25. 9. 2013 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

BYL TO FLORBAL? Jedlička se pustil do rozhodčích i Kladna. Ďarmek zůstal klidný

 



Hrávali spolu v jednom klubu a získávali tituly. Teď stáli každý na jiné střídačce a po zápase Kladna s Bohemians si nemohli přijít na jméno. Michal Jedlička běsnil, jeho „klokani“ sice vyhráli v poslední vteřině, to ho ale vůbec nezajímalo. Kladno prý vůbec nehraje florbal! Petr Ďarmek i přes prohru zůstal ledově klidný.

Bohemians vyhráli na Kladně 8:9. Vítězný gól vstřelil Vojtěch Bagin v poslední vteřině zápasu. Nutno dodat, že to byli právě Pražané, kteří po většinu zápasu byli ve vedení a naopak domácí tahali za kratší konec. Michal Jedlička, kouč „klokanů“, však nebyl po zápase zcela v dobré náladě. Po střetnutí totiž mohl počítat ztráty. Tvrdá hra Kladna jeho svěřencům jednoznačně nesedla.

Nejvíce to odnesl Adam Růžek, který v úvodu první třetiny skončil po jednom souboji na zemi a předběžná diagnóza zní – natažené, v horším případě přetržené vazy v kotníku. Ofenzivního hráče zelenobílých nyní čekají další vyšetření a až čas ukáže, na jak dlouho ho bude zranění limitovat. Odhady hovoří o měsíční pauze.

„Zápas na Kladně neměl s florbalem nic společného. Rozhodčí argumentují tím, že mají od šéfa komise rozhodčích instrukce, aby dávali pozor na kolena a nohy a že už je tvrdá hra tělem za hranicí pravidel a oni dělali pravý opak. Byly to zákeřnosti, kde hrozilo zranění,“ zlobil se trenér Pražanů Michal Jedlička.

Petr Ďarmek, kouč Kladna, reagoval na Jedličkova slova na dálku. „Kluci říkali, ať si jde Bohemka na chvíli zahrát první ligu. Tam je to úplně jiný florbal. Je tam daleko více nepřesností, které nahrávají tomu, že se víc běhá. Hra je o něco tvrdší, ale hodně tvrdosti už dneska vidíme i na mezinárodní úrovni. Problém Bohemky byl v tom, že mají sestavu plnou juniorů,“ řekl Ďarmek.

Bohemka skutečně nastoupila hned s několika hráči juniorského věku, ale Jedlička tomu žádný význam nepřikládá. „Souhlasím s tím, že máme sestavu plnou juniorů. Ale faul zezadu? Bez toho aniž by hráč chtěl hrát míček? V tu chvíli je úplně jedno, kdo je faulován, ať je tam nějaký junior nebo o něco starší hráč,“ odvětil kouč Bohemians.

Kladenský trenér, který v minulé sezoně Středočechy vytáhl z první ligy do elitní soutěže, však nezastával stejný názor jako jeho protějšek. Duel sice považoval za tvrdý, ale ne něčím výjimečný. „Už zápasy, které jsme odehráli ve Vítkovicích nebo s Otrokovicemi, byly hodně tvrdé. IFF chce, aby hra bylo o něco tvrdší a důraznější, a já si myslím, že je to jedině dobře. Pro diváky je to atraktivnější,“ dodal.

Jedlička i tak přešel do protiútoku a do kladenských hráčů si rýpnul. „Kladnu samozřejmě nic nezazlívám. Nemají na nic jiného, než předvádět tuto hru, s tím nic nenadělají. Když mají v týmu hned několik frajerů, kteří sotva chodí, nemají naběháno, mají dost velkou nadváhu, tak je jasné, že se zmůžou pouze na tuhle řežbu. Bohužel, rozhodčí jim tuto hru tolerovali,“ pustil se do kladenských hráčů.

Trenérovi Bohemians by nevadila čistá, byť tvrdá hra tělem. Hodně soubojů z nedělního duelu však považoval za fauly. „Když to bude normální souboj tělem. Nikdo by s tím neměl problém. Jenže tohle byly všechno lokty, kolena, nohy. Když už hra ramenem, tak zezadu do mantinelu. Sráželi nám hráče bez balonu, protože nestíhali. Když si člověk všechny ty souboje pustí na videu, tak je tam vše jasně vidět,“ poukázal Jedlička na videopřenos. Ten si může pustit kdokoliv a každý si tak může udělat svůj názor.

Jeho kolega Petr Ďarmek výroky rozhodčích kritizovat nechtěl. Rovněž vyloučil možnost, že by sudí měli jiný metr pro posuzování soubojů v první lize a v extralize. „Neřekl bych, že mají pro tyto soutěže odlišný metr. Myslím si, že odvádějí dobrou práci. Samozřejmě každá dvojice si vykládá pravidla trochu jinak, ale to už je dlouhodobější problém,“ řekl na téma rozhodčí kladenský lodivod, který má možnost porovnávat hru v první lize i v extralize.

Jeho kolegu na střídačce mrzela ale jiná věc. „Nestěžuju si, že jsme byli čtyřikrát na trestné, nebo že jsme ten zápas prohráli. Ale nemám rád, když sudí ztratí kontrolu nad zápasem a hlavně respekt hráčů a trenérů. I pro diváky to musí být strašný pohled, když vidí to permanentní křičení na rozhodčí,“ říká prezident Kladna a zároveň asistent trenéra Ondřej Fuchs.

Kladno zatím v extralize posbíralo tři porážky a v neděli se mu nepodařilo bodovat ani proti Bohemians. „Chyběla nám i trocha štěstí, abychom zápas vyhráli. Bylo to velmi vyrovnané, mohli jsme vyhrát i prohrát. Konečně jsme však z našeho pohledu předvedli nějaký výkon,“ zhodnotil zápas z pohledu Středočechů.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • jirkakara napsal:

    Kluci rikali,ze si kladno pujde zahrat 1.ligu.

  • theshorty napsal:

    Ano, každý se může podívat na video a upřímně-zranění Růžka nebylo způsobeno faulem jakéhokoliv kladenského hráče, dokonce k tomu nedošlo ani v souboji (jak píše autor článku).
    Mimochodem, když už Jedlička zmiňuje nadváhu hráčů Kladna, tak by taky mohl říct kolik váží zrovna Adam Růžek při své výšce (a asi by i zjistil opravdovou příčinu jeho zranění).
    Btw-ne, opravdu nejsem fanouškem Kladna.

  • Filip Pacan napsal:

    Misto narku vezmi kluky na poradnou vecu! Tohle bylo oproti lonskymu PO v zumpe jako ranni milovani.

Napsat komentář

*