8. 2. 2013 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

PROGNÓZA FLORBAL.CZ: Urvou play off Bohemians, nebo Buldoci?

 



Pouhých 5 kol do konce! Na ztráty už není čas. Zatím jen 4 týmy mají jistotu play off, ve hře o další pozice je stále dalších 6 adeptů. Kdo na ně má šanci? Florbal.cz připravil prognózu toho, jak se nakonec boj vyvine. A podle našeho serveru je zřejmé, že O PLAY OFF SE POPEROU BOHEMIANS A BRNO!

Extraliga se opět rozjela. Po reprezentační přestávce má na programu 2 kola, která mohou výrazným způsobem napovědět, kdo bude moci letošní sezonu považovat alespoň z části za úspěšnou.

Elitní kvarteto týmů už má účast v play off jistou. Jenže za ním se ještě strhne pořádná bitva. Nejlepší výchozí pozici mají Otrokovice a také pražští Future.

Kdo může udělat kolik bodů? Redakce florbal.cz tipovala výsledky zbývajících 5 kol. Z vypracovaného přehledu vyplývá, že o 8. příčku budou zřejmě bojovat hlavně týmy Brna a Bohemians. Naopak hráči Otrokovic a Future by mohli mít jistotu. Vzhledem k těžkému losu pomalu ztrácí naději pražská Sparta.

Jistotu play off by měl znamenat zisk 30 bodů. Bude to ale nakonec stačit?

5. Panthers Otrokovice – 17 zápasů/28 bodů

Otrokovice si většinu sezony hrály svou vlastní ligu. Na elitní čtyřku totiž měly velkou ztrátu, pronásledovatelé jim zase byli na hony vzdáleni. Jenže pak přišlo klopýtnutí s Ostravou a v posledním duelu nestačili panteři na rozjeté Future, které se tak rázem začalo na 5. tým tabulky dotahovat.

Panthers Otrokovice

Panthers Otrokovice

Otrokovicím prospěl příchod nového trenéra Daniela Folty, který v týmu do té doby působil jako konzultant. Mužstvo po jeho nástupu získalo ze 6 zápasů 12 bodů, i když Folta v posledních zápasech na lavičce týmu nebyl a mužstvo koučoval ze střídačky Martin Hájek. Otrokovice by se už o účast v play off bát neměly, otázkou je, zda si ještě na jejich úkor nedokážou vytvořit lepší pozici hráči pražského Future.

Zbývající program:
Vítkovice (doma) – PROHRA – 0 BODŮ
Chodov (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Ml. Boleslav (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Sparta (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Tatran (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
KONEC SEZONY: 31 BOD/7. MÍSTO

6. SSK Future – 17 zápasů/25 bodů

Future táhnou mladí hráči. Bratrské duo Chroustů už obstaralo Pražanům několik cenných vítězství. Tým navíc v průběhu druhé poloviny základní části posílili bratři Rynešové a také Michal Vrtiška. Na domácí půdě předvádí Future atraktivní florbal, tým si vyšlápl už i na Vítkovice a rovněž obral o body Chodov.

SSK Future.

SSK Future

Pro závěrečnou část základní části si žlutočerní vytvořili slušnou pozici, navíc mohou těžit z příznivého vylosování. Doma přivítají své soky v boji o play off – Brno a Bohemians – a z elitní čtyřky už je nečeká ani jeden soupeř. Pražané však nesmějí zbytečně ztrácet, pokud budou chtít uspět, musějí splnit povinnost a v zápasech s posledními týmy získat plný počet bodů.

Zbývající program:
Brno (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Havířov (venku) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Bohemians (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Liberec (venku) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Ostrava (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
KONEC SEZONY: 37 BODŮ/5. MÍSTO

7. Bulldogs Brno – 17 zápasů/21 bodů

Ani Brno si nemůže stěžovat na los v závěru základní části. Zaprvé se utká se 3 konkurenty v boji o postup a situaci tak má ve svých rukou. Zadruhé Buldoky čekají na domácí půdě zápasy s posledními dvěma týmy tabulky. Brno postoupilo až do finále domácího poháru, i tento úspěch může být pro florbalisty z moravské metropole vzpruhou.

Petr Kadlec, Bulldogs Brno

Petr Kadlec, Bulldogs Brno

Jenže možná paradoxně prohrané finále poháru může znamenat i zklamání. Zranil se navíc nejlepší střelec týmu Luděk Ondráček, pro kterého sezona skončila. Teď se musí tým z jihomoravské metropole semknout a hlavně vylepšit defenzivu.

