6. 4. 2013 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Novotný poslal Boleslav do vedení. Vítkovice jsou dál pod tlakem

 



Mladá Boleslav naložila s prvním domácím utkáním semifinále vítězně. Do vedení 2:1 na zápasy poslal tým Billy Boye především Petr Novotný, který měl na výsledku 5:3 podíl díky dvěma gólům a dvěma nahrávkám. Vítkovice zahrály na svůj standard podprůměrně.

Vítkovická suverenita je pryč. Favorit série marně hledá zbraň na jednoduchou a obětavou hru Středočechů. Ti mají ve svém středu navíc jednu výraznou individualitu. Petr Novotný sehrál opět jedno ze svých parádních představení a v duelu, který skončil 5:3 pro Billy Boy, zaznamenal 2 góly a 2 nahrávky.

Novotný načal zápas zostra už při svém druhém střídání. Hned ve třetí minutě se dostal do sólového úniku a překonal Ciompu bekhendovou kličkou.

Druhý gól visel na vlásku, Ekl ale trefil tyč a vzápětí kontrovaly Vítkovice po kombinaci Tokoše s Lukášem Hrubým.

Jenže to bylo z vítkovické strany na dlouho dobu všechno. Celou druhou třetinu vládli domácí a Vítkovice dlouho nezahrály tak špatně. Mladá Boleslav dobývala bránu Ciompy a dvakrát byla úspěšná.

Na začátku třetí třetiny navýšil vedení Radek Gwuźdź na 4:1 a Vítkovice dostala do hry až čtvrtá přesilovka.

I když se hostům podařilo snížit na 4:3 a ze zápasu bylo nakonec i drama, tentokrát Mladá Boleslav vítězství uhájila. Petr Novotný si totiž vzal ponaučení ze druhého duelu na Dubině a tentokrát míček do prázdné brány nevyhazoval, ale dovezl po neuvěřitelném sólu až před bránu.

Excelentní kousek mladoboleslavského kapitána třetí zápas rozhodl. Mladá Boleslav vede 2:1 na zápasy, ale čtvrtý duel se hraje už v neděli od 19.15. Přímý přenos vysílá ČT Sport.

BILLY BOY Mladá Boleslav – 1. SC WOOW Vítkovice 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky: 3. Novotný (J. Bouška), 33. J. Bouška (Ekl), 33. Ekl (Novotný), 44. Gwuźdź (Novotný), 60. Novotný – 11. Hrubý (Tokoš), 51. Veltšmíd (Hubálek), 55. Matúš (Suchánek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 655. Stav série: 2:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*