David Rytych David Rytych
23. 8. 2014 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Cepek nepozval Rytycha! Opět chybí Skalík, mistrovství světa ho asi mine

 



Do startu mistrovství světa chybí něco málo přes tři měsíce a národní tým je zase blíž konečné nominaci. Na zářijové soustředění pozval trenér Radim Cepek 25 hráčů, překvapivě ale chybí gólman David Rytych a na výběru opět není Vojtěch Skalík.

Je to tak, ani historické vítězství nad Švédskem, které vychytal v dubnu v Českoé Lípě, nezaručuje Davidovi Rytychovi místo v národním týmu. Gólman, který v létě přestoupil z Bohemians do ambiciozní Mladé Boleslavi ve výběru chybí. „David Rytych momentálně nemá takovou výkonnost, jakou bychom si představovali. Navíc si musí ujasnit, jestli chce reprezentovat, nebo ne. Když jsem s ním naposledy mluvil, tak jsem ten pocit neměl,“ volí poměrně tvrdá slova Radim Cepek.

Mezi pozvanými není ani Radovan Michajlovič, který chytal na kvalifikaci MS, naopak se objevuje Jan Binder ze švýcarského, z dnes už druholigového Mittelandu.

Národní tým se opět bude připravovat bez Vojtěcha Skalíka. Už na jaře trenér Radim Cepek prezentoval nespokojenost s jeho omluvenkami, nyní to vypadá tak, že už s útočníkem z Alligator Malans opravdu vůbec nepočítá. „V průběhu se nám na poslední chvíli omluvil z jedné akce. Nyní jsme ho zvali, ale sdělil nám, že už mu nezbyla žádná dovolená. Navíc jeho přístup k národnímu týmu byl v poslední době takový, že bychom s ním mohli počítat,“ říká Cepek. Vypadá to tedy opravdu tak, že mistrovství světa v Göteborgu je jednoho z nejlepších střelců švýcarské ligy ztracené.

Vojtěch Skalík

Vojtěch Skalík

Novicem ve výběru je střešovický zadák Jan Řehoř, kterého však trenéři reprezentaci pozvali jako muže do ofenzivy. Mezi obránci se objevuje i jméno zadáka Martina Pražana z pražského Chodova.

I dobré zprávy ale trenér reprezentace počítá. „Je to pro nás poslední vícedenní soustředění před závěrečnými herními podzimními prověrkami, i proto zveme už vyzkoušené jádro týmu včetně osmi krajánků. Nejpozitivnější zprávou pro nás byl návrat Milana Tomašíka na hřiště po dlouhém zranění. Koleno ho pustilo do většiny zápasů, odehrál je v plném tempu a měl by být připraven na plnou zátěž i na reprezentačním soustředění,“ říká Radim Cepek.

Radim Cepek

Radim Cepek

Nominace české reprezentace na podzimní soustředění

Brankáři
Jan Barák (TJ JM Chodov)
Tomáš Kafka (Tatran Střešovice)
Jan Binder (Unihockey Mittelland, Švýc.)

Obránci
Marek Deutsch (Tatran Střešovice)
Radek Gwuźdź (Florbal MB)
Petr Heřmanský (Tatran Střešovice
Jan Jelínek (1. SC Vítkovice)
Michal Podhráský (TPS Turku, Fin.)
Martin Pražan (TJ JM Chodov)
Patrik Suchánek (IBK Dalen, Švéd.)
Tomáš Sýkora (TJ JM Chodov)
Lukáš Veltšmíd (1. SC Vítkovice)
Jakub Hubálek (1. SC Vítkovice)

Útočníci
Jiří Curney (Florbal MB)
Patrik Dóža (Pixbo Wallenstam IBK, Švéd.)
Tadeáš Chroust (Florbal MB)
Matěj Jendrišák (Linköping IBK, Švéd.)
Ondřej Mikeš (TJ JM Chodov)
Jan Natov (Tatran Střešovice)
Tom Ondrušek (TJ JM Chodov)
Jan Řehoř (Tatran Střešovice)
Tomáš Sladký (Unichockey Chur, Švýc.)
Martin Tokoš (IBK Dalen, Švéd.)
Milan Tomašík (IBK Dalen, Švéd.)
Martin Zozulák (Sokol Pardubice)


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*