Pepino už před začátkem čtvrtfinálové série avizovalo, že tým Future je pro ně ta nejlepší možná volba. Zatím to ale hráči z moravskoslezské metropole nedokazují. Za víkend dostali patnáct branek a ani ve druhém utkání nedokázali pražský celek přestřílet. Future tak má ve svých rukou hned dva mečboly.
9. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Future napodobilo Vítkovice a Tatran

 



Nedělní utkání začalo vzájemným oťukáváním obou družstev. Zatím nejvyšší divácká návštěva prvního hracího víkendu play-off čekala na branku nejdéle ze všech. Až v probíhající šestnácté minutě se poprvé měnilo skóre, když Future využilo nabídnutou početní výhodu.

Druhá část byla přesně opačná. Alespoň se výsledku třetiny týče. Future vyhrálo rozdílem jediné branky tu první, Pepino zase tu druhou. To vše zásluhou Robina Žydela, který z poloviny hřiště propálil reprezentačního brankáře v dresu pražského celku.

Kdo čekal další na branky nudnou třetinu se mýlil. Závěrečná část druhého duelu mezi Future a Pepinem totiž přinesla hned šest branek. Z toho čtyři na straně domácích. Pro Pepino, které do té doby drželo naděje na vítězství, byla osudná osmá minuta. V ní se trefil Michal Soukup a deset vteřin po něm kapitán Daniel Šebek.

Pepino sice dokázalo snížit z hole Skácela, jenže domácí přidali další dvě branky. Náskok dvou branek dal Pražanům Riebauer a vedení třetího celku po základní části umocnil Vrtiška. Pepino sice pět minut před koncem snížilo a v závěru zamklo domácí na jejich polovině, na výsledku to však nic nezměnilo.

Future tak má, stejně jako Tatran a Vítkovice, v rukou svůj mečbol. První trojice týmů po základní části jen dokazuje svou nadvládu. „Diváci nám byli šestým, respektive sedmým hráčem a my jim touto cestou děkujeme za podporu. Dokázali jsme uspět ve druhém zápase, který byl hodně důležitý a do Ostravy si bez diskuzí pojedeme pro postup do semifinále,“ díval se směrem dopředu domácí kouč.

Pepino se oproti prvnímu utkání hodně zlepšilo. Z deseti sobotních branek inkasovalo pouze pětkrát. Na druhou stranu mu však nevyšly přesilovky. Z pěti nabídnutých neproměnili Ostravští ani jednu. „Po prvním utkání jsme se na Future dobře připravili. Snažili jsme se eliminovat jejich silné zbraně, ale udělali jsme více individuálních chyb, které zápas rozhodly,“ myslel si po zápase Jan Holovka.

Výsledkový servis – 2. zápas:

X3m team SSK Future – FBC Pepino Ostrava 5:3 (1:0, 0:1, 4:2)
Stav série: 2:0

Branky: 15:15 Miloš Tyl, 47:33 Michal Soukup (Miloš Tyl), 47:43 Dan Šebek (Michal Podhráský), 51:54 Ondřej Riebauer, 53:05 Michal Vrtiška (Dan Šebek) – 39:59 Robin Žydel (Radim Polášek), 49:11 Petr Skácel, 54:09 Michal Ďopan (Radim Polášek).

Vyloučení: 2:2

Využití: 1:0

Rozhodčí: Sýkora – Dolanský

Střely na branku: 31:31

Nejlepší hráči: Rytych – Šrámek

Diváci: 407

Foto: www.sskfuture.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*