Pro reprezentanty se díky turnaji Euro Floorball Tour o jeden týden prodlužuje sezona. Problémy jim to ale nečiní. Radost z návratu do reprezentačního dresu má i Milan Garčar, který v uplynulém soutěžním ročníku okusil švédskou Superligu v dresu IBF Falun.
22. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Garčar se do repre těšil, zase užije české fórky

 



„Jsem zvyklý hrát z Tatranu déle než letos, pro mě ve čtvrtfinále skončila vlastně sezona předčasně. Jsem rád, že si to opět v českém nároďáku užiju. Švédská mentalita je jiná, tam se každý soustředí sám na sebe. Proto se těším se na zábavu v českém týmu. Prostě si užiju klasickou českou srandu,“ říká Garčar.

Ve Falunu hrál svou první sezonu, a i když ta neproběhla úplně podle jeho představ, ze Švédska utíkat nechce. „Chtěl bych pokračovat, klub mi to nabídl také, ale musí se vyřešit pracovní záležitosti,“ říká reprezentační obránce.

„Sezóna byla zvláštní, do Vánoc se nám nedařilo, ztráceli jsme deset bodů na play off, bylo to zklamání. Nakonec z toho play-off bylo, a spokojení asi s druhou polovinou být můžeme. Chtěli jsme ale do semifinále,“ říká Garčar. „Já jsem spokojený, posbíral jsem zkušenosti. Je to nesrovnatelné, poznal jsem rozdíl mezi florbalem a innebandy,“ přidává tradiční frázi.

Velkou měrou se na jeho pohodě podepsalo zaměstnání. „Před prací v Eurosportu jsem nedělal na píchačky. Ve Švédsku jsem pracoval jako cableguy. Společně s jedním druholigovým rozhodčím jsme rozváděli kabely do místností. Byl to asi nezvyk, cítil jsem se na tréninku unavený, trpěl osobní život. Jsem domluvený, že příští rok to bude jiné,“ říká Garčar, který by pro příští sezonu rád vzal do Švédska přítelkyni již od začátku sezony. V létě totiž stihne ještě jednu důležitou věc. „Budu se v červenci ženit,“ přiznává.

Další Garčarův program je naplněný studiem a florbalovou reprezentací. „Školu končím v květnu, odevzdal jsem diplomovou práci a do 14 dnů by měla proběhnout obhajoba. Já ale chci požádat o odklad, protože 10. května odjíždím na akademické mistrovství světa. Pak začne příprava na novou sezonu, těším se hlavně na letní turnaje na Moravě,“ plánuje reprezentační zadák.

Pozvánku na akademické mistrovství světa přijal rád. „Těšil jsem se už v roce 2008, ale krylo se to s áčkovým šampionátem a trenér Skružný tehdy rozhodl, že nepojedu na obě akce. Mrzelo mě to, protože kluci přivezli stříbro a já žádnou medaili zatím nemám. Jsem na tom zatím jak Dan Folta, který taky nikdy cenný kov na mezinárodní scéně nezískal,“ říká Garčar.

Švédsky se ale bývalý hráč Tatranu nenaučil. „Skoro všichni tam mluvili anglicky a tak mne to nenutilo, zanedbával jsem to,“ říká.

Na letním turnaji Czech Open jej čeká nový zážitek. „Nastoupím v dresu Falunu, bude to něco úplně jiné,“ těší se.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*