7. 2. 2013 Superliga (26) KOMENTÁŘŮ

Ostrava se vyhnula zaváhání a otočila zápas s Havířovem

 



Ostrava nebyla daleko od zaváhání. Většinu zápasu tahala za kratší konec, ve třetí třetině však zvrátila dosavadní průběh střetnutí a nakonec si nad Havířovem připsala těsnou výhru 7:6. Klíčová pasáž zápasu nastala deset minut před koncem, kdy Ostravané vstřelili tři branky během dvou minut a i přes závěrečný nápor hostů si už vedení udrželi.Běžela čtvrtá minuta a Juhaňák přízemní střelou zvyšoval již na 2:0 pro hosty z Havířova. Ostrava do zápasu nevstoupila vůbec dobře. Zásluhou Curneyho se však radovala alespoň ze snížení. Konec třetiny ovšem opět patřil hostům. Mertha obdržel přihrávku od Bajgara a jeho zakončení bylo efektní i efektivní.

Ve druhé části se oba týmy střídaly v úspěšných zásazích. Další snížení přinesl Daniš, ale pak se dvakrát trefil Bajgar a Havířov byl opět na koni. Do třetí třetiny tak vstupovalo s jednogólovým náskokem Torpedo.

Ostrava se pak vzchopila a v polovině třetí dvacetiminutovky přišla její chvíle. V rychlém sledu se trefili Hanic, Dziurdzik a Žák a Ostrava se tak rázem dostala do nečekaného dvoubrankového vedení. Hosté už byli v těžké pozici, přesto se ještě nevzdávali a zásluhou Mattiviho se dostali na dostřel. Domácí už však s vypětím sil těsné vedení ubránili.

FBC Ostrava – Torpedo Havířov 7:6 (1:3, 3:2, 3:1)
Branky:
 13. Curney (Skácel), 22. Daniš (Kašpar), 31. Mayer (Kašpar), 39. Kašpar (Krzyžanek), 51. Hanic (Curney), 52. Dziurdzik (Mayer), 53. Žák – 3. Mattivi (Pavel Kožušník), 4. Juhaňák, 20. Mertha (Bajgar), 28. Bajgar (Mertha), 37. Kuttler (Firda), 55. Mattivi (Jurčík). Rozhodčí: Vybíhal, Kačer. Vyloučení: 1:0. Diváci: 175.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • haha napsal:

    prosím, ať zde havířovští teď začnou brečet, jak jim rozhodčí neuznali (ne)regulerní gól na konci :))))

    • to napsal:

      nejde o to kdo tu bude brecet jde o to co predvela tato dvojce celych 60 minut na obe strany to proste byl vysmech ten konec jen tresincka na dortu

  • RK napsal:

    Prosím aby CFBU nepouštěla na hřiště Kačera s Vybíhalem. Mluví o profesionalitě extraligy a pak tam pustí takové dva šašky co celý zápas pískají uplné hovno a pak nejdřív sekundu před koncem uznají gól a po radosti ho odvolají…

  • DošlyNápady napsal:

    Já bych to řekla asi takhle : Boží mlýny melou…jen ať si Havířov vzpomene na domácí zápas, čí GÓL se neuznal 🙂

    • dino napsal:

      a jak (ne)padl vcera ten gol, nevidel jsem, tak se ptam. ale jestli to bylo jak v havirove, ze jednoznacne uznat to slo az podle zpomaleneho zaznamu (nikoli normalnim okem), tak muzes mluvit o bozich mlynech, jinak z tebe mluvi jen pomstychtivost 🙂

      • DošlyNápady napsal:

        Pro mě za mě tomu říkej třeba pomstychtivost, standartka byla odpískána 19:57, byly tam nahrávky a až ta třetí se dostala před bránu a snad až třetí teč se chytla, sirénu nebylo slyšet, diváci fandili, gól padl, ale až po odpískání.

