12. 10. 2011 Zahraničí (5) KOMENTÁŘŮ

Švédská krize pokračuje, přiznal budoucí kouč reprezentace

 



Krize švédského florbalu pokračuje. Po dvou prohrách ve finále světových šampionátů 2008 a 2010 se nyní vítěz prestižní Superligy neprobojoval do finále Poháru mistrů. Trenér Jan-Erik Vaara jako první švédský odborník přiznal, že špatné výsledky týmů na mezinárodní scéně odpovídají realitě.

Švédové už nějakou dobu sledují vítěznou sérii finských celků. Na dvou posledních světových šampionátech slavili tituly mistrů světa hráči Suomi. A co se týče setkání klubové elity, ta nyní jen podtrhla reprezentační trápení.

V Mladé Boleslavi sledoval počínání mistrovské Storvrety bývalý mnohonásobný reprezentant Jan-Erik Vaara, který v současnosti vede ženský národní tým. „Velmi mě zaujali Finové a říkám to s jistou dávkou hořkosti v ústech. SSV bylo jasně nejlepší, hrálo nápaditě a efektivně. Bavilo diváky a musím říct, že i mě,“ přiznal Vaara.

„Výzva pro švédské kluby je mnohem větší, než si mnozí myslí. A je škoda, že na Poháru mistrů chyběli trenéři z nejvyšší soutěže. Mohli jsme přímo na místě vést dialog o realitě. Nadešel čas opět začít pracovat,“ opřel se Vaara do současné situace ve švédském florbalu.

„Vaara je první, kdo si tohle troufl říct nahlas a na rovinu. Přesto, že Švédové už tři roky nejsou mistři světa,“ říká expert na švédský florbal Martin Eriksson.

Pro Švédy je tak možná dobrou zprávou, že právě Vaara po skončení své mise u ženské reprezentace převezme po prosincovém mistrovství světa nově národní tým mužů Tre Kronor.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*