16. 7. 2013 Superliga (30) KOMENTÁŘŮ

Kabriolet nebude, „Superhero“ pojede v lepším. Tak proč takový humbuk?

 



Je léto a Lukáš Veltšmíd přijíždí v kabrioletu! Spolu se svými spoluhráči přiváží parádní pohár pro extraligové mistry někam k přehradě. Ne. Tak takhle to nebude… Česká florbalová unie řeší nepříjemnou situaci, zklamaný Superhero se ozval, že to se slibovaným darem není zrovna jednoduché.

Nejužitečnější hráč posledního zápasu florbalové extraligy, kterému aplaudovala plná O2 arena ale dostane ještě lepší auto! Tak proč tedy takový humbuk?

„Plánovali jsme s klukama třeba, jak přijedeme v otevřeném autě na Stodolní ulici a ukážeme pohár lidem. Ale tak co se dá dělat, projedu se v SUVéčku,“ říká smířlivě Lukáš Veltšmíd. To, že Tiguan je o poznání dražší a luxusnější auto, jde v tuto chvíli stranou. V Beetlu by byl mediální efekt rozhodně větší. Představte si, jak nejlepší florbalista finále jezdí v parádním autě třeba na letním Czech Open a zdraví fanoušky…

Lukáš Veltšmíd a Tomáš Sladký

Lukáš Veltšmíd a Tomáš Sladký

Hlavní partner extraligového finále se ale dvěma osobnostem české florbalové scény omluvil a přišel rozhodně se zajímavou náhradou.

„Původně jsme o zapůjčení nového cabrioletu usilovali, ale ukázalo se to organizačně nemožné. Nakonec jsme vybrali pro zapůjčení sportovně laděný model Tiguan R-Line, který v sobě velmi dobře spojuje komfort i sportovní jízdní vlastnosti. Věříme, že si jízdu v něm oba Superheroes do sytosti užijí,“ říká manažer marketingové komunikace značky Volkswagen Jan Čermák.

Celá story vlastně začala pondělním rozhovorem serveru FlorbalMag, kde zazněla zklamaná výpověď Lukáše Veltšmída. Ten se má vozu dočkat až někdy v průběhu září. Léto s kabrioletem neproběhne, mladík z Vítkovic ale řešil spíš jiný problém. Zástupci ČFbU mu prý sdělili, že si pro auto bude muset dojet do Prahy, předpokládal tedy náklady ve výši až 4-5 tisíc korun.

„Autor článku si bohužel neověřil skutečný stav věcí, takže chceme situaci uvést na pravou míru. ČFbU je s partnerem soutěže domluvena, že Lukáš Veltšmíd nebude mít s převzetím vozu žádné extra náklady a cesta do Prahy mu bude kompletně uhrazena,“ vydala Česká florbalová unie vysvětlení na svém facebookovém profilu Český florbal.

Status Českého florbalu

Status Českého florbalu

Bohužel se ale zřejmě jednalo o žehlení situace na poslední chvíli. Samotný Lukáš Veltšmíd totiž pod status Českého florbalu přidal svůj další komentář.

„Nerad bych, aby byl autor článku nařknutý ze lži. V rozhovoru jsem použil informace, které jsem měl. Kdybych věděl o tom, co píšete v tomto vyjádření, tak bych se o výdajích vůbec nezmiňoval,“ říká Lukáš Veltšmíd.

Status Lukáše Veltšmída

Status Lukáše Veltšmída

Komunikace mezi Superhrdinou a Českou florbalovou unií zřejmě tedy opravdu vázla. Nejdříve to vypadalo na atraktivní vůz, jak stvořený na léto, pak byly zřejmě ještě tahanice o to, jak dostat vůz z Prahy do Ostravy.

„Hned jak vyšel ten článek, tak se mi z unie ozvali. A další den mi volal pan Landa z marketingu s tím, že mi náklady na cestu do Prahy uhradí,“ říká Lukáš Veltšmíd.

Marketingové oddělení ČFbU pak mělo v úterý plné ruce práce, aby situaci uvedlo na pravou míru.

„Informace jsme předávali postupně, jak jsme je dostávaly od partnera. Je určitě v zájmu českého florbalu dělat s partnery podobné akce jako je Superhero, i když to s sebou přináší i některé obtíže a nedorozumění jako v tomto případě. Mám pocit, že si to Lukáš špatně vyložil,“ brání se Pavel Landa.

„Chtěl bych jednoznačně vyvrátit, že by vyzvednutí auta mělo pro Lukáše Veltšmída znamenat významný finanční náklad. Jsme se zástupci značky Volkswagen domluvení, že nezbytné náklady na jeho dopravu do Prahy a zpět uhradí,“
dodává vedoucí úseku marketingu a medializace ČFbU.

