9. 12. 2010 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Češi den před semifinále proti Finům netrénovali. Po výklusu sněhem sledovali Švýcary

 



Hra národního týmu má na mistrovství světa k ideálu daleko, přesto byl před klíčovou bitvou s Finskem o postup do finále herní trénink reprezentace zrušen.
Kouč Tomáš Trnavský změnil plány bez dlouhého váhání. „Na přání hráčů jsem trénink odvolal. Kluci jsou unavení. Myslím, že výklus venku a následné cvičení splní taky své,“ prohlásil.

Florbalisté volnější režim vesměs přijali. Dopoledne si byli s kondičním trenérem Romanem Karpíškem na půl hodiny zaběhat a zastrečovat v okolí svého hotelu. Chyběl mezi nimi Aleš Zálesný, jenž bojuje s bolavou patou. „Je velmi špatná. V zápase s Estonci mi až slzy hrkaly do očí,“ popisuje.

Doktor mu prý jakýkoliv trénink zakázal. „Nechci to vůbec zatěžovat. Soustředím všechno jen na zápas,“ říká. Večer pak šel s ostatními do Hartwall Areny pozorovat Švýcary, na něž mohou Češi narazit ve finále, nebo v zápase o bronz.

Reprezentanti v noci na dnešek ještě vydýchávali zápas s Estonci, který byl ostrým náporem na jejich nervy. „Někteří kluci usnuli až ve čtyři ráno,“ líčí kapitán Milan Fridrich. Proto si všichni chtěli hlavně orazit. „Na jednu stranu jsme si chtěli zatrénovat, protože nám s klukama chyběla hra pět na pět v pětkách, na druhou stranu program turnaje je náročný, takže odpočinek jsme nakonec uvítali,“ poznamenal Tomáš Sladký.

Podle Fridricha by tréninkem tým nic nezískal. „Šmrdlali bychom to na nějakém povrchu, na kterém stejně ani zítra hrát nebudeme. Navíc by to byla hodina cestování do haly a hodina zpátky,“ tuší kapitán týmu. Na nějaké nové herní varianty je prý navíc pozdě. „Už bychom stejně nic nenatrénovali. Navíc v tom ten problém není. Florbal hrát umíme, chybí nám to jen předvést na hřišti,“ říká obránce Aleš Jakůbek.

Proběhnout se v klidu severské přírody přivedlo hráče na jiné myšlenky. „Trochu jsme vyčistili hlavu od florbalu, je toho hodně,“ usmál se Martin Ostřanský.

A to teprve to hlavní přijde…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*