3. 4. 2012 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Bedla byl na lavičce klidnější, směje se mladík Kindl

 



Snažil se Bohemians táhnout do play off, seč mu síly stačily, jenže nakonec se „klokani“ museli zase spokojit jen s boji o záchranu. Letos to měl zelenobílý pražský celek o poznání těžší. Pardubice se ukázaly jako zdatný protivník. Narozeniny však mohl Tomáš Kindl oslavit s radostí. Den po rozhodujícím utkání mu bylo 22 let…

Loni odskákalo záchranářskou práci „klokanů“ během pouhých 3 zápasů Kladno. Letos se pozice zelenobílých zdála poněkud těžší. FbŠ se totiž o fous nevešlo do elitní osmičky, místo toho muselo čelit vyhlášeným bojovníkům z Pardubic, kteří se dokážou na podobnou část sezony vždy skvěle připravit. Série se nakonec protáhla na 5 zápasů a Pražané byli úspěšnější.

Oba boje o záchranu ale byly podle Tomáše Kindla jiné. „Srovnatelné bylo snad jen to, že to bylo play down. Kladno bylo vloni štikou ligy a čekaly se od něj velké věci. Při začátku série jsme rozhodně nebyli favorité, což nám vyhovovalo. Na druhé straně hrát s Pardubicemi není zas tak vděčné. Každý očekává výsledek 3:0. Být favoritem v play down zase tolik neznamená,“ dělí se Kindl o své postřehy.

Jeho tým byl ve 4. duelu v Pardubicích za stavu 3:6 po 40 minutách a 1:2 v sérii na pokraji vyřazení. Vítězný obrat v utkání Kindl shledává jako rozhodující moment. „Určitě to rozhodlo. Bylo vidět na tvářích pardubických hráčů, že už jsou zachráněni. Chtěli to ubránit, což byla chyba. Kdyby hráli 3. třetinu jako celý zápas, asi bychom to už neotočili,“ vzpomíná na klíčový souboj Kindl.

FbŠ v posledním utkání nemohlo využít služeb nejzkušenějšího hráče týmu Michala Jedličky. Jeho následovník v klokaním dresu v tom ale žádný velký problém neviděl. „Na lavičce byl Bedla klidnější než na hřišti. Jediný rozdíl byl asi v tom, že jsme díky tomu mohli hrát trochu aktivněji. Při vší úctě k němu, taky už není nejmladší,“ dodává s humorem forvard Bohemians.

V rozhodujícím 5. utkání byl stav po dvou třetinách 3:2 pro domácí. Poté se o slovo přihlásil Kindl a dvěma rychlými zásahy vystřílel svému celku pohodlné vedení. A den na to oslavil narozeniny. „Bylo fajn, že to takhle vyšlo. Chtěli jsme vyhrát, no a přeci jen se k tomu slaví lépe, když další den nehrajete 2. kolo play down,“ usmívá se.

Jeho dva góly přitom byly spíše výjimkou. V základní části sbíral kanadské body především za asistence. Svých 39 bodů vyprodukoval ze 14 branek a 25 nahrávek. O nadcházející sezoně zatím jeden tahounů Bohemians nepřemýšlí. „Play off bylo blízko, ale pokud se budeme prezentovat dojmem jako v sérii s Pardubicemi, nemusíme o něj bojovat ani příští rok,“ přiznává kriticky Kindl.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*