Mistrovský Tatran získal ve čtvrtek velkou posilu pro novou sezonu. Ze švédského angažmá se vrací do Střešovic Milan Garčar - ofenzivní zadák s reprezentačními zkušenostmi.
8. 7. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Do Tatranu se vrací Garčar

 



Garčar jde do české Fortuna extraligy po roce stráveném v IBF Falun. A ve švédské Superlize mohl dále i pokračovat. „Měl jsem konkrétní nabídku od nováčka z Linköpingu, návrh podmínek mi dal i Falun. Nakonec jsem dal přednost českému prostředí,“ říká k volbě pro novou sezonu. „Přednost dostal rodinný život. Moje partnerka potřebuje dostudovat obor a dva roky v zahraničí už by byla příliš dlouhá doba,“ říká Garčar, kterého v průběhu července čeká svatba.

Švédská story ale pro něj není prý ještě definitivně uzavřená. „Mám tam kamarády a dobré kontakty. A určitě bych v té soutěži chtěl ještě něco odehrát. Je to výjimečná liga, takže bych se tam chtěl zase možná v průběhu příští sezony vrátit,“ pochvaluje si roční zkušenost ve Švédsku český reprezentant.

„Rozhovory už jsme měli před čtrnácti dny a dnes jsme se definitivně dohodli na podmínkách,“ říká k příchodu nové posily sportovní manažer Střešovic Petr Harapát.

„Milan chce za Tatran hrát a my jsme mu pomohli zařídit život v Praze. On chtěl původně smlouvu na jednu sezonu, ale dohodli jsme se, že u nás vydrží minimálně do Poháru mistrů 2011. Je to hráč velmi dobrých kvalit, který by do týmu měl přinést trend profesionality. Také jeho styl hry, který získal ve Švédsku, by mohl být pro české prostředí oživením,“ slibuje si Petr Harapát.

Garčarův poslední klub IBF Falun se představí na srpnovém Chance Czech Open, český florbalista už ale jeho dres oblékat nebude. „Je to příprava na novou sezonu, takže určitě budu hrát za Tatran,“ říká Garčar.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*