/SERIÁL/ Ač by si mohl ještě zahrát za juniory, čeká ho třetí bitva o mistrovský titul v prestižní mužské extralize. Patrik Suchánek se stal i přes svůj mladý věk nepostradatelným článkem vítkovického komanda.
1. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladé pušky ve finále: Patrik Suchánek

 



Jakoby měl ve statistikách několik set odehraných zápasů v nejvyšší soutěži. Přesně tak vypadá herní projev “prcka“ Suchánka. Ten má ale odehraných několik desítek zápasů v nejvyšší soutěži a ani jeho výška o ničem nevypovídá. Jenže jeho výkony se dají rovnat těm, co podávají florbaloví velikánové.

Má stříbro z juniorského mistrovství světa a na loňském Poháru mistrů hrál v obrovské formě. Vůbec na něm nebyla znát benjamínkovská nervozita. Teď má ale před sebou zcela jinou metu. Se svým týmem bude obhajovat mistrovský titul.

„Semifinále nám dalo mnoho, ale finále bude o několik levelů výš. Bude to hodně srovnatelné s loňskými boji a určitě budou zápasy maximálně vyhecované. Nezbývá, než se těšit,“ hlásil základní stavební kámen vítkovické defenzívy.

Jasno má Suchánek i o zbraních Tatranu. „Musíme si pohlídat jejich první lajnu. Ta dává většinu branek,“ upozornil Suchánek a pokračoval. „Ale nějak zvláště se na ně nepřipravujeme. Soustředíme se na náš vlastní výkon.“

Vítkovice může těšit i fakt, že se Pavel Brus dostává do hry a vyztuží už tak pevnou ostravskou defenzívu. „Měl poraněné zápěstí, ale už to má v pohodě. V semifinále sice chodil jen na přesilovky, ale dával důležité góly. Navíc když nehrál, neustále nás podporoval a hecoval. Svou roli plní na jedničku,“ poukázal na kapitánskou sílu svého kolegy z obrany.

Finále se rozhodně nebude hrát v rukavičkách a Suchánek to moc dobře ví, navíc když se k tomu přidá odhodlání Tatranu vrátit titul zpět do Střešovic. „Nevím co říkali nebo co se říká u nich. My máme jasno o tom, co chceme!“

Foto: Šárka Rojková


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*