29. 4. 2013 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Ivo Teichman: Styl Sparty nám vyhovuje

 



Pardubice jsou po druhém barážovém víkendu jen jeden vyhraný zápas od vytouženého návratu do extraligy. Ve třetím barážovém zápase proti Spartě vystřelil vítězství pardubického Sokola 13 vteřin před koncem základní hrací doby Ivo Teichman.Už v sobotu si hráči Pardubic mohli připsat 2 mečboly, v první třetině vedli už 3:0. Sparta však dokázala ve třetí části náskok soupeře dorovnat a nakonec i otočit celé utkání. „Do sobotního zápasu jsme vstoupili perfektně, ale bohužel jsme nedokázali výkon z první třetiny přenést na další dvě. Za stavu 2:0 jsme neproměnili několik tutovek, Sparta naopak začala více napadat a zvládla své šance využít. Dostala se zpět do zápasu a šťastným golem v závěru zvítězila,“ hodnotil nešťastné utkání pardubický hrdina Teichman.

Nedělní odveta přinesla rozuzlení až 13 sekund před koncem základní hrací doby. 238 diváků v pardubické sportovní hale už očekávalo prodloužení, když po samostatné akci vstřelil rozhodující gól Teichman. „Při vstupu na hřiště jsem věděl, že je přibližně minuta do konce. Ale když to tam spadlo, nevěděl jsem, že už zbývá jen taková chvilka. Věřil jsem klukům, co šli na hřiště, že to už nepustí a budeme se radovat z vítězství. Těch pár posledních vteřin, jsem si už užíval atmosféru v hale, která byla celý zápas neskutečná,“ ohlíží se za rozhodující trefou Teichman.

I přes vyrovnané výsledky barážových zápasů je Sparta pro Pardubice příjemnější soupeř než byl finálový protivník Kladno. „Rozhodně se Sparta prezentuje úplně jiným stylem hry než Kladno, které hrálo ze zabezpečené obrany a chodilo do rychlých protiútoků, které výborně proměňovali. Sparta propaguje aktivnější hru, snaží se hrát hodně na míčku a napadat nás při naší rozehrávce. Tento styl nám vyhovuje rozhodně více,“ chválí hru Sparty Ivo Teichman.

Velký rozdíl vidím ve zkušenosti týmů, Kladno mělo rozhodně tým složený ze zkušenějších hráčů. Sparta i my máme velmi mladý tým a někdy ty zkušenosti v takových zápasech jako je finále nebo teď baráž chybí,“ pokračuje v hledání rozdílů mezi oběma soupeři.

Další barážový zápas čeká Pardubice příští sobotu v pražské aréně na Podvinném Mlýně. I přes vedení v sérii je však Teichman opatrný. „Myslím, že další zápas bude znovu vyrovnaný. Doufám, že díky naší chuti postoupit zpět mezi elitu ho zvládneme a ukončíme sérii již v sobotu!“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*