26. 7. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Drsňák Gudas si zase zahrál florbal. V NHL si toho hned všimli!

 



Vycházející hvězda zámořské NHL vzala v létě do ruky florbalku! Radko Gudas, drsňák z Tampy Bay potěšil mladé naděje a přijel na Rookie Camp do Králova Dvora. O jeho aktivitě ale ví i v zámoří, během chvíle se fotky objevily i na instagramu klubu z Floridy.

Radko Gudas tráví léto doma v Berouně a tak to neměl na letní kemp mladých florbalistů daleko. Mohl tak i zavzpomínat na své začátky s o poznání lehčí hokejkou a stále populárnejší hru s plastovým děrovaným míčkem.

„Na florbal vzpomínám docela rád. Chodil jsem do třídy s Honzou Olšiakem, který hrával i za Tatran. Jeden rok jsme dokonce udělali docela úspěch, když jsme se školou skončili druzí v republice. To nás tehdy bavilo, protože jsme se nemuseli moc učit, pořád jsme na to jen trénovali,“ vyprávěl na Rookie Campu.

Radko Gudas na florbalovém Rookie Campu

Radko Gudas na florbalovém Rookie Campu

Za mořem je to ale trochu jiné. „V Americe florbal moc neznají, ale hodně tam hrají street hockey na ulici. Třeba i na jednu bránu,“ říká Gudas.

Mladého českého drsňáka si v NHL zapamatovali nejen díky jeho tvrdým hitům a hře bez respektu k velkým jménům, ale i proto, že nosí charakteristický plnovous.

„Nosím ho už od dob, co jsem hrál na farmě. Poprvé to bylo kvůli play-off, kdy se nám dařilo postupovat docela daleko. Pak mě v klubu poprosili, jestli bych si ho mohl ještě chvíli nechat, že by s tím chtěli udělat nějakou akci pro fanoušky, kterým rozdávali umělé plnovousy. Pak jsem si to nechal i dál,“ vysvětluje Radko Gudas vznik jeho tradiční značky.

Radko Gudas na florbalovém Rookie Campu

Radko Gudas na florbalovém Rookie Campu

Jenže nemá to jednoduché. Dlouhé vousy pak klubu i začaly vadit. „V Tampě mi řekli, že by bylo vhodné to trochu krátit, tak si to zastřihávám, ale je to těžké, já když se ráno oholím, tak mi to odpoledne zase naroste,“ směje se český medvěd, který už se stihl dvakrát poprat s legendárním Jaromem Iginlou a jeho sestřelení veterána Teemu Selanneho se dostal mezi TOP10 hitů uplynulé sezony.

Radko Gudas na florbalovém Rookie Campu

Radko Gudas na florbalovém Rookie Campu


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*