Bulldogs měli otřesný vstup do letošní sezony. Z prvních 6 zápasů nezískali ani bod, pak se chytili proti Future a od té doby se jim daří sbírat body. O vítězství obrali nejednoho favorita a pro jejich úspěch by měl hovořit i zmiňovaný příznivý los.

Zbývající program:
Future (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Bohemians (doma) – VÍTĚZSTVÍ V PRODLOUŽENÍ – 2 BODY
Ostrava (venku) – PROHRA V PRODLOUŽENÍ – 1 BOD
Havířov (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Liberec (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
KONEC SEZONY: 30 BODŮ/8. MÍSTO

8. FBC Ostrava – 17 zápasů/20 bodů

Vyztužit sestavu ostravského týmu se během prosince rozhodl Jan Daniš, který nebyl zcela spokojen se svým angažmá v Praze. V Ostravě stihl za 6 zápasů vstřelit 4 branky. Tým však letos tradiční opory tolik netáhnou. Jiří Curney a Petr Skácel jsou sice nejproduktivnějšími hráči FBC, v hale Sarezy ale byli diváci zvyklí na lepší produktivitu.

Jiří Curney, FBC Ostrava.

Jiří Curney, FBC Ostrava

I pro Ostravu budou klíčové bitvy s rivaly okolo 8. příčky. Střetnutí s Brnem odehraje FBC příští týden na domácí půdě, Future pak vyzve v posledním kole, kdy už však situace může být stoprocentně rozhodnutá.

Zbývající program:
Havířov (venku) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Liberec (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Brno (doma) – VÍTĚZSTVÍ V PRODLOUŽENÍ – 2 BODY
Bohemians (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Future (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
KONEC SEZONY: 31 BODŮ / 6. MÍSTO

9. AC Sparta Praha – 17 zápasů/17 bodů

Sparta nezačala sezonu špatně. Ale postupně jako by jí docházel dech. Pražané sice triumfovali v posledním zápase na půdě Liberce, ale bylo to po dlouhé sérii 6 zápasů bez bodu. Sparta prožívala těžké období, ve kterém prohrávala zápasy o jednu, nebo o dvě branky. Na půdě Liberce Pražané černou sérii konečně prolomili.

Radek Križko (úplně vlevo) proti Mladé Boleslavi zaznamenal svůj první start v letošním ročníku extraligy.

Radek Križko (úplně vlevo) proti Mladé Boleslavi zaznamenal svůj první start v letošním ročníku extraligy.

Nováček ligy však může doplatit na těžký závěr základní části. Čeká jej střetnutí se všemi týmy, které jsou nyní na prvních 5 místech. Optimistické vyhlídky to tedy nejsou, na 8. příčku však Pražané ještě stále nemají tak velkou ztrátu. V příštích zápasech však musejí překvapit a doufat, že ostatní výsledky budou hrát pro ně.

Zbývající program:
Tatran (doma) – PROHRA – 0 BODŮ
Vítkovice (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Chodov (doma) – PROHRA – 0 BODŮ
Otrokovice (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Ml. Boleslav (doma) – PROHRA – 0 BODŮ
KONEC SEZONY: 17 BODŮ/10. MÍSTO

10. FbŠ Bohemians – 17 zápasů/17 bodů

I Bohemians se po sérii nezdarů lehce zvedli. Z posledních 3 zápasů dokonce vydolovali 6 bodů, když senzačně porazili střešovický Tatran i Mladou Boleslav. Tyto výhry je vrátily zpět do hry o play off. „Klokani“ mají vzhledem k nadcházejícím soupeřům lepší situaci než Sparta, a tak spíš oni ještě potrápí týmy vpředu.

Ondřej Kozák dal Boleslavi hattrick!

Ondřej Kozák dal Boleslavi hattrick!

V závěru přestupního období sice z týmu odešel nejlepší střelec Jan Hněvkovský a další kanonýr Michal Jedlička se přestěhoval na střídačku, paradoxně to však týmu pomohlo. Bohemians v podstatě mohou bodovat s každým soupeřem, kterého mají před sebou. Stíhací jízda může začít, rozhodne ale zřejmě vzájemný duel s Brnem…

Zbývající program:
Liberec (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Brno (venku) – PROHRA V PRODLOUŽENÍ – 1 BOD
Future (venku) – PROHRA – 0 BODŮ
Ostrava (doma) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
Havířov (venku) – VÍTĚZSTVÍ – 3 BODY
KONEC SEZONY: 27 BODŮ/9. MÍSTO

Jak vidíte vy závěr základní části extraligy? Nakolik se bude lišit tip redakce florbal.cz od výsledků po 22. kole?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*