Nabízí se i možnost, že by Veltšmíd odjel s autem domů z oficiální tiskové konference před startem nového ročníku extraligy.

Denisa Billá a Lukáš Veltšmíd

Denisa Billá a Lukáš Veltšmíd

Denisa Billá, nejužitečnější hráčka ženského superfinále už má převzetí vozu domluvené. „Budu si ho vyzvedávat 1. srpna a už se těším,“ říká opora Herbadentu. „Samozřejmě mě trochu mrzí, že to není cabrio, přece jen je to léto a mělo by to styl, ale vše je v pohodě. Pravděpodobně pojedu na týden do Chorvatska, pak se v něm ukážu na Czech Open,“ líčí své plány superhrdinka ženského finále.

Český florbal za poslední roky zaznamenal velmi významné vstupy velkých partnerů. Volkswagen je jedním z nich a svou prezentaci představil na obou Superfinále.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • alfonz napsal:

    Z hovna udělá TV Nova reportáž, MacGyver bombu a Babica pomazánku. No jo, je léto, co.

    • z hovna napsal:

      jj a ten FM zase z hovna kazdou chvilku usoula koulicku aby se mohlo fnukat a u toho hazet spinu na CFbU a samozrejme na Prahu.
      Pritom v unii a hlavne v komisich moc prazaku neni, jde evidentne jen o mindracek v hlavach. Pri blizsim prozkoumani si tu spinu hazeji do ksichtu nakonec vetsinou ostravaci, brnaci i jini burani navzajem mezi sebou a nadavaj si do prazaku :-)))

      • fanda napsal:

        z hovna bič neupleteš a tak ani ty nemůžeš svoji dementní poznámkou nakrknout nikoho na moravě – až vylezeš s něčí pražské zadnice, tak se laskavě nejdřívě pořádně rozhlédni, aby ti nepřistála jedna moravská na tvém ksichtě…

        • IQ TyQ napsal:

          No tak urcite. 😉 Rychle dosly argumenty, tak se hned vyhrozuje fackama. Jak ubohé, jak buranské, jak směšné.

  • PS napsal:

    “ Mám pocit, že si to Lukáš špatně vyložil,“ brání se Pavel Landa.
    Ale prd, kdyby na něho unie nekašlala , tak neení nutný článek na konkurenci a vše je vyřízené. Kdyby se Lukan neozval tak to beztak řešené zatím vůbec není.

  • M. napsal:

    unijní práce….

  • Mates napsal:

    „Původně jsme o zapůjčení nového cabrioletu usilovali, ale ukázalo se to organizačně nemožné.“

    Jak může být organizačně nemožné zapůjčit kabrio, když je organizačně možné půjčí větší SUV ? 😀

    • Jirka Bareš napsal:

      hlavně je zajímavé, že o to teprve usilovali, přestože už to měl (jestli tomu dobře rozumím) slíbeno:-)

  • Svobodnej Projef napsal:

    Zajímavé, že Billá nemá s SUV problém a dokonce už má domluvený termín vyzvednutí vozu a ten hoch se ne a ne domluvit.

    p.s:
    Mám na zahradě staré Fáčko. Motorovkou z něj udělám kabrio jaké svět neviděl a odvezu ho na místo určení. Bude to takto stačit kluku?

    • X napsal:

      možná to bude tím, že je z Prahy a ve spolupráci s unií je pečená vařená, dík tomu se taky stala superhero, ač by se našlo mnoho ve finále lépe hrajících.

      • Rrrrr! napsal:

        Tomu sam/a neverite! 😀 Denisa Billa byla vyborna a zapas rozhodla…jestli mate jiny nazor,tak jste se asi dival/a na jiny zapas. Nenavidim, kdyz z nekoho mluvi zavist nebo komplex…hnus!

        Prej a bude ti prano…asi tak!

