6. 7. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Kouč Trnavský zve krajánky do Mikulova. Plánuje kondiční soustředění

 



Výběr mužské reprezentace bez hráčů Tatranu a Chodova absolvuje na konci července mimořádné kondiční soustředění. Do Mikulova přijede celkem 14 hráčů, kteří působí v zahraničních soutěžích.

Blížící se mistrovství světa, které se uskuteční v prosinci ve Švýcarsku, nenechává trenéra národního týmu Tomáše Trnavského klidným. I proto se rozhodl svolat své svěřence v průběhu letních prázdnin na přípravný kemp.

Ten se uskuteční na jihu Moravy v Mikulově. „Plánovali jsme v létě celkem dvě kondiční soustředění, kvůli omezenému reprezentačnímu rozpočtu je však nebylo možné realizovat ze schválených zdrojů ČFbU. Podařilo se nám však sehnat vlastními silami prostředky alespoň na jednu akci a reprezentační úsek nám tuto výjimku nakonec schválil,“ popisuje přípravu vložené letní akce reprezentační kouč. Na uspořádání kempu a získání prostředků pro průběh akce se podíleli samotní hráči i trenér. Pomocnou ruku podaly některé malé firmy.

Pozvaní jsou v podstatě téměř všichni adepti pro závěrečnou nominaci, hrající v elitních zahraničních soutěžích. Výjimku tvoří pouze Vojtěch Skalík z GC Curych a Milan Tomašík z Dalenu.

Na seznamu je i několik hráčů, kteří opustili nejvyšší ligy a novou sezonu začnou v méně kvalitních soutěžích. I proto se do Mikulova chystají Aleš Zálesný, který zamířil do čtvrtoligové Gordoly i Štěpán Slaný, jenž chce hrát za Českou Lípu ve druhé české nejvyšší soutěži. Na seznamu jsou i Tomáš Chrápek a Michal Rybka z Langenthalu, týmu ze švýcarské NLB.

Trenér Trnavský přiznává, že konečná nominace na mikulovské soustředění se nerodila úplně snadno. „S hráči i s jejich klubovými trenéry jsme předem probírali, zda je vůbec varianta červencového soustředění reálná. Jsme rádi, že samotní hráči projevili zájem a chtějí se akce zúčastnit,“ říká kouč národního týmu.

Hráče Tatranu a Chodova ale nakonec na jihu Moravy nepřivítá. „Některé kluby mají svůj pevný letní plán, a ten respektujeme. Střešovice a Chodov mají ve stejném termínu herní soustředění. I reprezentanti z těchto týmů však dostanou individuální kondiční plány, připravené s jejich klubovými kondičními trenéry,“ dodal Trnavský.

Seznam hráčů pro soustředění v Mikulově:

Brankáři:
David Rytych (Helsingborg), Lukáš Souček (Vítkovice)

Obránci:
Pavel Brus (GC Curych), Milan Garčar (Helsingborg), Tomáš Chrápek (Langenthal), Aleš Jakůbek (GC Curych), Jan Jelínek (Nokian), Petr Kološ (Vítkovice), Petr Krzyžanek (FBC Ostrava), Adam Štegl (Kloten), Martin Vladař (Grünenmatt)

Útočníci:
Ondřej Fojta (Mladá Boleslav), Matěj Koňařík (Otrokovice), Martin Ostřanský (Alligator Malans), Michal Rybka (Langenthal), Tomáš Sladký (Koovee), Štěpán Slaný (Česká Lípa), Daniel Šebek (Grünenmatt), Martin Tokoš (Vítkovice), Aleš Zálesný (Verbano Gordola)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*