26. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice zaplatí padesát tisíc, Brychca má čtyři zápasy stop

 



Disciplinární komise České florbalové unie dnes ráno vynesla svůj verdikt k incidentům druhého semifinálového zápasu mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Za selhání pořadatelské služby zaplatí Vítkovice padesát tisíc korun. Trestu neunikl Lukáš Brychca, Petr Novotný vyvázl s podmínkou.

Petru Novotnému vyměřila Disciplinární komise podmínečný trest na dvě utkání. Zároveň ale pro něj platí jednozápasová stopka, která automaticky nabývá účinnosti po udělení červené karty. Na straně Mladé Boleslavi byl nepodmínečným trestem oceněn Lukáš Brychca, další z aktérů incidentu. Ten bude stát kvůli svému nevhodnému chování čtyři zápasy.

„Z hráčů má tvrdší trest Lukáš Brychca, který i před Disciplinární komisí sám potvrdil, že cítí zodpovědnost za vyprovokování celého konfliktu, naopak u Novotného trestu jsme vzali v potaz, že se snažil zabránit hrozící bitce,“ vysvětlil šéf disciplinární komise Tomáš Březina.

Potrestání Novotného s Brychcou není pro Mladou Boleslav jediným trestem. Klub z města automobilového průmyslu zaplatí ještě pokutu patnáct tisíc korun. „U Mladé Boleslavi je finanční pokuta nižší, protože na jejich straně nebylo pořadatelské provinění, ale v uvozovkách pouze provinění způsobem chování,“ objasnil důvod pokutování Mladé Boleslavi Březina.

Nejvíc do kapsy budou muset sáhnout Vítkovice. Ty pykají za prohřešek pořadatelské služby, která nezvládla situaci, kdy zástupce sponzora klubu Martin Čépe pronikl až k trestné lavici a napadl na ní hráče Mladé Boleslavi Lukáše Brychcu.

Mistrovský klub zaplatí pokutu ve výši padesáti tisíc korun a má podmínečně zavřené hřiště haly Dubina na jedno utkání s podmínečným odkladem na jeden rok. „Někdo bude říkat, že je pokuta malá, protože její maximální hranice je čtvrt miliónu, na druhou stranu jde o největší pokutu, kterou disciplinární komise kdy udělila,“ dodal Březina.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*