Pro Future a tím pádem také pro jeho brankářskou jedničku Davida Rytycha sezona odzvonila. Future skončilo na třetím místě. Nejen to zhodnotil v rozhovoru pro Florbal.cz právě mladý brankář.
30. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

David Rytych: Takhle jsem si konec sezony nepředstavoval

 



Davide sezona pro vás skončila. Jak byste jí hodnotil?

Před sezonou jsme zase o něco omladili kádr. Do týmu přišlo opět pár nových juniorů, kteří získávali zkušenosti. Do sezony jsme vstupovali víceméně bez letní přípravy, což se také projevilo. Nakonec z toho ale bylo třetí místo. Osobně jsem to nečekal, protože jsme postrádali dlouhodobě zraněného Marka Soukupa a další zkušené hráče, kteří nakonec šli hrát jinam. Například Kotek, Bouša, Vašíček, Kovasc nebo Moravec. V play-off jsme nejdříve vyřadili Pepino a potom bohužel vypadli se Střešovicemi. Celkově tedy třetí místo. Alespoň trošku je to pozitivum a příslib do dalších sezon, že je na čem stavět. Na druhou stranu jsem teď ještě zklamaný, jakým způsobem jsme odehráli sérii s Tatranem.

Tatran vám moc šancí nedal. Kde hledat příčiny?

Tatran letos posílil zejména o Kafku a Pahlena. My jsme žádnou výraznou posilu nepřivedli. Hlavní příčinu bych ale viděl v tom, že jsme nepracovali na sobě tak, jak bychom měli. Tatran za ten rok udělal nějaký kus práce, který se teď projevil. Také jsme doplatili na úzký kádr a zbytečné individuální chyby, které Střešovice beze zbytku využily.

Chtěli jste úřadujícího mistra ze Střešovic více potrápit, že?

Tak to určitě. Obzvlášť po loňském roce, kdy jsme byli opravdu blízko jejich vyřazení. Na druhou stranu jsme věděli, že letos jsou Střešovice silnější a že to nebude nic jednoduchého.

Bodové hody zaznamenával především Michal Jedlička. Jak těžké je tohoto hráče bránit?

Říkali jsme si, že ho musíme bránit daleko těsněji, nedat mu prostor ani čas na zakončení, přesto to nevyšlo. Dokáže se trefit neuvěřitelně přesně, vždy tam, kam chce. Je to prostě „Bedla“.

V posledním zápase jste inkasovali jedenáct branek, čím to?

Nastupovali jsme prakticky na deset lidí, což proti rozjetému Tatranu nebyl moc dobrý tah. Junioři jeli hrát semifinále do Brna a tak nebyl nikdo jiný, kdo by je nahradil. Je to ostuda a takový konec sezony jsem si rozhodně nepředstavoval.

Jaká byla semifinálová atmosféra?
Na celou sérii chodilo celkem dost lidí. Bohužel po polovině utkání bylo vždy po zápase a atmosféra nebyla taková jako například za vyrovnaného stavu.

V čem byla série rozdílná od minulé sezony?

Nebyla vůbec vyrovnaná. Tatran nás přehrál ve všech směrech a zaslouženě postoupil. Letos jsme na něj prostě neměli.

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*