  • Jiřík napsal:

    Nemůžu se zde nezdržet komentáře na pány Kačera s Vybíhalem. Včerejší utkání jsem neviděl. Ale Tito dva „všeumělové“ opravdu do extraligy nepatří. Náš tým hraje 2. ligu na Moravě a vždy se jen modlíme, abych Tyto dva nedostali, protože to může přijet jakýkoliv soupeř a stejně zápas stojí za nic. Letos i minulý rok nás několikrát pískali a opravdu, oni ani do 2. ligy nepatří, natož výše.

    Nechci se tu upnout jen na kritiku, protože rozhodčích je málo, ale oni se opravdu dlouhodobě nezlepšují, spíše se drží špatný standard a někdy klesnou i pod něj. Tak když už nemáme tak čisté rozhodcovské zrno, tak aspoň z něj vyberme viditelné plevy …

  • HJ napsal:

    Zápas jsem viděl pouze z video onlinu, ale souhlasím s Jiříkem, že ti dva šašci tam nemají co dělat. Oni nikdy neuměli pískat a že já jejich pískání zažil mnohokrát. Jejich neumění pískat nahrazují arogancí a jsou absolutně nepřístupní k jakékoliv diskusi. A to co předvedli včera byla opravdu komedie, které vyvrcholila na konci. Nevím proč neuznali ten gól, ale pokud byl dosažen po čase, tak jeden má snad sledovat hru a druhý časomíru. Nic složitého. Pokud v tom byl jiný přestupek, tak vidět nebyl. Zajímal by mě jejich rozhovor s delegátem po zápase 🙂
    Je vidět že se i za těch pár let co už nehraji nic k lepšímu nezměnilo…

    • NaDrStranu napsal:

      Letos nás pískali v Kopřivnici a bylo to poměrně slušný… Nechci je obhajovat, jen, že jsem je zažil pískat NE špatně. Jinak s arogancí celkem souhlasím, to už jsem též zažil.

    • wild napsal:

      A ktory z nich potom rozhodne, ci gol padol po skonceni zapasu? Ten co nevidel ako (a kedy) padol alebo ten co nevidel casomieru?

      • byvaly rozhodca napsal:

        Ten čo sleduje časomieru by mal odpískať koněz zápasa. Rozhodnutie je potom na druhom rozhodcovi, ktorý sleduje brakovú čiaru.
        Dúfam že pravdu tárám. 😀

        • wild napsal:

          hm, no ok, takto by to asi mohlo fungovat 😀 ale aj tak si myslim ze v idealnom svete by bolo lepsie, keby rozhodcovia sledovali hru a sirenu by proste malo byt pocut. Zrovna tako na konci, ked je to vyhrotene, je pravdepodobnost nejakeho faulu celkom velka. (neviem, ci v konkretnom pripade sirenu nebolo pocut uz predtym, takze sa s tym dalo pocitat)

  • Tomáš Stránský napsal:

    Můžete tady brečet, můžete tady nadávat, můžete se vysmívat, stejně to je jediné, co s tím můžete udělat. Celý systém je jen výsměchem jak v nasazování dvojic, tak v jejich odměně, tak funkce delegátů, jelikož žádný přínos to určitě nemá, pokud rozhodčí nedostanou pořádnou výstrahu ve formě peněžitého trestu, tak se nikdy nic nezmění. Ale na rovinu si řekněme, že rozhodčích je prostě málo, ta práce není vůbec jednoduchá a moc lidí se do ní nežene, takže jestli už nechcete, aby Vás pískali ti dva „já jsem to neviděl“, tak si udělejte licenci, začněte pískat a za pět let je můžete z ligy vyšoupnout. Jenže to se nikomu asi nechce, to si tu raději postěžuji, za týden už se o ničem neví a jedeme nanovo. Jen lituji Hávr, že si to s nimi užije ještě tuto neděli a pak určitě ještě v play down, jelikož aspoň trochu schopný rozhodčí bude pískat play off. Takže good luck a pevné nervy. Ono je to stejně jenom sport a jsou daleko důležitější věci, než to vaše pinkání.

