Hráči FBC Pepino Ostrava už mohli být jednou nohou v play-off. Kdyby v dohrávce sedmnáctého kola extraligy porazili v neděli večer doma SSK Future. Stačil by jim ve zbývajících třech duelech bod k jistotě účasti ve vyřazovacích bojích. Jenže ostravští florbalisté zápas nezvládli. První třetinu prohráli 0:5 a celý zápas 5:6. „Začali jsme hrát, až když jsme si sami řekli, jak na ně,“ uvedl kapitán Pepina Tomáš Chrápek.
9. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Chrápek: Museli jsme začít jezdit

 



Jak je možné, že v zápase, kdy vám jde o pojištění účasti v play-off, tak vyhoříte v první třetině?
Nevím, prostě možné to je. Ale taky nevím, jestli to z naší strany vypadalo tak hrozně. Samozřejmě se ozývají hlasy, že jsme byli tragičtí, ale nejsem si jistý, že to bylo tak špatné.

Skóre 0:5 po první třetině hodně ovlivnily dva góly z poslední minuty, že?
Ano. Bylo to opravdu špatné. Čtvrtý gól, který jsme dostali, byl hodně laciný, a pátý přišel hned vzápětí po dalším vhazování. I proto jsme si pak kabině něco řekli.

Co konkrétně?
Že s vyčkáváním, trpělivou rozehrávku a bráněním na polovině, jak chtěl trenér, bychom se nikam nedostali. My sami jsme si řekli, že to chce spíše napadat a dostat soupeře pod tlak. Jinak nás přehrával. Trenér přišel do kabiny těsně před koncem přestávky a shodli jsme se. Začali jsme hrát jinak a pak už to bylo dobře. Jinak mohla přijít i desítka.

Jenže jste přišli na hřiště a zase jste inkasovali. Jak je to možné?
To je pravda, ale bylo to dáno tím, že jsme hráli v oslabení. Nedalo se presovat. Od jejich šestého gólu jsme byli lepší než soupeř, mocně jsme dotahovali, ale bohužel jsme to nedotáhli. Agresivní přístup nám vyšel na Vítkovice a teď i na Future, ale začali jsme s ním pozdě.

Prohrou dáváte konkurentům zbytečně naději a sebe nervujete. Netíží vás to?
Devátý Havířov má sice Znojmo a my Spartu, ale když oba vyhrajeme, pořád je tu rozdíl pěti bodů. A Havířov by pak musel ve dvou zbývajících zápasech vyhrát, jenže v posledním kole má Střešovice. Řeknu to tak. Na play-down bych to letos neviděl. Ale zároveň hrajeme podle svých možností. Na víc než na osmé místo nemáme.

Takže v play-off na vás připadnou nejspíše Střešovice nebo Vítkovice.
To už raději Vítkovice než Štřešovice, protože to bychom prohráli v hlavách dřív, než by ta série začala. Vítkovice nám sice minule daly devítku, ale to my jsme hráli kvůli zraněním a nemocím vlastně s juniorkou. Když budeme kompletní, můžou to být vyrovnané zápasy. Bylo by to fajn i proto, že bychom nemuseli nikam cestovat na víkend, přišlo by hodně lidí a bylo by se na co dívat.

Foto: Petr Faraga


Autor: Viktor Černík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*