádí Luděk Pasecký, šéftrenér ženské složky. „A protože my jim toto umožnit můžeme, je velká škoda, pokud se naše cesty z nějakého důvodu neprotnou.“

„Hledali jsme tedy možnost, jak dát všem zájemcům příležitost se trenérům ukázat a projevit svůj zájem hrát za Tatran. Proto jsme přišli s myšlenkou na „DRAFT“, kde budou mít hráči a hráčky od elévů po juniory možnost předvést, co v nich je.“ dodává Jiří Jakoubek, šéftrenér mužské složky. „Dveře má otevřené úplně každý, není se čeho bát. Veškerá naše snaha směřuje k tomu, abychom všem pomohli ukázat to nejlepší, co v nich je, a otevřít jim cestu mezi mládež Tatranu Střešovice.“

DRAFT bude zaměřen na testování kondičních a herních předpokladů

V kondiční části se prověří pohybové schopnosti při testech rychlosti, obratnosti, síly a vytrvalosti. Část z testů navíc bude shodná s testy, které provádějí extraligové a reprezentační týmy. Starší hráči tak budou mít okamžité srovnání s českou špičkou a objeví své rezervy. Mladší hráči budou přesně vědět, k jaké výkonnosti by se v budoucnu měli snažit dopracovat.

Florbalová část pak bude zaměřená na základní herní činnosti, jako je zpracování, vedení míče, přihrávka či střela, a jejich zvládnutí v pohybu, v rychlosti či pod tlakem. Do hodnocení hráčů a hráček chceme zapojit v co nejvyšší míře video.

Na DRAFT má otevřené dveře úplně každý

I úplní nováčci mají šanci. Někdo s florbalem třeba teprve začíná a florbalku zná teprve pár měsíců, takže je jasné, že v herních testech nemusí dopadnout nejlépe. Ale třeba předtím dělal jiný sport, nebo je obecně dobře sportovně nadaný, a dopadne výborně kondiční části. Pak už je jen na nás, abychom mu tu florbalovou stránkou pomohli co nejvíc rozvíjet. Je úplně jedno, jestli je někomu 8 nebo 18 let a jestli s florbalem začíná nebo hraje už dlouhou dobu. Stačí se jen přihlásit a 11. srpna dorazit do Střešovic!

Více informací včetně přihlášky najdete na: Tatran Střešovice – DRAFT


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*