  • HOLKA napsal:

    Ano na jednu stranu je od unie ostuda, že se o to nedokáže postarat a auto ještě nemá. Na druhou stranu si myslím, že student jako on může být rád, že mu vůbec nějaké auto půjčí a ne si ještě vybírat jaký model by chtěl a náklady které uvedl za benzín a jízdné do Prahy mi přijdou hodně utažené za vlasy, teda pokud nechce procestovat celou Evropu, což už je, ale jeho problém. V tom článku na FlorbalMagu brečí jako malá holka co nedostala svoji hračku

    • fanda napsal:

      tak tohle mi nadzvedlo mandle… nějaký tupan se tady nebude opírat o lukáše … jenom na vysvětlenou méně chápavým – veltšmíd se o nic nedral, s darem – kolo a zapůjčení auta – přišel sponzor, neurčoval tedy absolutně nic a bylo mu to šumák. že jsou na unii a ve škodovce lidé, kteří mají máslo na hlavě, za to rozhodně žádný lukáš veltšmíd nemůže a pokud to je něčí ostuda, tak potom výhradně jejich. za další – náklady spojené s převzetím vozidla možná nejsou ve výši tak jak je vylíčil lukáš, ale pokud něco dostávám jako cenu či dar, potom s tím nemají být spojené žádné náklady z jeho strany – tečka. v souvislosti s tímto nechápu absolutně problém s tím, že si auto musí převzít v praze ? v každých kotěhulkách jsou autorizované servisy VW…a že by brečel jako malá holka může napsat snad jenom člověk s IQ dosahujícího maximálně hranici idiocie – viz předchozí.

      • HOLKA napsal:

        A on tě kolikrát denně vykouří, že ho tady tak bráníš?
        Nevím proč tady pleteš škodovku, když Škoda s tím nemá nic společného.
        Pokud dobře vím, tak dar bylo kolo a půjčení auta o penězích na cestu do Prahy nebo na benzín nebyla vůbec řeč.
        A kdyby mu to bylo jedno tak to vůbec neřeší a vůbec ho netrápí to, jestli dostane Beetla a nebo Tiguana.
        A výši mé inteligence jsi určil pouze podle toho kolik znáš dvouciferných čísel?

    • jarouš napsal:

      Tak ty jsi teda extrémně mimo!

  • fgjka napsal:

    Předpokládám, že Lukáš Veltšmíd už byl řádně poučen a upozorněn jak v této „kauze“ vystupovat a co říkat, aby vše vypadalo skvěle, tak jak má být. Nechápu ale, jak může být organizačně nemožné pro takovou značku jako VW zapůjčit zmíněné kabrio. Teď by to chtělo trochu Balotelliho přístup – buď kabrio do Ostravy nebo si to nechte 🙂 Ať je ještě trochu vzruchu…

    • chodov napsal:

      😀 přesně najednou mu všichni volají a říkají co a jak a ať raději nikam nic neříká 😀

  • fanda napsal:

    pokud pavel landa nedokáže zorganizovat takovou srandu jako je převzetí vozidla, potom nechápu jak může pracovat na unii a organizovat cokoliv jiného ?

  • Svobodnej Projef napsal:

    Smlouvu s unií předpokládám podepisovala centrála VW a ne jakýkoli autorizovaný dealer v Ostravě, či někde jinde.
    Nastavené procesy v takovýchto nadnárodních korporacích jsou pravda trošku komplikovanější, no jo no.
    Jak už tady někdo napsal…..cenou bylo pouze zapůjčení vozu a nikoli náklady spojené s vyzvednutím a vrácením.

    Řekl bych že příspěvek od FANDA je hocha Veltšmída:-)

    • taky fanda napsal:

      Jsi normální vůbec jsi nepochopil o co tady jde!Kdyby nevyšel članek na florbalmagu tak se nikdo s unie neozve !!!A Volkswagen zastoupení v Ostravě má !!!!

      • Svobodnej Projef napsal:

        Ano, VW v Ostravě je, ale všechno to je dle http://www.ares.cz franchise autosalon. Zjisti si prosím na google co tento pojem obnáší a potom se někde u někoho pozeptej co znamená zadavatel reklamy a centrála. Celou akci s kabriem kočíruje, byť asi ne dost kvalitně, centrála VW a ne nějakej Amond, Heller a podobně, který tam v Ostravě jsou. Proto proč by měl pan Heller půjčovat svoje auto nějakýmu superhérovi? Ať si tohle ošéfuje centrála.

    • HOLKA napsal:

      To by bylo hodně smutný, kdyby to byl přímo on.

  • radim ivan napsal:

    Pristi rok budu super hero ja

  • ATMOSFÉRA napsal:

    Koukám, že tady začíná být pěkne hustá atmosféra.

  • Jirka Licek napsal:

    No a nedostal náhodou to kolo, aby mohl přijet do Prahy? Pak ho do SUV určitě líp složí než do kabria..

  • :D napsal:

    je to i reklama VW, ze nejsou schopni zaridit pujceni Cabrioletu, ktere bylo avizovano. Me by zajimalo, co jim v tom stoji v ceste , zapujcit Cabr.? bylo to dohodnuto na tohle auto a najednou z nej seslo 🙂

Napsat komentář

*