  • bambula napsal:

    Muze mi nekdo vysvetlit jak je mozny ze tihle dva sasci piskaj Havirov i v nedeli?Jak ten zapas muze asi vypadat…bud si uvedomi ze je poskodili a budou se jim to snazit mermomoci vratit a tentokrat pojede havirov z kopce.Nebo naopak budou citit krivdu ze je tu vsichni je_ou a udelaj z toho dalsi frasku.Ja jako hrac bych mel ted chut o ne zlomit hokejku a mam je trpet v nedeli znova?To je snad hloupej vtip z unie ne?????

  • Jirásek napsal:

    A zase se brečí a zase za vše můžou rozhodčí… Co takhle si tu licenci udělat a za nějakej pátek ty „šašky vystřídat? Z tribuny, nedejbože doma z postele u notebooku se to píská nejlíp, to já taky znám. Ale zkusili jste si někdy přijít na hřiště a postavit se mezi ty hráče? Zvlášť když někdo není spokojenej s výkonem rozhodčích už před tím, než vůbec nastoupí na plac? Uvědomujete si vůbec, že většinu těhle problémů dělají sami hráči? Pokud by se totiž uměli chovat a pokud by je trenéři nabádali k tomu, aby se starali sami o sebe a o svůj výkon, třeba by to u nás vypadalo jinak. Mám zkušenost, že 90% z těch, kdo nejvíc řvou a brečí, když si pak stoupnou i třeba jen na pouťáku mezi tu partu povětšinou slušně nalitých magorů, okamžitě chtějí skončit, protože by je ti hráči umlátili.

    Otázka zní: Půjdete to dělat za 1000 korun na zápas, který dostanete až po třeba 8 letech pískání? Za žáky je odměna 50 korun na zápas. Hodně štěstí!

    • Jirásek napsal:

      P.S.: Řekněte mi, kolika z vás rozhodčí ovlivnili zápas natolik, že jste prohráli. Já se tomu věnuju cca 11 let a můžu od srdce říct, že nevím o jediným zápase, kdy by nám rozhodčí natolik uškodil, že bychom to ani vlastní maximální snahou nemohli zvrátit.

    • divák napsal:

      Co to tady meleš tak at zrovna tihle dva to nedělaji a bude klid nikdo nikoho nenuti dělat sudí to je jejich volba !!!!!!

      • Jirásek napsal:

        Jsem zvědav, kdy se budeš podepisovat místo „divák“ jako „rozhodčí“ a budeš pískat tahle utkání. Konečně uvidím, jak to má vypadat!

  • Radan napsal:

    Ostravě to nešlape. Jenom čekám, až zase bude Skácel ubrekovat, jak ti mladí a nezkušení dělají pořád chyby….a přitom těch obdržených góĺů, kdy byla na hřišti jeho lajna, není zrovna málo. A nemám na mysli jen včerejší zápas…

    • XXL napsal:

      Naprostý souhlas! Opět ostudný výkon v podání FBC a neskutečný zářez Havířova ze strany rozhodčích (a to nejen) v závěru utkání! Opory FBC jako obvykle nulové. Kde je nějaká změna po výměně trenérů? Jeden rozdíl tu ale vidím: v TV utkání v Havířově vinou rozhodčích přišlo FBC o 3 body (vlastně nakonec o 2), včera si 3 body rozhodně nezasloužilo..

  • karlos napsal:

    Proc neustale piskaji prazaci v Praze a ostravaci v Ostrave?? Vsichni davaji na rozhodci penez a unie jen setri na cestovnem..Proc treba Cerny s Janouskem nejezdi k nam do Ostravy?? Neverim,ze by nechteli..Unie nechce proplacet jen klubum cestovny..

Napsat komentář

*